Entong kasalahan mikir yén ngadisiplin hartosna ngahukum

hukuman psikologi di barudak

Seueur kolot anu teu kahaja percanten yén ngadisiplinkeun budakna sami sareng ngahukum, padahal dina kanyataanana hukumanana henteu ngadidik budak. Hukuman ngan ukur nyiptakeun ambek-ambekan dina haté budak ogé henteu ngabantosan aranjeunna ngartos naon anu leres-leres dilakukeun salah atanapi masalah naon anu ditimbulkeunana.

Dina loba kasempetan kolot poho yén tujuan utama nerapkeun disiplin ka barudak téh pikeun nawiskeun aranjeunna tungtunan, jadi pituduh maranéhanana. Pikeun janten panungtun anu saé pikeun murangkalih, peryogi netepkeun aturan sareng wates anu teguh ku kituna maranéhna teu kudu boga konsekuensi négatip tina lampah maranéhanana.

Barudak anu terang naon aturanana sareng naon akibat tina henteu nuturkeunana bakal ngagaduhan kabiasaan anu langkung saé. Ulah ngadagoan misbehavior mun disiplin kaluar amarah atawa amarah. Hadé pisan mun anjeun ngobrol heula jeung barudak anjeun ngeunaan aturan nu kudu maranéhanana nyieun di imah jeung konsékuansi nu bakal Anjeun lamun ngalanggar aturan.

Ku cara kieu, murangkalih ngarasa yén aranjeunna gaduh kadali kaayaan sabab aranjeunna bakal milu dina kaputusan kaputusan boh aturan sareng akibatna. Inget yen sakali anak ngarecah aturan konsekuensi kudu diterapkeun konsistén, disebutkeun disiplin moal suksés. Barudak kudu diajar ngatur kabiasaan maranéhanana tanpa kudu ngaliwatan konsékuansi négatip.

Nalika anjeun ngadisiplinkeun budak anjeun, anjeun nunjukkeun anjeunna kumaha nyandak kaputusan anu hadé sareng kumaha milih paripolahna supados aranjeunna positip sareng hadé pikeun dirina. Anjeun kedah janten conto anu pangsaéna pikeun ngontrol émosional sareng ogé, ngubaran émosi barudak anjeun kalayan hormat, sok misahkeun paripolah sareng parasaan. Tekenkeun diajar jeung poho hukuman ... sabab ngahukum teu ngadidik.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.