Tip pikeun mastikeun kasihatan barudak anjeun

kaséhatan barudak anjeun

Éta henteu tiasa dibantah yén salah sahiji masalah anu paling matak pikahariwangeun ku kolot nyaéta kaséhatan barudakna. Urang sadayana hoyong murangkalih urang séhat sareng séhat. Sababaraha kali kaluar tina kadali urang yén panyakit muncul, khususna anu genetik, tapi gaya hirup anu dipimpinna pasti bakal mangaruhan kasihatanana. Kusabab kitu kami masihan anjeun sababaraha tips pikeun ngajamin kasehatan barudak anjeun.

Tip pikeun mastikeun kasihatan barudak anjeun

  • Nutrisi anu saé. Dahareun ibarat béngsin mobil. Upami anjeun masihan kendaraan anjeun béngsin anu goréng, éta bakal ngagaduhan seueur masalah tibatan upami anjeun masihan éta kualitas anu hadé. Sarua waé pikeun tuangeun. Urang kedah langkung sadar kana pangaruh anu diét dina awak urang. Normalisasi asupan gula dina cara anu teu terkendali sareng ditampi sacara sosial nyiptakeun seueur masalah kaséhatan di murangkalih anu henteu katingali sateuacanna. Idéalna nyaéta tuang tuangeun anu séhat sareng saimbang.
  • Ngurangan asupan gula, inuman ultra-olahan sareng karbonat minimal. Hayu aranjeunna janten pengecualian sanés aturanana. Upami hiji dinten aranjeunna angkat ka ulang taun atanapi aya acara anu khusus, henteu aya kajadian, tapi henteu masihan aranjeunna olahan kadaharan unggal dinten.
  • Ngumbah panangan sateuacan tuang. Sikep saderhana anu urang kedah sisipkeun ka murangkalih urang pikeun nyingkahan inféksi peujit. Salaku tambahan, barudak resep pisan tuangeun ku panangan, janten ku cara ieu urang tiasa ngajamin kasihatanna langkung seueur.
  • Ajak latihan pikeun murangkalih anjeun. Awak urang mangrupikeun mesin anu saé, tapi anjeun kedah ngalaksanakeunana. Nyéépkeun sadidinten dina jero opat témbok, linggih di payun komputer, tablet atanapi televisi henteu ngabantosan awak anjeun atanapi kamekaranana. Barudak kedah olahraga sareng ngantepkeun uap. Salaku tambahan pikeun karaharjaan fisikna, éta mangrupikeun cara dimana barudak diajar katerampilan sosial, kognitif, émosional, kamampuan fisik ... Bantosan anjeunna mendakan sababaraha kagiatan fisik anu anjeunna resep ningkatkeun kasihatanana.
  • Sikat huntu anjeun. Sikep saderhana sanés pikeun ngajamin kasihatan huntu barudak urang. Hayu anjeunna terang pentingna nyikat waos na saatos tuang, sareng anjeun nganut salaku hal anu normal dina rutin anjeun. Ieu bakal ngabantosan anjeun pikeun biasa ngalaksanakeunnana sacara alami.
  • Nginum cai. Barudak kedah hidrasi ogé, sareng hal anu paling saé nyaéta cai. Hindarkeun jus anu seueur gula, sareng tinggalkeun kanggo momen anu khusus. Anu pangsaéna bakalan janten cai.
  • Setél conto. Urang parantos terang yén conto mangrupikeun salah sahiji diajar anu langkung gampang dijaga. Upami urang ningali kolot urang anu henteu tuang sayuran atanapi buah, beurang di payuneun tipi sareng henteu jalan-jalan atanapi ka pasar swalayan, aranjeunna boro-boro bakal narima yén cara hirup anu sanés langkung saé sareng langkung séhat. Mangrupikeun awal anu saé pikeun ningkatkeun kasihatan anjeun, ngarobih kabiasaan gaya hirup, ngantepkeun mobil langkung di bumi sareng tuang langkung saé. Pikeun kasihatan anjeun sareng kulawarga anjeun pantes dirobah.

ngajamin barudak kaséhatan

Salah sahiji masalah panggedéna ayeuna, obesitas

Hanjakalna, beuki seueur barudak anu kaserang obesitas. Parobihan gaya hirup, pola diet anu langkung olahan sareng kahirupan anu langkung cicingeun nyiptakeun lingkungan dimana obesitas parantos janten masalah utama di dunya. Ieu ningkatkeun résiko komplikasi jantung, ningkat kasus diabetes sareng komplikasi metabolik. The 95% kasus obesitas aya hubunganana sareng penentu lingkungan.

Ngamajukeun kalakuan saderhana sapertos kiat anu kuring nyebatkeun tadi bakal ngajagaan barudak urang tina seueur panyakit. Kami moal tiasa ngajaga aranjeunna tina sadayana, tapi sahenteuna, sadayana dina kakuatan urang pikeun mastikeun kasihatan anjeun kami kedah ngalakukeun sagala mungkin. Janten sadar kumaha kabiasaan gaya hirup anu goréng mangaruhan kaséhatan urang boh pikeun déwasa sareng murangkalih penting pisan.

Kusabab émut ... urang moal tiasa maén sareng anu penting sapertos kaséhatan barudak urang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.