Tips pikeun ngabasmi botol orok

ngabasmi botol orok

Disinféksi botol disarankeun salami tilu bulan mimiti umur orok. Bener yén sistim imun orok anu lahir masih kénéh lemah teuing pikeun nyalindungan diri tina kamungkinan inféksi, diare sareng utah.

Éta sanés ngeunaan ngajaga orok anjeun dina gelembung, kumargi pas lahir, anjeunna kedah kakeunaan sagala rupa kuman sareng mimiti ngaktipkeun pertahananana. Tapi sagala rupa anu tiasa aya dina panangan urang upami urang kedah nyingkahan sababaraha jenis kambuh, éta henteu ngaraheutkeun kusabab cinta anu teu aya saratna ka aranjeunna.

Naha ngabasmi botol orok?

Aya data sareng panilitian anu nunjukkeun yén teu perlu disterilkeun parabot orok, éta gaduh cai nginum cekap pikeun ngabersihkeun ku cai sabun panas sareng henteu nganggo jinis beberesih tambahan.

Nanging, aya anu nunjukkeun yén sistim imun lemah nalika aranjeunna nembé dilahirkeun sareng éta sababna urang kedah nyobian gaduh séép perawatan salami bulan mimiti hirupna. Tekenan khusus kedah ditetepkeun dina murangkalih anu parantos lahir kirang beurat, mimitina-waktos atanapi imunokompromis.

ngabasmi botol orok

Tips pikeun ngabasmi botol orok

Kedah dilakukeun ngitung sadaya anu aya hubunganana sareng botol, khususna sadaya bagian sareng pentilna. Pacifier, pompa payu sareng teét ogé tiasa dilebetkeun dina prosés disinféksi.

Disinféksi botol orok ku cai ngagolak

kudu ngumbah leungeun anjeun sateuacan nanganan sadaya parabot na ngumbah sadaya potongan sateuacan nempatkeun aranjeunna ka steril. Kami bakal nekenkeun nyeuseuh sagala mungkin susu sésa sareng tumaros nganggo cai panas sareng sabun sareng pH nétral, tanpa parfum. Botolna tiasa diberesihan langkung saé ku sikat beberesih botol sahingga sésa-sésa handapeun langkung saé dihapus.

Disinféksi ku cai ngagolak

Sikat pembersih botol sareng pinset pikeun merebut éta anu parantos dikulub

Sakali sadaya potongan diberesihan urang bakal nempatkeun éta sterilkeun dina cai nu ngagolak salami 15 menit. Dina panci urang nempatkeun sadaya potongan kana kulub dimana éta bakal ditutupan ku cai. Nalika waktos anu ngagolak kalangkung, urang bakal ngaleungitkeunna ku bantalan pinset supados henteu sangsara tina kamungkinan kaduruk. Aya pinset anu khusus anu aranjeunna jual sareng anu khusus kanggo nyandak potongan ieu. Maka kami bakal nempatkeun sagala rupa dina kaén bersih atanapi tukang baju.

Stérilisasi uap

Metoda ieu tétéla langkung praktis, kumargi alatna nyalira bakal ngalaksanakeun padamelan pikeun anjeun tanpa kudu sadar éta. Anjeun tiasa mésér ketel listrik anu masihan anjeun sterilisasi dugi ka 6 botol atanapi sapotong anu sanés na dina ngan 6 menit.

ngukus ngabersihan botol orok

Éta ogé ngajual sterilisasi botol gelombang mikro anu langkung mirah. Ieu wadah anu anjeun kedah nambihan cai saeutik handapeun dasar na, Botol sareng potonganna bakal disimpen dina luhur sareng éta bakal ditutup sareng tutup anu saluyu. Éta bakal ngahijikeun sadayana dina gelombang mikro sareng ku aksi panas sareng uap éta parantos ngalakukeun prosés na sababaraha menit.

Sterilisasi tiis

Éta pél atanapi tablet anu diwanohkeun dina cai tiis. Jumlah cai kedahna pasti sareng dituduhkeun ku masing-masing pabrikan, maka kami bakal nempatkeun bagian-bagianna kanggo disterilkeun sakitar 30 dugi 90 menit. Maka kami bakal neraskeun ngaluarkeun éta ku bantalan pinset sareng ngantep éta garing di daérah anu bersih.

Sakali botol na parantos disinféksi, urang tiasa tetep dina suhu kamar salami sababaraha jam, sabab hawa nyalira henteu kedah najis. Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan sterilisasi atanapi aya patarosan, anjeun tiasa maca naha henteu merenah pikeun disterilkeun botol orok. Nanging, anjeun kedah terang yén saatos opat bulan teu kedah dilanjutkeun sareng prosedur na pun anak parantos tiasa nyanghareupan kontak baktéri.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.