Tonggong orok ageung

tonggong orok

Orok imut sareng pikaresepeun, sareng bapak-bapak ngaleueut. Unggal prestasi anu saé alit dihasilkeun kalayan sumanget sareng kabagjaan anu hébat. Orok tumuh gancang pisan sareng unggal tonggong tonggong kudu dirayakeun. Hayu urang tingali naon na tonggong orok ageung sareng nalika biasana kahontal sakitar. Kami parantos terang yén unggal murangkalih bénten sareng éta bakal gumantung pisan ka masing-masing anak.

Jempol nguseup

Ieu téh hiji refleks nguseup yén aranjeunna parantos ngalaksanakeun éta sateuacan aranjeunna kalahiran, nalika aranjeunna masih aya dina kandungan indungna. Nyeuseup henteu ngan ukur masihan anjeun tuang tapi ogé kaamanan. Aranjeunna mimiti aya hubunganana sareng dunya ngaliwatan nyeuseup.

Sababaraha orok aranjeunna nempatkeun ramo kana sungutna ti saprak lahir sareng anu sanésna tiasa nyandak sababaraha minggu. Hayu urang émut yén dina rahim aranjeunna dina kaayaan anu béda, sareng di luar gerakanna henteu sami.

Seuri tujuanana

Orok tiasa seuri dina jero beuteung ogé, tapi sanés seuri anu dimaksud. Éta a tindakan refleks Henteu dilakukeun ku maksad nanaon, ibarat gerakan refleks panangan sareng suku.

Seuri ngahaja lumangsung antara kuring kahiji sareng kaduas tina kahirupan. Mangrupikeun seuri sosial, ngahaja sareng spontan pikeun ngahubungi batur. Mangrupikeun cara komunikasi sareng hubungan sareng batur, biasana ka bapak sareng indung anjeun, sareng cara nganyatakeun emosi anu positip.

Kadali sirah

Mangrupikeun tonggong tonggong pikeun orok. Salila taun munggaran anjeun kedah gaduh jaga khusus sareng sirah anjeun sabab aranjeunna henteu tiasa nahan. Urang kedah ulah aya gerakan ngadadak sareng tahan sirahna nalika urang ngajemput. Kami kedah ngajaga sirah sareng beuheung anjeun pisan pikeun nyingkahan cilaka.

Antara 3-4 bulan anjeunna bakal tiasa angkat sirah upami anjeunna ngagolér dina beuteung na. Aranjeunna bakal kéngingkeun kontrol total dina sirah anjeun langkung ti 5 dugi ka 6 bulan, tapi mimitina urang bakal ningali kamajuan penting leutik.

Candak barang

Bayi anu énggal upami anjeun nempatkeun ramo dina panangan alit na anjeunna bakal ngaraut. Tapi éta moal janten gerakan ngahaja, éta mangrupikeun cekelan refleks anu sami sareng nyeuseup.

Dugi ka sakitar 4 bulan anjeunna parantos tiasa ngartos hal-hal anu aya dina bidang visi na, utamina hal-hal ageung. Hal-hal leutik bakal hésé pikeun aranjeunna kusabab koordinasi motorna anu goréng. Ti 7 bulan ka hareup, hal-hal tiasa diliwatan ti hiji sisi ka anu sanés, sareng di 9 bulan bakal nangkep hal anu sampurna.

tonggong orok

Mikawanoh rupa anu wawuh

Nalika orok dilahirkeun visi na henteu pinuh dikembangkeun. Aranjeunna kabur sareng sesah pikeun ngajaga perhatian, sanaos tiasa tingali objék dina jarak sakitar 20-30 séntiméter anu biasana jarakna ti raray indung anjeun nalika tuang.

Antawis bulan kahiji sareng kadua visi na ningkat sareng anjeunna parantos tiasa ngabedakeun bentuk sareng warna. Parantos mimiti mikawanoh rupa jalma anu paling dalit.

Ngarobih posisi

Mobilitas sakedik na dina sasih munggaran ngabatesan aranjeunna pikeun ngarobih posisi. Salami anjeun nempatkeun éta ka ranjang, éta bakal tetep jalan éta, sabab éta henteu ngagaduhan kamampuan pikeun ngahurungkeun.

Tina naons 4-5 bulan hirup kapasitas mobilitasna ningkat sareng aranjeunna parantos tiasa ngagulung diri, ngahurungkeun sareng ngahurungkeun tibalik. Anjeun kedah ati-ati pisan dina tahap ieu ambéh henteu cilaka atanapi murag.

Kecap kahijina

Salah sahiji prestasi anu paling kasohor, kecap kahijina. Éta mimiti disada biasana sakitar 3-4 bulan disebat protosounds. Éta mangrupikeun purwakanti pikeun basa.

Kira-kira 6 bulan, indung atanapi bapak tiasa nyarios, Anu biasana kecap mimiti orok nyarios. Éta kecap munggaran Sering muncul caket ka taun kahijina tina kahirupan. Éta bakal gumantung ka budakna, aya sababaraha anu diajar nyarios gancang pisan sareng anu sanésna langkung lami. Dina tulisan "Iraha normal pikeun budak diajar nyarios?" kami nyungkeun inpormasi lengkep.

Kusabab émut ... taun kahiji orok pikaresepeun pisan ku unggal prestasi. Ngagungkeun salaku kulawarga.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.