Tip pikeun Ngaleungitkeun Sakit Ceuli di Barudak

nyeri ceuli di murangkalih

Nyeri ceuli Ieu salah sahiji beuki sering keluhan di barudak, anu biasana ngadamel penampilan di sababaraha waktos nalika budak. Ieu mangrupikeun nyeri anu kuat, anu leres-leres nyegah budak leutik pikeun hirup normal sabab mangaruhan aranjeunna sacara signifikan. Nyeri ceuli ieu tiasa disababkeun ku seueur alesan, bahkan tiasa janten panyabab teuing kakeunaan tiis teuing.

Kusabab kitu, penting pisan pikeun ngamimitian pangobatan di bumi pikeun ngaleungitkeun nyeri ceuliKu cara kieu, anjeun tiasa nyegah kaayaan tina parah sareng perlu pikeun anak nyandak antibiotik pikeun ngubaran masalah. Nanging, upami nyeri tetep aya 2 atanapi 3 dinten, disarankeun anjeun nyandak murangkalih anjeun ka dokter murangkalih supados anjeunna tiasa nganilai kaayaan sareng ngamimitian pangubaran anu pas sakumaha gancang-gancang.

Obat bumi pikeun nyeri ceuli

Ngaleungitkeun nyeri ceuli di murangkalih

Upami nyeri disababkeun ku inféksi, murangkalih peryogi antibiotik. Tapi upami éta akibat tina tiis, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngaleungitkeun teu ngarareunah ieu ku sababaraha pangobatan di bumi.

  • Nerapkeun panas: Éta mangrupikeun salah sahiji téhnik anu paling dikenal sareng épisiénisi. Anjeun kedahna haneutkeun anduk anu bersih atanapi dikomprés, kade ulah kabeuli teuing. Tempatkeun anduk haneut kana ceuli pikeun diubaran sareng oléskeun panas sakitar 10 menit. Panas jadi decongestant, sabab ngamungkinkeun sirkulasi ceuli diaktipkeun.
  • Jahé: Akar jahé ngagaduhan seueur pasipatan obat sareng efektif pisan pikeun ngarawat gejala tiis anu paling umum. Dina kasus nyeri ceuli, anjeun ngan ukur kedah ngadamel infus jahé ku sababaraha tetes minyak zaitun. Hayu deui ambek sateuacan dilarapkeun, nganggo kapas, oléskeun emulsi ieu di handapeun saluran ceuli, kade ulah keuna kana ceuli. Jahé ngagaduhan sipat anti radang sareng tiasa ngabantosan ngirangan peradangan anu nyababkeun nyeri.
  • Nyingkahan ngagolér: Kusabab ku cara kieu nyeri ceuli beuki kuat, janten, disarankeun anjeun nempatkeun anak anjeun dina pangkonan anjeun sareng anjeun meres kana dada anjeun. Si alit bakal ngaraos langkung saé dina posisi ieu.

Iraha ngagunakeun ubar bumi

Nyeri ceuli dina murangkalih

Pangobatan di bumi tiasa épéktip pisan gumantung kana panyabab nyeri ceuli, kumargi, upami disababkeun ku nyeri huntu, contona, anjeun moal tiasa ubar teu ngarareunah dugi dokter gigi ngubaran budakna. Dina kaseueuran kasus, nyeri ceuli ngaleutikan nyalira dina sababaraha dinten, Tanpa peryogi perawatan médis.

Nanging, mangrupikeun pikasieuneun anu nyeri pisan ku barudak ngora teu terang kumaha cara ngaturna kalayan saé. Aranjeunna tiasa ambek pisan, ceurik teu kaampeuh, sareng gaduh sesah istirahat. Janten penting pikeun ngabantosan aranjeunna pikeun meredihkeun rasa teu nyaman ieu, janten anjeun tiasa ngamangpaatkeun pangobatan bumi ieu. Éta ogé penting pisan mertimbangkeun gejala séjén pikeun ngadeteksi kamungkinan panyabab nyeri, sabab éta tiasa disababkeun ku alesan anu béda salain nyeri huntu:

  • Nalika murangkalih ngagaduhan lilin ngawangun-up dina ceuli
  • Tonsilitis éta ogé condong nyababkeun otitis
  • Masih huntu
  • Ngégél huntu anjeun, masalah anu henteu ngan ukur mangaruhan jalma déwasa sareng éta penting pikeun ngubaran gancang-gancang
  • Inféksi dina sinus

Upami nyeri ceuli parna pisan sareng murangkalih muriang tinggi, anjeun kedah gancang ka dokter pediatrik. Utamana dina kasus orok sareng barudak di handapeun umur dua taun. Pikeun milarian terang upami anak anjeun muriang tinggi pisan, anjeun tiasa tumut kana pertimbangan médis ieu:

  • Dina orok anu umurna kirang ti 3 bulan, dianggap muriang anu luhur pisan ti 38 darajat
  • Orok sareng murangkalih anu antara umur 3 bulan sareng 3 taun, tina 38,9 derajat éta parantos dianggap muriang tinggi
  • Ti taun 340 derajat sareng langkungna parantos dianggap muriang tinggi

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.