Térmométer mana anu anjeun kedah pilih?

Jinis-jinis térmométer. Térmométer mana anu kedah dipilih

Naha penting pikeun milih térmométer anu leres?

Suhu awak mangrupikeun indikator anu penting pikeun kaséhatan urang. Urang teu kudu ngan mikir ngeunaan muriang flu klasikUkur suhu awak sacara akurat nganggo térmométer ngamungkinkeun pikeun ngarti lamun aya hiji prosés radang atanapi tepa lumangsung, upami aya stroke panas atanapi kaayaan hyperthermia atanapi, sabalikna, upami aya kaayaan shock hipotermia.

Thermometers dinten ieu

Taun 2009 urang kedah nyarios  wilujeung ka termometer raksa klasik,  Térmométer anu paling dikenal sareng paling sering dianggo. Alesanana dasarna dihubungkeun sareng kanyataan yén térmométer raksa, nalika murag, ngabebaskeun bal logam cair anu pikaresepeun pisan pikeun urang barudak. Ieu manik logam cair kapanggih kacida ngabahayakeun pikeun kaséhatan.

Kiwari di pasar aya sababaraha jinis alat pikeun ngukur muriang,  tina térmométer tradisional dugi ka anu paling canggih, sapertos térmométer infra red, headphone, jsb.

Hayu urang analisa tipena béda térmométer kalayan kaunggulan sareng kalemahanana.

Térmométer GALISTAN

Térmométer Galistan sami sareng térmométer raksa anu langkung lami, tapi tibatan raksa, cairan anu diwangun ku paduan galium, indium sareng timah diselapkeun kana kolom/sensor. Pangukuran tiasa axillary, lisan atanapi anal.

kauntungan

  • Gampang pisan dianggo.
  • Térmométer Galistan pisan tepat sareng akurat.
  • Salaku kalawan thermometer raksa, éta gampang pikeun megatkeun, tapi eusina teu toksik.

kalemahan

 Karugian utama nyaéta butuh 4-5 menit pikeun ngukur suhu sareng langkung hese pikeun ngaleupaskeun tiis tibatan alat raksa anu langkung lami.

Térmométer DIGITAL

Térmométer digital ngagunakeun mékanisme dumasar kana résistansi listrik sareng  ayeuna nu panglobana dipaké.  Térmométer digital anu nganggo batré nganggo sénsor anu dihubungkeun sareng tampilan, dimana suhu anu dideteksi muncul dina kontak sareng panas awak; tombol a ngamungkinkeun urang ngahurungkeun thermometer jeung mareuman sarta nyandak suhu, nu ditungtungan make bip. Éta tiasa disimpen dina kelek, dina sungut atanapi dina réktum.

kauntungan

Butuh kira-kira 1 menit (gumantung kana modél), kauntungan anu signifikan khususna di lingkungan rumah sakit sareng barudak anu teu toleran kana pangukuran suhu.

kalemahan

  • Gawéna sareng batré, aranjeunna tiasa discharged.
  • Ieu diperlukeun sanggeus unggal pangukuran taliti ngabersihan usik.

Térmométer INFRARED

Térmométer Infrabeureum dumasar kana sensitipitas kana radiasi anu dipancarkeun tina panas awak, ieu tiasa dianggo langsung; sanggeus switched aranjeunna sarta nempatkeun aranjeunna dina dahi (suhu frontal) atanapi dina rohangan ceuli (suhu tympanic), kanyataanna, éta cukup antosan sababaraha detik pikeun ningali suhu awak muncul dina layar.

kauntungan

  • Térmométer Infrabeureum gancang sareng gampang dianggo.
  • Aranjeunna utamana cocog pikeun barudak, sabab kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngukur muriang maranéhanana sanajan maranéhna keur saré.

kalemahan

  • Pangukuran demam tiasa palsu sareng teu tiasa dipercaya upami pancegahan anu leres henteu dilaksanakeun.
  •  Kadé kamar dimana suhu diukur henteu panas teuing pikeun nyegah distorting hasilna.
  • Dahi teu kedah kesang atanapi ditutupan ku rambut.

HI-TECH sareng CAIR CRYSTAL Thermometers Thermoscanner

Térmométer téknologi luhur jarang dianggo,  tapi cocog nalika perlu terus-terusan ngukur suhu pasien (utamana upami pasien murangkalih). Urut disambungkeun, ngaliwatan sababaraha aplikasi, ka smartphone atawa sistem bluetooth, terus ngawas variasi suhu; dimungkinkeun diwangun ku strip palastik jeung darajat dicitak nu, diposisikan dina dahi, hatur nuhun kana kristal cair, bakal ngadeteksi CT scan.

Thermoscanners gancang sareng ngukur suhu ti kajauhan. Dina periode pandémik sapertos anu urang alami, aranjeunna penting pikeun gancang ngawas suhu sababaraha subjek tanpa résiko katépaan. Éta pisan teu akurat alatan spasi antara méteran jeung subjek, tapi aranjeunna gancang ngabejaan urang lamun subjek boga muriang atanapi henteu.

Naon térmométer anu pangsaéna anu urang tiasa mésér?

Anu mimiti, penting pikeun émut yén éta mangrupikeun alat médis, Disarankeun mésér térmométer di apoték  tur pastikeun yén pakét nembongkeun  inisial CE  dituturkeun ku angka, sarta yén sakabéh informasi nu patali jeung produsén hadir.

KACINDEKAN gumantung kana kaayaan (contona, upami urang gaduh murangkalih di bumi atanapi sepuh, térmométer infra red disarankeun).

Kacuali kasus khusus, térmométer DIGITAL pikeun jalur axillary atanapi rectal ayeuna paling nyebar, gancang sareng tepat dina pangukuran suhu awak.

Tungtungna, hal anu penting pikeun nginget  yén suhu rectal dianggap paling dipercaya,  sedengkeun situs awak anu sanés (dahi, ceuli, kelek, palangkangan) tiasa ngalaman variasi sakitar satengah derajat, umumna.

Sajaba ti éta, perlu pikeun nangtukeun  yén déwasa condong ngagaduhan suhu awak anu langkung handap,  sakitar 1 derajat Celsius langkung handap, sareng ieu kedah dipertimbangkeun dina evaluasi suhu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.