Trik ngajar barudak tuang nyalira

Barudak diajar tuang nyalira

Diajar barudak, éta henteu ngan ukur dumasar kana kéngingkeun élmu atanapi ngapalkeun konsép sareng budaya umum. Barudak kedah diajar sareng kéngingkeun katerampilan sapertos leumpang, ngaji, ngaluncatan, nyapek tuang dina tékstur anu béda-béda, diantara seueur pelajaran anu sanés. Sadaya kagiatan ieu anu dilaksanakeun sacara otomatis unggal dinten henteu bawaan.

Janten peryogi diajar sareng damel di budak sagala rupa anu ngajantenkeun urang mandiri, otonom jeung mandiri. Salah sahiji katerampilan anu kedah dianggo ku barudak dina budak leutikna nyaéta diajar tuang nyalira. Nunjukkeun sakedik deui, khususna aranjeunna kedah diajar ngagunakeun parabot pikeun tuang, kumargi seuseueurna alit mimiti tuang nganggo panangan sareng éta, tiasa disebatkeun yén tuang nyalira.

Dina umur sabaraha barudak kedah diajar tuang nyalira?

Unggal murangkalih bénten sareng sadayana kaparigelan ieu pakait langsung sareng tingkat kematangan ti anak. Janten penting pisan pikeun henteu ngabandingkeun, atanapi mikir yén murangkalih anjeun langkung katukang tibatan anu sanés kusabab aranjeunna henteu kéngingkeun katerampilan anu sami. Penting pisan pikeun ngahargaan jaman masing-masing budak, sareng pikeun ieu, anjeun kedah nyayogikeun diri ku kasabaran sareng nampi yén ieu, sapertos prosés anu sanés, pastina bakal laun.

Anak anjeun tiasa nunjukkeun minat kana parabot, anjeunna pasti bakal niron anjeun sareng nempatkeun gelas dina sungutna atanapi anjeunna bakal hoyong nganggo garpina nyalira. Nalika waktos ieu dugi, anjeun kedah ngantepkeun éta ngalakukeun éta sanaos tiasa patri, janten laun bakal kéngingkeun otonomi.

Nanging, henteu kedah ngantosan anak anjeun nunjukkeun minat tuang nyalira. Mangga ngamimitian ku sababaraha léngkah saderhana.

Léngkah munggaran: terang kana parabot sareng maénkeunnana

Diajar ngagunakeun séndok

Hal normal nyaéta éta barudak leutik ningali barang pérak sareng hoyong maén sareng aranjeunna, ngegel aranjeunna atanapi pencét méja. Léngkah ieu leres-leres normal, utamina pikeun barudak di handapeun umur 2 taun. Antara 2 sareng 3 taun, nyaéta nalika aranjeunna mimiti ngagaduhan koordinasi anu diperlukeun pikeun nyandak sendok kana sungutna ku akal anu logis.

Penting anjeun ngantepkeun anjeunna maénkeun alat-alat sareng éta ogé, pajarkeun anjeunna nami unggal parabot. Ku cara ieu anjeun ogé bakal ngagarap pamahaman sareng kaparigelan basa.

Léngkah kadua: diajar nganggo séndok

Anjeun mimitina kedah ngajar anjeunna nganggo séndok, pastikeun éta leutik sareng bahan enteng beurat. Pikeun ngamimitian, anjeun tiasa nawiskeun katuangan anu tetep sapertos yogurt, supados tiasa didahar kalayan gampang sareng langkung gampang pikeun produk naék kana sungut.

Engké, aranjeunna bakal diajar nganggo garpuh

Garpu rada hésé, sabab aranjeunna kedah anggo gaya supados tuangeunana ditusuk dina utensil. Kituna, langkung saé pikeun ngamimitian ku séndok sareng ngantepkeun garpu nalika léngkah munggaran langkung digarap. Éta ogé penting pikeun ngajarkeun budak pikeun ngabédakeun mana waé kadaharan anu didahar nganggo séndok sareng anu didahar nganggo garpuh.

Diajar ngagunakeun gelas

Diajar ngagunakeun gelas

Pindah tina botol kana gelas sanés tugas anu gampang, janten, anjeun tiasa nganggo gelas khusus kanggo murangkalih bayi, jinis anu ngagaduhan tutup sareng curug nginum. Janten murangkalih tiasa diajar ngemu gelas, éta bakalan angkat meunang kakuatan bari ngabijilkeun kana gelas sareng transisi kana gelas tradisional bakal langkung gampil. Nanging, murangkalih anjeun langkung kamungkinan nyandak gelas tina méja teras lebet dina cangkem na.

Ieu normal pisan saprak niru mangrupikeun sumber diajar utamina. Anjeun tiasa nempatkeun cangkir plastik dina méja kalayan cai, janten upami anjeun muragkeun gelas atanapi tip kana konténna, anjeun moal aya bahaya nganyenyeri nyalira atanapi diri sorangan.

Dina tuangeun, nol gangguan

Penting pisan yén barudak janten biasa tuang tanpa gangguan, janten teu kedah aya televisi, atanapi unsur éléktronik anu tiasa nyasabkeun budak leutik tina padamelanana. Kukituna, anak bakal museur kana naon anu dilakukeun sareng bakal ngagaduhan kapasitas anu langkung ageung pikeun konsentrasi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.