Tips kanggo Dahar Sehat dina Taun Mimiti Orok

BLW kadaharan orok

Diét anu saé penting pisan salami kahirupan manusa, tapi hususna dina kasus orok sareng murangkalih. Pangwangunan gumantung kana seueur faktor diét, fungsi neuronal, tumuh, perkembangan otot, tulang, jaringan, sareng sajabana, éta gumantung pisan kana nutrisi anu disayogikeun ku pangan.

Ku alatan éta, dina taun munggaran orok penting pisan yén anu alit nampi sadaya gizi dasar. Salami 6 sasih mimiti hirup, tuangeun barudak leutik sacara éksklusif susu. Dina hal ieu, nyusuan pasti aya kadaharan anu pangsaéna anu tiasa ditampi ku anak anjeun. Nanging, aya seueur alesan naha anjeun milih nyusu susu formula.

Ieu sanés mangrupikeun masalah nutrisi sareng orok anjeun tiasa tumuh kuat sareng séhat. Upami putra atanapi putri anjeun teu acan lahir, sareng anjeunAnjeun gaduh mamang ngeunaan kumaha anjeun tiasa tuangeun, kami nyungkeun anjeun dina inpormasi tautan ieu ngeunaan ieu. Dina tulisan ieu urang nyarioskeun seueur seueur Mangpaat nyusuanAnjeun pasti bakal mendakan jawaban tina seueur patarosan.

Nyoco pelengkap

Ti 6 bulan ka payun, tuang pelengkap dimimitian dina kaseueuran kasus. Dina jaman ayeuna parantos janten modis pisan cara anyar pikeun ngenalkeun tuangeun, Nya perkawis Orok Led Weaning. Upami anjeun henteu terang téknik ieu, dina tautan kami nyarioskeun bédana antara metoda anyar ieu sareng anu tradisional dumasar kana ditumbuk.

Paduli metode anu anjeun pilih, penting pisan pikeun anjeun mastikeun yén anak anjeun nampi sadaya nutrisi, mineral, vitamin atanapi protéin anu diperyogikeun na supaya kuat sareng séhat.

Kadaharan seger, alami sareng musiman

Kadaharan beunghar ku vitamin

Ayeuna aya ratusan produk olahan khusus pikeun tuang orok. Sanaos raoseun sareng teu aya kajadian naon-naon, dina cara anu luar biasa, anu pangsaéna pikeun anak anjeun bakal janten kadaharan alami. Sagala hal anu anjeun masak sorangan di bumi mangrupikeun anu pangsaéna sareng séhat pikeun budak leutik anjeun.

Salaku tambahan, hal anu penting éta pilih buah sareng sayuran musiman sabisa-bisa. Ku cara kieu, tuangeunana dina waktos anu optimal, sareng sadaya pasipatan, raos anu langkung saé, langkung mirah sareng anjeun ogé nyumbang kana konservasi lingkungan.

Teu aya uyah, teu aya gula

Anjeun teu kedah nambihan uyah atanapi gula kana tuangeun murangkalih anjeun. Mimiti, kusabab anak anjeun henteu ngagaduhan rasa asin dina lalangit na maka henteu ngabédakeun upami tuangeun ngagaduhan langkung atanapi kirang raos. Uyah sareng gula leres-leres henteu diperyogikeun dina diet murangkalih sareng murangkalih alit.

Supados purees sareng krim langkung raos, anjeun tiasa nyobian masakna sapertos kieu. Sakali anjeun ngagaduhan sayuran anu badé dianggo bersih sareng dicincang, siapkeun panci sareng girimis minyak zaitun parawan tambahan. Tambahkeun sayuran sareng tumis salami sababaraha menit sateuacan nambihan caiTeras tambahkeun cai sareng masak dina waktos anu diperlukeun.

Entong maksakeun atanapi maksa orok anjeun tuang

Budak anu teu daék tuang

Penting pisan pikeun anjeun sabar dina waktos tuang, sahingga anjeun tiasa titenan nalika anak anjeun henteu deui lapar atanapi upami anjeun teu resep tuangeun khusus atanapi henteu raoseun ngeunaan éta. Anjeun teu kedah maksa orok tuang, langkung saé nyobian pilihan anu sanés, nganggo imajinasi supados si alit tiasa ngahibur dirina.

Entong asa-asa upami hiji dinten anjeun teu hoyong tuang, cobian deui énjingna sareng upami anjeun nampi sendok, wareg. Pikirkeun yén orok dugi ka ayeuna ngan ukur ngagaduhan susu sareng kedah ngabiasakan rasa anyar sareng tékstur tuangeun.

Sacara laun ngarobih tékstur tuangeun

Upami anjeun badé tuang orok ku cara tradisional, kalayan purees sareng porridges, disarankeun sabulan bulan-bulan anjeun ngarobih tékstur tuangeun. Daripada lengkep mashing puree, cobian masing sayuran nganggo garpuh. Léngkah ieu penting supaya otot orok dikuatkeun sareng nyiapkeun anjeunna kanggo tuangeun kahareup na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.