Téori seksualitas di barudak numutkeun S. Freud

Téori seksualitas S. Freud

Sigmund Freud anjeunna mangrupikeun bapak tiori psikoanalitik anu pangageungna. Psikoanalis ieu mangrupikeun anu ngagaduhan pamendak yén kamekaran jalma éta numutkeun na kamekaran séks. Nanging, pikeun anjeunna, konsép seksualitas sanés ngan ukur konsép seksualitas séks, tapi hal anu langkung lega anu ngalangkungan sakabéh kamekaran manusa.

Nanging, naon anu nyababkeun anjeunna langkung kontropérsi sareng kolega na, nyaéta yén anjeunna nyababkeun kahirupan seksual ka barudak ti dinten mimiti hirupna. Janten anjeunna nyiptakeun naon anu disebatna tiori seksualitas.

Numutkeun ka Freud, tilu zona érogén dibédakeun dina kamekaran séks jalma, ieu mangrupikeun bagian-bagian awak anu tiasa ngamajukeun kasenangan sareng anu bakal kajantenan dina ngembangkeun neurologis budak lalaki atanapi awéwé. Fase ieu nyaéta:

Fase lisan

Téori seksualitas S. Freud

Nyertakeun ti saprak lahir nepi ka 2 taun. Rasa tina pelesir dilokalisasi dina sungut sareng dina lambey. Sadaya kagiatan orok, dina taun mimiti hirupna, ngurilingan nyumponan kabutuhan lisan (ngabandungan, tuang, nginum).

Ngalangkungan biwir na orok mimiti mantep basa aféktif munggaran sareng indungna sareng ogé ngajantenkeun pusat penjelajahan sareng pangetahuan dunya luar.

Fase anal

Téori seksualitas S. Freud

Tempatna antara 2 sareng 3 taun. Seksualitas budak dugi ka sadaya sistem pencernaan sareng minat na dipuseurkeun kana dubur, buang air besar sareng latihan jamban.

Penting pikeun ngajar budak ka sababaraha kabiasaan kabersihan anu leres, Ngahindarkeun ragrag kana sistem anu parah atanapi parah teuing permisif.

Fase phallic

Téori seksualitas S. Freud

Umurna antara 3 sareng 5 taun. Éta dina umur ieu nalika libido (seksualitas) aya dina pene. Panasaran anu karasa ku budak lalaki jeung budak awéwé kana awakna sorangan bakal ngajadikeun aranjeunna mimiti ngajajah sareng mendakan organ séksna. Éta ogé bakal narik kana bédana jinisna sareng batur.

Freud nyatakeun yén sadaya murangkalih dina yuswa ieu karaos karep érotis ka indungna, bari ningali bapa salaku saingan. Budak nyobian pikeun ngaidentifikasi diri sareng bapakna pikeun ngahontal kanyaah indungna, Freud ieu disebut Komplek Oedipus. Hal anu sami kajadian sareng budak awéwé, anu disebatna Kompléks Electra.

Inpormasi lengkep - Seksualitas dina murangkalih


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)