Tuang séhat di sakola

Méja kosong di kelas saatos pésta tuangeun anu séhat.

Di sakola, ngamajukeun jajanan séhat dina énjing, waktos tuang siang, pésta… aranjeunna ngajar murangkalih kumaha ngalakukeun hal-hal anu leres.

Masalah diét di budak leutik nalika mimiti tahap sakola na penting pisan sareng kedah ditujukeun ku cara anu dibutuhkeun. Komitmen antara kolot jeung guru anjeun kedah sambung sareng pokus kana arah anu sami. Dihandap ieu anjeun bakal mendakan kumaha anak tiasa dibantosan pikeun nyayogikeun asét anu séhat.

Peryogi katuangan anu langkung séhat di sakola

Masih aya sakola dimana mesin lénsa tiasa ditingali nganggo kantong kiripik atanapi pastry industri. Upami anjeun mikirkeun budak leutik, seueur sakola masihan ruang anu cekap pikeun jenis produk ieu. Aya parobihan anu masuk akal di seueur lembaga ieu kanggo sababaraha waktos ayeuna, tapi peryogi langkung. Sababaraha kolot, saatos diajar ngeunaan kaayaan anu teu leres ieu pikeun murangkalihna, nyandak posisi ngalawan. Éta ogé bajoang sabab aranjeunna tiasa milih jinis pilihan séjén. Tanpa ragu, éta kolot anu kedah nunjukkeun dirina salaku conto anu munggaran pikeun murangkalihna.

Di sababaraha sakola di sakola urang, buah atanapi sandwiches ogé didamel tina roti gandum parantos dijual. Beuki nambahan, masarakat langkung sadar kana masihan anu pangsaéna pikeun barudak sareng sanés panggancangna, gampang disiapkeun sareng murah. Di 2011, UU Kasalametan Pangan sareng Gizi disatujuan. Hukum ieu ngamajukeun pesen tuang séhat sareng nampik penjualan "junk food". Seueur pusat pendidikan anu ngagabung kana proposal ieu.

Léngkah-léngkah pikeun ngamajukeun tuangeun anu séhat di sakola

Ti sakola, staf pendidikan kedah gabung kakuatan, sumberdaya sareng alat pikeun ngalatih murangkalih dina hal penting anu penting ieu. Ti sakola Ceramah tiasa ditawarkeun pikeun milari naon anu kedah tuangeun barudak sareng naon anu henteu produktif dina tuangeun. Seueur barudak anu kaleuwihan beurat atanapi gendut salaku murangkalih tetep sami sareng déwasa. Masalahna sanés ngan ukur dina tuangeun. Kahirupan séhat anak ogé gumantung kana kagiatan fisik sapopoéna. Barudak kedah ngarénghap hawa seger, ka luar maén, lumpat terasrasakeun di taman, kebon ... Sababaraha diantarana léngkah anu kudu dilaksanakeun ku sakola Éta tiasa:

  • Wawacan tanaga anu aya hubunganana sareng pangendalian beurat: Endokrinologis sareng ahli nutrisi bakalan ngabantosan kolot sareng murangkalih mendakan masalah sareng panyakit anu aya hubunganana sareng pola makan anu goréng, sapertos diabetes u obesidad bubudakeun. Titik minat informatif anu sanés nyaéta pikeun ngajelaskeun kaunggulan nalika konséntrasi dina masalah pangajaran, klarifikasi mamang ...
  • Presentasi tina aturan anu mimiti anu nyorong barudak sareng sepuh pikeun ngamimitian poé kalayan sarapan sasarengan. Ogé tuturkeun di tengah énjing nganggo camilan séhat sapertos sandwich, séréal atanapi buah seger. Kolot tiasa nyiapkeun jajanan ieu di bumi atanapi aranjeunna tiasa disayogikeun di sakola, kantin sareng kantin.
  • Kerjasama staf kantin sakola sareng distributor. Kadaharan anu séhat bakal ditawarkeun nuturkeun conto diét Mediterania: buah, sayuran, lauk, daging ...
Budak awéwé dahar kadaharan séhat

Seueur murangkalih ngahontal umur déwasa anu kaleuwihan beurat atanapi obesitas salaku murangkalih. Dina diét sareng latihan fisik sadidinten aya solusina.

  • Elaborasi tina brosur inpormasi pikeun kolot sareng murid. Peserta bakal janten ahli anu khusus dina bidang kaséhatan pangan atanapi muridna nyalira. Aranjeunna bakal nyumbangkeun ideu ngeunaan kadaharan anu séhat, karesep tina menu sapopoe…
  • Presentasi tina anak salaku "utusan tina kasehatan”Dina tahapan pendidikan anu béda. Tugasna dumasarkeun kana ngendalikeun ruang makan sareng ménu kantin. Anjeunna ogé bakal nampilkeun pertimbanganana dina rapat sareng guru sareng kepala sekolah.
  • Ngumpulkeun dana ku kunjungan sareng dukungan kang Oki populér, pikeun nyayogikeun langkung seueur katuangan anu séhat ka pusat pendidikan, upami masalahna ékonomi.

Kolaborasi antara kolot sareng guru

Upami teu aya konsensus antara kolot sareng guru, ukuranana bakal musnah. Duanana kedah mastikeun karaharjaan budak, mimiti di bumi teras di sakola. Barudak anu séhat bakal janten budak bagja, lincah, aktip ..., sanés ngan ukur sacara fisik tapi ogé inteléktual sareng émosional. Guru kedah ngadukung prakarsa ieu sareng kalakuan conto. Salaku tambahan, anak kedah tiasa nganyatakeun pendapatna sareng ngalaan titik-titik anu teu pas sareng teu jelas anu nyerang anjeunna.

Di sakola ngamajukeun jajanan séhat dina énjing, siang, ngayakeun konperénsi… Aranjeunna ngawula ngajar kumaha ngalakukeun hal-hal anu leres. Murid tiasa sareng kedah mutuskeun topik tuangeun séhat dina dirina sakola luhur. Aranjeunna nyalira tiasa nyusun tabel tuangeun pikeun nuturkeun yén bakal dibagi sareng kolega sanésna.

Ideu ieu henteu kedah janten hal anu spésifik, kedah aya kasadaran ngeunaan éta sareng dina mata pelajaran anu sanés nyarioskeun ngeunaan éta. Masih seueur anu kedah dilakukeun pikeun ngadukung pola dahar anu séhat di murangkalih, utamina di sakola. Pendidik kedah bet sareng kalibet sacara tuntas. The camino Éta razia tapi padamelan kedah teras-terasan ngalatih barudak anu tanggung jawab. Éta bakal kahontal ambéh aranjeunna henteu kedah merjuangkeun masalah kaséhatan ka hareup anu diturunkeun tina pola tuang anu goréng.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.