Botol orok disterilkeun tiis

Dahar botol
Kabersihan sareng kaséhatan orok anjeun mangrupikeun masalah anu paling ageung pikeun ibu-ibu. Upami anjeun mutuskeun pikeun masihan botol ka anak, anjeun bakal terang yén disinféksi, atanapi langkung saé Sterilisasi sadaya pakakas anu anjeun anggo pikeun tuang éta ngagaduhan peranan anu mendasar. Sareng dina alat-alat ieu kami kalebet pompa payudara, sareng pacifier. Mangrupikeun cara anu saé pikeun nyegah sababaraha inféksi peujit, ogé utah atanapi diaré.

Sateuacan neraskeun kami hoyong ngajelaskeun bédana antara desinféksi sareng sterilisasi. Disinféksi maéhan baktéri sakaligus, tapi éta tiasa uih deui. Sterilisasi mangrupikeun prosés dimana bagian anu saé tina mikroba, baktéri sareng mikroorganisme sanés, sapertos spora, musnah.

Iraha kuring kedah ngaéstilisasi parabot orok

orok

Utamana anjeun bakal kedah nga-sterilkeun hal-hal anu dikandung orok dina sungutna nalika umurna kirang ti 6 bulan, nalika anjeun paling rentan ka kuman. Dugi ka umur éta anjeunna moal ngagaduhan pertahanan anu diperyogikeun pikeun merangan aranjeunna. Seueur pediatrik nyarankeun stérilisasi dugi ka 3 bulan, nuturkeun ukuran kabersihan anu ketat sareng sterilisasi, unggal unggal 15 dinten.

Sagala hal anu tiasa dilebet orok dina sungutna kedah disterilkeun: botol, pentil, dot, alat-alat ... tapi sateuacan dugi ka sterilisasi anjeun kedah tumut kana tindakan higienis, sapertos ngumbah panangan sateuacan mésér botol, anu bakalan ngajadikeun sterilisasi épéktip. Hurung Artikel ieu Kami ngajelaskeun naha langkung merenah pikeun sterilisasi sadaya alat ieu. 

Dina kasus botol, pacifiers, nipples sareng teethers sterilisasi anu munggaran kedah dilakukeun sateuacan dianggo heula. Sareng ngulang deui saatos masing-masing. Mimiti, éta pikeun nyeuseuh aranjeunna nganggo cai haneut sareng deterjen alat cuci cair, sikat ku sikat khusus sareng bilasna ogé. Terus teraskeun ka sterilisasi.

Botol sterilisasi tiis, naon metode ieu diwangun?

disterilkeun botol orok

D sterilisasi tiis mangrupikeun salah sahiji cara anu tiasa anjeun laksanakeun pikeun kaamanan anak anjeun. Kami ngajelaskeun naon diwangunna. Sareng anu utami, anjeun terang, nyaéta anjeun ngalakukeun éta sakali nyoco réngsé, saatos nyeuseuh botol. Pikeun éta Anjeun kedah neuleumkeun aranjeunna dina cai tiis, ieu penting pisan.

Kami ngarékoméndasikeun anjeun neuleumkeunana kana cai botolan atanapi saring, teras Nyiapkeun leyuran steril nuturkeun pitunjuk pabrik. Larutanna tiasa cair atanapi dina pil, anjeun bakal mendakan boh di apoték sareng parapharmacies. Sababaraha merek gampang dipendakan di pasar nyaéta: Milton, Suavinex, Chicco, Bebe Due, NUK. Harga na biasana sakitar 8 euro, sareng ngahasilkeun 36 unit. Bahan-bahan ieu henteu nyéépkeun bau atanapi raos.

Hal normalna nyaéta waktos sterilisasi antara 30 menit sareng sajam. Saatos waktos ieu, bilas aksésoris anu disterilkeun ogé ku seueur cai. Aya sababaraha pél anu henteu kedah dibilas. Sterilisasi tiis pisan praktis, anjeun teu kedah colokan listrik atanapi alat khusus. Tangtosna, éta laun dibandingkeun sareng metode anu sanés. Kauntungan sanés anu kuring mendakan nyaéta éta ogé dianggo pikeun cocooan anu biasana dilebetkeun dina orok dina sungut.

Métode séjén pikeun Stéil Botol Orok

Salaku tambahan kana botol sterilisasi anu tiis, kami nunjukkeun ka anjeun cara séjén:

  • con ngagolak. Éta anu paling tradisional sareng diwangun ku ngantepkeun cai ngagolak salami 15-20 menit sareng nyimpen objék dina pot kalayan tutupna dugi ka saatos dianggo.
  • con haseup. Éta peryogi ketel listrik anu ngarobih cai kana uap. Malah varoma Thermomix tiasa ngalayanan anjeun.
  • Pangwasuh piring. Mangrupikeun cara anu paling saderhana. Henteu cocog pikeun pentil karét. Éta kedah dilebetkeun kana siklus anu lengkep dina 65ºC. Aya sababaraha spesialis anu mamatahan ngalawan éta.
  • Oven gelombang mikro. Sterilisasi gelombang mikro ngan ukur sababaraha menit. Sababaraha ahli henteu satuju kana metoda ieu kusabab radiasi anu urang katelah ku panggunaan gelombang mikro.

Ngeunaan sterilisasi ku hiji cara atanapi anu sanés, anjeun anu kedah mutuskeun, tapi nganggo akal. Entong kabawa kaleuleuwihi sareng pura-pura asépis mutlak di lingkungan budak.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.