Tips kanggo Ngabandungan Nyusahkeun anu Suksés

kamampuan pikeun nyusuan orok anjeun Kusabab urang janten reuneuh, atanapi bahkan sateuacan urang, urang ngabayangkeun kumaha kaayaan hirup sareng orok urang. Urang impian tina pamandangan indung di mana panon poé, linggih dina korsi goyang, urang nyusuan orok urang. Kaseueuran awéwé maksad khusus nyusuan oroknaTapi saatos ngantunkeun kaputusan ieu dihambat ku faktor éksternal (ampir-ampiran) sareng nyusuan kaganggu.

Dina kaseueuran kasus, kagagalan nyusuan tiasa direngsekeun ku konseling anu leres.; émut yén indung anjeun atanapi nini-nini atanapi bahkan ibu-ibu sanés sanés konsultan laktasi. Ampir kabéh awéwé di sakuriling anjeun, sareng kuring yakin ieu, nyatakeun yén aranjeunna henteu acan tiasa nyusuan kusabab X atanapi Z (biasana kusabab aranjeunna seueur susu). Indung anu anyar pikasieuneun, sareng mikir yén susu anjeun henteu tuang orok anjeun tiasa nempatkeun anjeun kaluar ide nyusu eksklusif sareng ngamimitian artifisial tanpa peryogi. Kalayan tips ieu, kamungkinan nyusu nyusu antara anjeun sareng orok anjeun sacara alami luhur:

Pilarian terang, tapi di luhur sadayana, percanten ka kamampuan anjeun

Pilarian terang, tapi henteu ngalangkungan lisan ti lingkungan anjeun. Taroskeun halaman wéb anu khusus nyusu sareng ngobrol sareng bidan anjeun. Kuring nyarankeun yén anjeun nyingkahan konsultasi nyusu sareng ibu-ibu pro-botol. Ati-ati pediatrik saloba-kalina leres-leres ketinggalan jaman. Hayu aya anu ngajantenkeun anjeun ragu kana kamampuan pikeun nyusuan; anjeun mamalia, dada anjeun didamel pikeun tuang kahirupan anu énggal. Henteu janten masalah naha indung atanapi nini anjeun teu acan tiasa nyusuan. Kacuali aya masalah fisik atanapi hormon anu nyata, sadaya awéwé tiasa nyusuan. Sareng anjeun ogé, janten seueur positipitas sareng percanten kana awak anjeun.

Langkung tit, kirang nonton

Entong nempatkeun jam dina dada anjeun. Tradisi payudara, sakumaha anu kuring disebatna, nyaéta nawiskeun payudara unggal 3 jam sareng henteu langkung ti 20 menit. Kalayan conto ieu anjeun bakal ngartos yén éta henteu raos: upami aranjeunna nempatkeun gelas cai ka anjeun, bakal aya sababaraha jam nalika anjeun ngan ukur hoyong hiji inuman sareng bakal aya jam nalika anjeun bakal nginum sakaligus. Upami saatos éta nginum heula anu anjeun henteu acan bérés gelas anjeun, anjeun hoyong anu sanés sareng aranjeunna henteu masihan anjeun sanaos anjeun haus, naon anu anjeun lakukeun upami anjeun henteu tiasa komunikasi? Ceurik.

Jalma-jalma bakal nyangka yén cai ieu henteu ngala dahaga anjeun, yén éta sanés cai anu kualitas sareng aranjeunna bakal tukeur ku anu sanés. Nya sami sareng nyusuan. Anjeun kedah ngantepkeun orok ngosongkeun payu kalayan saé sareng kadang tiasa nyandak 20 menit sareng anu sanés 1 jam. Idéalna, ngan ukur nyayogikeun hiji payudara dina unggal tuangeun; Kalayan anjeun pastikeun yén orok ngahontal bagian gajih susu anu paling nyugemakeun.  ngabandungan budak anyar

Sanés cai atanapi jus

Cairan sanés susu ibu henteu diperyogikeun dugi ka 6 bulan, nyaéta nalika nyoco pelengkap dimimitian. Seueur ibu-ibu sareng naon anu paling seueur kajahatanana, pediatrik, mamatahan anjeun masihan cai tibatan payu nalika orok ceurik supados henteu terbiasa nyangkut sadidinten. Susu lolobana cai; ngaleungitkeun haus orok anjeun sareng bagian gizi na bakal tuangeun anjeunna kanggo ngabantosan anjeunna tumuh séhat, hal anu moal dilakukeun ku cai.

Jus, kumaha alami na, henteu diperyogikeun. Buahna gaduh jumlah seueur gula henteu diperyogikeun pikeun orok alit sapertos kitu. Dina kasus konstipasi, seueur pediatrik nyarankeun pikeun masihan bubur jeruk sakedik. Urang nyarios kabebeng nalika orok sesah évakuasi sareng ngadamel tai na sesah pisan sareng alit. Orok perawat tiasa angkat langkung ti saminggu tanpa noda popok sareng saatos waktos éta, ngadamel tai anu normal, pastu tanpa usaha.

 

"Mantuan" anu mungkas nyusu

Kusabab orok anjeun lahir, anjeun bakal nguping kecap "bantosan" sarébu kali. 15 mL bantosan anu kawéntar saatos nyusu nyaéta anu sering lirén nyusu. Nalika orok anjeun tumuh, anjeunna kedah nyusu seueur waktos kanggo ngamajukeun naékna langkung susu. Penting pikeun anjeun ngabéjaan diri ngeunaan krisis lactation sahingga nalika dinten wabah kahijina parantos sumping, tong nyangka yén anjeun kaluar tina susu.

Alat bantu susu buatan kedah dianggo ngan ukur dina kasus dimana indung ngalaman panurunan produksi susu kusabab masalah hormonal. Tapi ati-ati nalika nganggo botol (sareng pacifier) ​​sabab anjeun bakal ngabingungkeun orok na ngaganggu panyusuan.

Sareng salaku tip pribadi, teu malire jalma anu datang antara anjeun sareng payudara orok anjeun. Anjeun anu nempatkeun awal sareng mungkas nyusuan anjeun.

nyusu mangrupikeun pilihan anu pangsaéna

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Macarena cenahna

    Tulisan anu saé Yasmina! Kuring ngan ukur hoyong nunjukkeun yén sacara épéktip nalika henteu aya propésional anu mutakhir atanapi lingkungan anu langkung saé, langkung saé angkat ka kelompok pendukung panyusuan, anu konselor ngalaksanakeun misi na hasil. Nanging, aya ibu-ibu atanapi nini-nini anu teu acan dilatih tapi gaduh hikmah, sareng utamina upami aranjeunna pro-laktasi, apriori anu kuring percanten.

    Salaku conto, indung kuring nyusuan sakedap, nini kuring langkung ti 2 taun. Nyatana, sanaos anjeunna henteu hirup deui nalika cikal kuring lahir, kuring tetep mikir ngeunaan anjeunna sareng nyarios ka diri kuring: "Upami anjeun tiasa, abdi bakal tiasa ", sareng sajabina. nyusuan salami 3 taun, teu aya nanaon ... sanaos kuring langkung kenal aranjeunna.

    Nu nangkeup