Tip pikeun merangan obesitas salaku kulawarga

Ngalawan obesitas

Dinten ayeuna mangrupikeun Poé Internasional ngalawan obesitas, masalah serius anu mangaruhan jutaan jalma, murangkalih sareng déwasa di sakumna dunya. Tanpa ngalangkungan deui, dinten ayeuna kanyataan anu matak pikahariwangeuneun dipikaterang, Spanyol, dimana aya sababaraha rupa sareng kabeungharan tuangeun anu séhat sareng diét Mediterania dinikmati, parantos nagara kadua di dunya kalayan jumlah pangluhurna jalma anu ngagaduhan obesitas atanapi masalah kaleuwihan beurat, di tukangeun Amérika Serikat.

Data ieu leres-leres matak ngeri, sareng utamina upami urang tumut kana akun éta obesitas mangaruhan beuki loba barudak. Untungna, beuki seueur kulawarga sadar kana masalah kagendutan sareng di seueur rumah tangga (seueur) aranjeunna milih diet anu langkung séhat. Ngalawan obesitas ngalir di kulawarga, kusabab kulawarga anu ngurus dirina babarengan tetep babarengan!

Ngalawan obesitas salaku kulawarga

Nyelapkeun kabiasaan anu hadé pikeun murangkalih anjeun penting dina sagala hal, langkung-langkung upami ngeunaan kasihatan. Nyingkahan masalah kaleuwihan beurat mangrupikeun masalah diet, ogé kagiatan fisik sareng méntal, kumargi urang henteu kedah hilap seueur masalah tuang aya hubunganana sareng masalah émosional.

Ku alatan éta, ngadidik barudak anjeun pikeun ngabiayaan ngurus kasihatanna ti saprak urang budak. Kalayan tips ieu anjeun tiasa merangan obesitas salaku kulawarga.

Gizi séhat

Kadaharan mangrupikeun panyabab utama obesitas, urang kedah leres-leres nyatakeun, diet anu goréng. Ngajarkeun murangkalih anjeun tuang tuangeun sagala rupa, utamina sayuran sareng buah-buahan, tapi henteu hilap tuangeun sanés anu nyayogikeun sagala rupa nutrisi. Pikeun ngabantosan anjeun ngatur menu kulawarga, kami ngantunkeun anjeun kana tautan ieu piramida dahareun énggal.

Kahirupan luar

Kulawarga maénkeun ker

Olahraga mangrupikeun hal anu penting pikeun merangan obesitas. Janten penting pisan éta ajak barudak anjeun pikeun ngalakukeun kagiatan di luar, dimana aranjeunna tiasa ngajalankeun sareng olahraga. Dina akhir minggu, cobian bawa barudak ka daérah héjo, dimana babarengan anjeun tiasa ngalaksanakeun sababaraha kagiatan di alam. Salaku tambahan pikeun olahraga, anjeun bakal hirup petualangan anyar sareng nguatkeun hubungan kulawarga.

Entong hilap nyandak murangkalih anjeun ka pasar ambéh aranjeunna terang heula naon waé kadaharan alami. Anu leutik biasa ningali produk ultra-olahantapi aranjeunna kedah sadar yén ieu sanés tuangeun. Ningali warna tina sababaraha buah sareng sayuran anu raket, ngaraosan macem-macem bau sareng rasa, bakal ngabantosan aranjeunna pikeun sadar pentingna ngurus naon anu didahar.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.