Triméter kadua kakandungan: anjeun bakal ngaraosan éta sanaos ngarareunah

Triméter kadua kakandungan: anjeun bakal ngaraosan éta sanaos ngarareunah

Upami dina trimester mimiti kakandungan keluhan anu paling sering nyaéta lieur, lieur atanapi kembung, saatos minggu 12 anjeun tiasa ngalaman parobahan anu sanés dina awak anjeun anu ogé alami dina awéwé hamil; Kadang-kadang anjeun ngan ukur kedah biasa, atanapi panginten nyobian nambal, gumantung kana inténsitasna. Hormon masih dina aktipitas lengkep, sareng sabagian jawab, sanaos kanaékan volume awak anjeun sareng tumuhna rahim ogé ngagaduhan peran.

Konon ti trimester kadua kakandungan awéwé langkung resep kakandungan, ti saprak sieun mimiti, kateupastian ngeunaan kaayaan orok anu hadé, sareng seueul / utah, ngaleungit. Leres éta sacara fisik anjeun tiasa ngaraos langkung saéKusabab méntal anjeun bakal langkung santai, anu anjeun kedah lakukeun nyaéta ngayakinkeun diri yén parobihan anu bakal anjeun alami sacara normal; Sareng nalika anjeun pikir éta henteu, anjeun gaduh hak konsultasi ka bidan atanapi dokter kandungan.

Salaku conto, geus biasa karasa nyeri / nyeri dina beuteung, utamina di sekitar palangkangan atanapi pelvis; sareng ogé di beulah handap tina tonggong atanapi dina tuur; éta alatan tindakan relaxin. Hormon ieu ngabantuan mobilitas sendi anu kalibet dina kuli, sareng éta ogé mangaruhan ligamén dina tonggong handap. Salaku akibatna, awéwé hamil ngagaduhan kirang stabilitas sareng tiasa sangsara dina régang atanapi kontraksi dina otot. Nyeri dikawasa ku istirahat, atanapi nerapkeun panas, sareng upami anjeun prihatin atanapi pikir éta henteu normal, anjeun tiasa naroskeun pendapat ti anu ahli.

Ngarareunah sanés tina trimester kadua kakandungan

Permén karét sareng irung anu ngaluarkeun getih

nu mémbran mukosa tiasa janten radang sabab urat sareng kapilér aktif pisan, kusabab pangaruh éstrogén sareng progesteron (deui hormon); éta ogé tiasa nyababkeun kamacetan. Pendarahan karét sakedik nalika nyikat huntu anjeun tiasa dianggap normal, tapi upami seueur teuing anjeun kedah konsultasi sareng dokter. Sedengkeun pikeun irung, anjeun tiasa nyolok ku mencét ku jempol sareng ramo indéks handapeun jambatan irung.

Sékrési, wasir sareng seueur deui

Pelepasan heunceut robih sareng kéngingkeun warna keputihan (kadang transparan) anu henteu bau, éta téh leucorrhea sareng biasana seueur; fungsina pikeun nyegah inféksi. Upami anjeun ngaapresiasi sangre, konsultasi ka dokter kandungan. Upami anjeun dina trimester kadua anjeun, anjeun panginten atos terang yén anjeun henteu kedah deui ngaraos kedah sering ngijih, sanaos sigana bakal sapertos deui dina trimester katilu, urang bakal nyarios deui dina dinten anu sanés.

Sakumaha anjeun terang kelamin nalika kakandungan Éta henteu dikontekeun, sanaos anjeun bakal perhatoskeun yén kahoyong seksual robih, sapertos seueur hal-hal dina jaman ieu

Tekanan dina dubur tiasa nyababkeun munculna wasir anu nalika tumuh bakal ngaganggu pisan; nangtung tiasa ngajantenkeun parah. Istirahat sareng hindarkeun kabebeng (sareng diet anu beunghar pisan ku serat) disarankeun pikeun nyegah aranjeunna, sareng utamina henteu nganyenyeri.

Ngarareunahan trimester kadua

Parobihan dina kulit

Tanda regang muncul, jarawat nembongan ... éta kaayaan samentawis, sapertos anjeun terang. Tanda regang muncul dina pertengahan kakandungan sareng disababkeun ku kulit cangkéng. Diét saimbang sareng inuman seueur cairan disarankan. Anjeun ogé bakal ningali urat varicose dina suku, pikeun nyingkahan aranjeunna ulah nyéépkeun seueur waktos nangtung sareng nada bagian handapna ku cai tiis, ogé ngajaga tingkat latihan fisik anu saé.

Sareng perkawis jarawat, jaga kulit tetep bersih

Kram, sensasi tingling

Sakumaha anjeun parantos terang, kram nyaéta a kontraksi teu dihaja ototDina hal ieu, aranjeunna mangrupikeun hormon anu nindak dina témbok pembuluh darah, anu nyababkeun stagnasi cairan sareng akibatna kram. Anjeun tiasa ngalaksanakeun peregangan otot anu handap, tapi upami kram sering ngaganggu anjeun atanapi anjeun curiga éta henteu normal, tong ragu nanya ka dokter.

Sensasi tingling disababkeun ku jaringan radang, sareng utamina mangaruhan leungeun sareng suku, atanapi daerah beuteung.

Kuring henteu hilap kana tachycardia anu mungkin (panginten kusabab ningkatna aliran getih), sareng masalah anu bobo, anu bakal urang bahas dina kasempetan anu sanés. Sadaya ieu mangrupikeun keluhan anu paling sering di trimester kadua kakandunganSanaon pangsaéna henteu kedah obsesi kusabab aya awéwé anu boro-boro merhatoskeunana, sareng aranjeunna ogé langkung tega upami anjeun ngartos yén éta bagian tina prosés. Jaga diri anjeun, istirahat, tuang saimbang sareng performa aktivitas fisikÉta mangrupikeun tindakan sadidinten anu anjeun kedah lakukeun pikeun orok, pikeun diri anjeun, sareng nyegah salah sahiji kasusah anu aya hubunganana sareng tahap ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.