Kumaha terang upami murangkalih abdi palinter

nguatkeun logika
Pikeun terang naha anak anjeun calakan atanapi henteu, anjeun kedah terang naon anu urang anggap intél. Kecerdasan parantos dihartikeun salaku kamampuan diajar, ngartos, inpormasi abstrak, sareng ngarengsekeun masalah. Éta kamampuan urang pikeun méréskeun masalah, sareng dina waktos anu sami kamampuan ngahasilkeun produk dina kontéks sosial budaya.

Nanging, definisi ieu, anu sering urang anggo dina pagelaran akademik individu, nyingkirkeun aspek sapertos manajemén émosina sareng hubungan sosial. Salaku tambahan, sareng urang moal bosen ngulang deui, masing-masing jalma mangrupikeun mahluk unik, anu déwasa dina waktosna nyalira (sanaos aya tonggoh), kitu tong ngabandingkeun anak anjeun sareng batur pikeun ningali naha anjeunna calakan.

Konsép kecerdasan anu béda

profési budak lalaki jeung awéwé

Konsép kecerdasan anu biasana urang tangankeun sareng barudak langsung hubunganna sareng kamampuan inteléktual, sareng kamampuan pikeun verbal, spatial sareng numerical reasoning. Tapi ieu sanés ngan ukur sudut pandang, contona, Raymonf Cattel ngusulkeun konsép kecerdasan cairan sareng kristalisasi. Numutkeun ieu, kecerdasan henteu terang seueur, tapi terang naon anu kedah dilakukeun sareng anu dipikaterang.

Psikolog sapertos Howard Gardner ngajukeun modél kecerdasan anu énggal, sapertos Téori sababaraha kapinteran. Ieu nganggap yén jalma gaduh kompeténsi khusus dina sagala rupa daérah salian ti alesan logika-matématika. Maka urang bakal nyarios ngeunaan kapinteran musik, kopral, spasial, linguistik, naturalistik sareng antarpribadi.

Penting pikeun disebatkeun, ogé anu téori tina tilu lapisan intél, dikembangkeun ku Jhon B. Carroll, sareng nu salah sahiji anu pang berpengaruh dina pamahaman "kecerdasan" manusa. Sareng pikeun ngukur atanapi nyayogikeun kapinteran ieu, tés psikometri anu béda dilakukeun anu ngagampangkeun ngukur kamampuan kognitif tina hiji individu saluareun faktor sosial budaya atanapi pangetahuan sateuacanna.

Naon anu janten budak pinter?

anak calakan

Kami bakal masihan sababaraha ide ngeunaan naon anu tiasa dianggap budak lalaki atanapi awéwé pinter. Pokokna éta budak sanggup mendakan solusi anu béda sareng milih alternatif anu pangsaéna pikeun méréskeun masalah. Anjeunna sanés anu ngalakukeun matématika langkung gancang tibatan saha waé, tapi jelema anu mendakan solusi kreatif kana masalah sapopoe.

Hayu urang sebutkeun yén anak anu cerdas nyaéta saha waé anjeunna ningali kana detilna, tanpa kaleungitan sudut pandang global. Anu sok naroskeun sareng numuwuhkeun rasa panasaran na hoyong langkung jauh. Budak anu calakan nyaéta jalma anu diajar tina kasalahan na, narik kasimpulan anu bakal ngabdi pikeun kahirupan kahareup na. Anjeun gaduh cukup kalenturan pikeun adaptasi sareng parobihan, sanaos henteu positip.

Urang tiasa nyarios ngeunaan murangkalih calakan salaku anu mikir diluar kotak, ngagunakeun gambar, musik atanapi cara naon waé pikeun ngungkabkeun ideu na. Nyaéta hiji Anjeunna netepkeun dirina tantangan anyar sareng henteu sieun kaluar tina zona kanyamanan na. Anjeunna ogé tiasa nyarios henteu nalika parantos waktos sareng tanggel waler pikeun tindakanana. Barudak éta terang kumaha ngupingkeun sareng peka.

Kumaha terang upami anak anjeun palinter

Intél nyaéta kualitas anu manifests dirina ti leutik. Sanaos aya komponén genetik, éta ogé dirangsang sareng dikembangkeun. Ti 6 bulan anak anjeun parantos masihan pitunjuk ngeunaan kumaha anjeunna berkembang di dunya. Upami anjeunna mimiti nyuarakeun sora, éta ngandung hartos yén anjeunna ngagaduhan kamampuan khusus pikeun nyarios.

Upami putra anjeun diatur, ngurus detilna, aranjeunna paduli hususna ngeunaan cocooan, baju sareng gaduh kapasitas anu luhur pikeun ngalakukeun tugasna nyalira. Kami bakal nyarios, tanpa ragu sareng anak anu calakan. Ieu henteu hartosna yén jalma anu henteu henteu. Di sisi anu sanésna, mémori mangrupikeun salah sahiji unsur anu paling luar biasa pikeun barudak anu mampu pisan.

Barudak pinter konsentrasi gampang pisan, éta henteu kaganggu. Barudak ieu anu tiasa maén jam-jam bari teu ngadangu. Naon waé kagiatan anu meryogikeun konsentrasi janten tujuan utami anjeun. Tapi, sareng éta henteu kontradiktif, dina waktos anu sami éta kedah teras-terasan sibuk, sareng henteu lirén ti hiji tempat ka tempat anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.