Tips pikeun hirup Natal kulawarga di tengah pandemi

Natal di kulawarga

Pandemi ayeuna mangrupakeun tantangan pikeun kolot. Ditambahkeun kana kaayaan anu rumit nyaéta salah paham barudak anu, sanaos aranjeunna nyobian, henteu pati ngartos naon anu kajantenan di dunya. Pikeun ieu urang kedah nambihan kadatangan natal, waktos sakti pikeun murangkalih urang. Tapi kumaha anjeun ngartos éta Natal ieu bakal béda ti anu sanés? Sugan ngan ukur jawaban anu valid nyaéta ku henteu ngajantenkeun anu bénten.

Natal mangrupikeun waktos anu dipikahoyong ku sadaya barudak. Pikeun aranjeunna, éta mangrupikeun waktos anu unik sareng benten, pinuh ku implengan sareng hadiah. Kusabab kitu, urang kedah nyobian ngajaga éta jalan sakumaha mungkin. Tapi, salaku kolot, naon anu kedah urang lakukeun pikeun hirup Natal sakumaha biasana? Datang salajengna, urang béjakeun ka anjeun.

Tetep sumanget Natal

Natal henteu ngan ukur periode dimana Majusi asup ka bumi sareng nyebarkeun kado. Anu leres-leres narik ati barudak téh hawa anu ngurilingan Natal, kalayan hiasan, pencahyaan atanapi padalisan Natal di tukang sepanjang waktos. Mangrupikeun waktos anu unik anu anjeun bakal émut sapanjang hirup anjeun. Salaku konsekuensina, urang kedah nyobian ngajantenkeun émutan éta saageung mungkin.

Maka, sareng sanaos biayana urang damel kusabab kaayaan ayeuna, urang bakal mastikeun yén murangkalih ngagaduhan Natal anu pangsaéna dina kahirupanna.

Dekorasi

Tangtosna, Natal ngalibatkeun a hiasan unik yén urang henteu ngagaduhan sesa sataun. Tangkal Natal, lampu, garland, adegan kalahiran atanapi karangan Natal mangrupikeun sababaraha unsur anu dianggo dina hiasan bumi. Ngantep barudak ngahias tangkal atanapi tempat lahirna bakal mawa aranjeunna seueur manpaat sareng bakal ngajantenkeun aranjeunna sapertos protagonis tina pangalaman éta.

Hiasan Natal

Upami ideu ieu ngabahekeun anjeun sakedik, anjeun salawasna tiasa ngarencanakeun sateuacanna naon hiasan anu bakal anjeun anggo. Émut yén upami anjeun henteu hoyong, anjeun henteu kedah mésér nanaon. Bahkan dimungkinkeun pikeun ngahias objék anu anjeun gaduh di sakitar bumi, cét atanapi nambihan lampu Natal di éta. Ieu bakal ngarobah penampilan obyék sacara umum sareng ngajantenkeun aranjeunna nembongan béda.

Kado

nu hadiah Natal Aranjeunna kedah di pésta sareng murangkalih alit. Ieu henteu kedah janten cocooan anu mahal pisan, kumargi aya hadiah tina sagala rupa sareng jinis. Nyatana, urang tiasa nyandak kasempetan pikeun mésér hal anu diperyogikeun ku budak, tapi dikéngingkeun ku atribut anu siga kado. Salaku conto, upami anjeun peryogi kotak pensil di sakola, urang tiasa nyandak kasempetan kanggo mésér kotak pensil pribadi anu dijual ku sababaraha toko, sapertos Hoffmann, kalayan poto budakna atanapi kartun anu dipikacinta. Kieu carana urang maéhan dua manuk ku hiji batu!

Hal anu sami tiasa diucapkeun pikeun alat-alat naon waé anu diperyogikeun ku barudak atanapi anu dipikahoyong ku kolot: topéng, albeum poto, almenak anu dipersonalisasi atanapi bahkan carita nyalira. Naha henteu? Éta ngeunaan murangkalih anu mikaresep kado aranjeunna, naon waé.

Kagiatan kulawarga

Upami urang émut sareng émut waktos-waktos anu pangsaéna di Natal nalika kami murangkalih, urang bakal sadar yén waktos luang ditandaan sadayana. Cousins, paman atanapi nini-nini sok di bumi ulin sareng urang.

Hanjakalna, taun ayeuna kaayaan anu sami teu tiasa diuihan deui. Tapi ieu sanés nyarios yén kagiatan anu pikaresepeun henteu tiasa direncanakeun pikeun sakulawarga. Nyatana, urang tiasa mikirkeun Natal ieu salaku taun unik anu urang tiasa nikmati ku anu pang caketna ka urang.

Sababaraha kagiatan pikeun ngalakukeun Natal ieu tiasa karajinan kulawarga, pilem sareng budak leutik, gim anu aya hubunganana sareng téma Natal, maca carita atanapi bahkan nyiapkeun piring babarengan.

Naon deui anu diperyogikeun pikeun bahagia?

Leumpang sareng sababaraha olahraga

Sanaos di jero bumi urang tiasa ngalakukeun seueur kagiatan sareng anu alit, urang moal hilap yén hawa bakal nguntungkeun pikeun sakulawarga. Kituna, urang kedah nyobian kaluar barudak ti bumi sareng ngalih sabisa-bisa. Upami taman di kota atanapi kota anjeun ditutup, urang tiasa teras ngiringan kulawarga di énjing-énjing atanapi sonten. Ide na nyaéta aranjeunna henteu teras di jero rohangan sareng ngalakukeun sababaraha olahraga fisik.

barudak leumpang dina usum salju

Tangtosna, upami anjeun gaduh teras atanapi kebon luar, gim olahraga cocog pikeun barudak pikeun ngambekan sareng tenang. Tapi, yén budak leutik terang yén aranjeunna kedah nuturkeun tindakan kaamanan anu diterbitkeun dina Halaman wéb pamaréntah Penting pisan pikeun nyingkahan kajadian anu teu disangka-sangka. Kituna, urang kedah ngingetkeun aranjeunna sepanjang waktos ngeunaan panggunaan topéng sareng jarak kaamanan.

Kitu ogé, penting pikeun diémutan yén éta mangrupikeun masalah waktos sateuacan urang bakal ngahirupkeun deui Natal sateuacanna. Kanggo ayeuna, urang bakal nyobian kéngingkeun kaayaan anu saé sareng nyéépkeun waktos langkung sareng kulawarga.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.