Teu aya kabeneran yén nalika ovulasi anjeun ngagaduhan langkung seueur kahoyong séksual

Seksualitas objék2

Naha anjeun émut nalika urang nyarioskeun siklus menstruasi, sareng khusus fase folikel (tina kematangan ovum)? Kami nyebatkeun kumaha hubunganana sareng seksualitas kami, sareng kalayan kamungkinan nyandungKusabab lendir serviks anu urang ngahasilkeun ngabantosan spérma pikeun gerak. Nya, kuring pikir yén sadaya awéwé nyatet parobihan seksual urang sapanjang siklus, pas urang nitenan diri urang sorangan, tangtosna; Tangtosna, kahoyong seksual dina dinten haid tiasa dihartikeun langkung pareum, sareng kadang teu aya, urang dikondisikeun ku perasaan capé anu urang parantos rasakeun salami fase luteal, sareng ku perdarahan.

Nanging, naha anjeun henteu merhatoskeun langkung pikabungaheun nalika anjeun ovulate? Naha anjeun henteu sering gaduh lamunan séks dina jaman harita? Upami jawabanana enya, maka anjeun bakal terang yén diajar ti tilu taun ka pengker disebut Arsip Paripolah séksual mastikeun persépsi anjeun; Kusabab upami seksualitas awéwé aya hubunganana sareng siklus menstruasi sareng variabel, éta bakal dipiharep dina dinten nalika biologisna langkung gampang nyandung, kahoyong bakal ningkat (sareng ieu henteu aya hubunganana sareng alesan).

Panulis utama karya (Samantha Jane Dawson) ngajelaskeun saatos diterbitkeun éta aranjeunna parantos fokus kana lamunan séks, sabab éta henteu gumantung kana kasadiaan pasangan atanapi faktor éksternal anu sanés, sahingga hasil pengamatan tiasa langkung dikontrol. Papanggihan ngadukung panilitian sateuacana anu ngahubungkeun puncak kasuburan sareng paningkatan paningkatan seksual, kagumbiraan, sareng motivasi seksual.

Seksualitas Ovulasi

Panilitian.

Dilaksanakeun ku dua paguron luhur di Kanada sareng Inggris; sampel na leutik pisan, sabab éta dugi ka 27 awéwé héteroséksual sareng awéwé bujang (rata-rata 21½ taun) anu henteu nyandak kontraséptip hormonal. Prosedur na diwangun dina nangtoskeun momen ovulasi ku nangtoskeun hormon dina cikiih, sareng dina waktos anu sasarengan, ngeusian kuesioner ku pamilon, ngeunaan sajarah séks; salian ti buku harian anu ditulis salami 30 dinten, anu aranjeunna kedah nyerat lamunan séksualna.

Tilu dinten sateuacan ovulate, lamunan awéwé katémbong ningkat tina 0,77 dinten ka 1,3 dinten

Anu paling kuring paling henteu paduli, henteu paduli kana panilitian, nyaéta kusabab seksualitas teras janten masalah tabu, bahkan di kalangan déwasa, nalika urang nyarioskeun éta, urang ngalakukeun éta ku ngawartoskeun lulucon, atanapi urang nyebatkeun siklus haid urang nyarios yén sirah urang nganyenyeri sadinten sateuacan pendarahan; sareng urang teu malire masalah-masalah sanés anu ogé kedah dilakukeun kalayan parobihan awak sareng kumaha perasaan urang. Mungkin urang kedah sambung deui heula sareng diri urang, teras bagikeun hal-hal anu penting pisan


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.