Tip pikeun nyingkahan kabebeng orok

Orok nganggo pot

Seueur murangkalih kaserang konstipasi, éta mangrupikeun hal anu umum di sadaya budak. Nalika éta kajantenan aya kalana, urang kedah merhatoskeun pikeun nambalan pangobatan anu diperyogikeun. Upami teu kitu, kabebeng tiasa janten kronis sareng nyababkeun masalah serius dina transit peujit anak.

Nalika murangkalih konstipasi, aranjeunna bakal karasa beuteung. Salaku tambahan, aranjeunna kaleungitan hoyong tuang sareng tiasa sangsara seueur nyeri gas sareng perasaan beurat. Sanaos aranjeunna aya sabab anu béda-béda kunaon budak tiasa kaserang kabebengUmumna aya hubunganana sareng gaya tuang.

Nyababkeun konstipasi orok

  • Serat lemah sareng cairan dina tuangeun, tuang seueur teuing daging, tuangeun seueur gajih sareng gula, sareng seueur teuing produk susu.
  • Parobihan dina rutinitas budak, seueur jalma sesah pikeun meredihkeun diri di luar bumi. Hal anu sami kajadian sareng murangkalih, sababaraha murangkalih biasa kana lingkunganana dimana aranjeunna raoseun langkung raoseun, kaluar tina rutinitasna tiasa nyababkeun kadang-kadang sembelit.
  • Sieun kanyeri, kabebeng nyalira tiasa nyababkeun murangkalih nyingkahan waktos kamar mandi. Nalika gaduh gerakan bowel aranjeunna nyababkeun aranjeunna nyeri, aranjeunna tiasa nyumputkeun pangjurung pikeun ngalakukeun éta pikeun nyingkahan momen éta.
  • Warisan kulawarga, sembelit ogé diwariskeun. Upami sepuhna ngagaduhan masalah transit peujit, kamungkinan pisan budakna ogé bakal kaserang.

Budak awéwé nyeri beuteung

Dina murangkalih, éta dianggap sembelit nalika aranjeunna setoran kirang ti dua kali saminggu. Monitor bangku anak anjeun pikeun ngadeteksi upami aya masalah ieu, biasana leutik, heuras sareng garing. Upami anjeun ngadu'a nyeri beuteung anjeun, atanapi beuteung anjeun kembung sareng bénsin, anjeun tiasa janten konstipasi.

Pangubaran pikeun kabebeng orok

Orok nyandak buah

Anjeun tiasa nerapkeun salah sahiji hal ieu dina prakték tips pikeun nyegah sembelit tina muncul. Ngenalkeun aranjeunna kana rutinitas sadidinten bakal nyegah masalah ieu muncul sering teuing.

  • Ningkatkeun tuangeun serat anu luhur. Serat mangrupikeun sekutu anu hébat dina masalah ieu, cobian pikeun mastikeun yén anak nyandak tuangeun anu ngandung perséntase serat serat anu luhur unggal dinten. Sayuran sareng buah mangrupikeun tuangeun anu ngandung kandungan serat anu pangluhurna, diantarana nyaéta el kiwi, plum, jeruk, strawberry atanapi nanas, sajaba ti séréal lengkep sareng kacang-kacangan.
  • Seueur cairan. Pastikeun anak anjeun nginum cairan anu cekap sadidinten, sajaba cai, ngenalkeun kaldu atanapi jus buah alami. Cai sareng cairanana, bantosan peujit pikeun ngabersihan diri langkung gampang, tai na gerak langkung saé sareng ngabantosan diusir.
  • Ngirangan permén sareng tuangeun lemak. Sakumaha anu parantos kami sebatkeun, produk ieu ngamajukeun konstipasi. Ngurangan konsumsi jinis kadaharan ieu dina kasempetan-acara khusus.
  • Ngadegkeun waktos tuang. Penting pikeun ngatur waktuna tuang, ku cara ieu peujit ogé bakalan pikeun rutin sareng damel langkung saé. Gagasan anu saé pikeun netepkeun alarm anjeun sakedik énjing. Ku cara kieu anak bakal gaduh waktos kanggo sasarap sareng upami anjeunna meryogikeunana, angkat ka kamar mandi sateuacan angkat ka sakola. Nyimpang di sakola ogé tiasa nyababkeun kabebeng, seueur murangkalih nahan éra. Pastikeun anak anjeun gaduh waktos kanggo ngalakukeunana di bumi sateuacan angkat.
  • Aktivitas fisik. Olahraga diperyogikeun pikeun peujit pikeun ngalaksanakeun gerakanana, kalayan aktipitas fisik anjeun ngabantosan prosés ieu lumangsung. Nyingkahan gaya hirup cicing na ngamajukeun olahraga sareng gim anu kalebet gerakan. Salaku tambahan pikeun ngabantosan konstipasi, anjeun bakal nyiptakeun kabiasaan anu hadé pikeun ngalawan obesitas budak leutik.

Sadaya tip ieu gunana pikeun merangan sembelit, upami anjeun ngalebetkeunana sacara rutin dina rutinitas kulawarga, anjeun tiasa langkung épéktip nyegah kabebeng. Henteu ngan ukur pikeun murangkalih, sakulawargi kedah nganggo tips ieu pikeun nyingkahan jenis masalah ieu. Janten, tong ragu sareng nyiptakeun rutinitas gaya hirup séhat pikeun sakumna kulawarga. Janten anjeun sadayana bakal nguntungkeun ti aranjeunna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.