Pra-bacaan dina budak: tujuan sareng latihan

dina Educación infantil Perlu ngagagas barudak dina téhnik instrumental pikeun nyiapkeun murangkalih, ngalangkungan sababaraha latihan, pikeun pamahaman bacaan anu langkung gancang sareng langkung saé. Kumargi kitu, dinten ieu kuring badé nyandak anjeun tujuan yén aranjeunna kedah ngudag supados murangkalih ngagaduhan motivasi anu diperyogikeun pikeun ngamimitian maca sateuacan umur dini.

Entong sono kana sagala hal anu bakal kami carioskeun di handap sabab kami yakin yén éta bakal dipikaresep ku anjeun. Anjeun bakal tiasa langkung ngartos prosés diajar maca di murangkalih sareng ogé nyipta kagiatan anu hadé pikeun dilakukeun salaku kulawarga. 

Sababaraha ideu pikeun ngamimitian

Entong sono data ieu sareng ideu ieu anu tiasa anjeun anggo pikeun ngamimitian ngartos sadayana ieu kalayan langkung saé:

  • Minat budak liwat téks pondok, gampang kahartos, nyababkeun murangkalihna teraskeun dina prosés maca.
  • Pasang a bahan senang jeung cocog pikeun méntalitas anjeun supados anjeun tiasa dianggo sakersakeun sareng kinerja anu pangsaéna.
  • Entong campur Dina prosés diajar, ngantep murangkalih nuturkeun wirahma pribadina, ulah ngahalangan anjeunna tina kamungkinan stagnasi dina diajar na.
  • teu ngamimitian latihan pra-maca anu saleresna sateuacan taun 4, anu nalika murangkalih parantos langkung stabilkeun kalakuan motorna, dina waktos anu sami anjeunna tiasa ngalereskeun ideu na.

Latihan sateuacan maca sateuacanna nalika kamekaran basa: paguneman, carita, babacaan, jsb.

Teras, latihan sateuacan maca ngamimitian ngisi ulang ieu kana imajinasi budak, ngalangkungan palatihan dina:

  • Pangakuan obyék, digambar dina karton anu ngabandingkeun silih, nyatet béda-béda bentukna, warna, ukuranana, sareng sajabana.
  • Babandingan kecap, saatos kalimat, ngabédakeun ciri-cirina nyalira.
  • Candak kartu anu ngagambarkeun carita anu dipikanyaho ku barudak. Dina pandangan gambar aranjeunna bakal ngulang carita dugi ka didamel hal dalit.
  • Motong serat anu sateuacanna parantos ditarik, nempatkeun vokal konsonan dina warna anu béda.
  • Maénkeun sareng teka-teki, majukeun kasusah aranjeunna.
  • Bagikeun kartu anu ngagaduhan kecap anu bénten-bénten, milari dugi ka aranjeunna ngagaduhan anu dianggapna sami sareng kecap anu parantos ditulis.

Pitunjuk pikeun pamekaran maca

Saatos perkenalan singget ieu, urang badé ngaliwat sakedik ngeunaan topik ieu sahingga anjeun tiasa ngabantosan barudak anjeun dina hal ieu diajar maca, tapi sok ngahargaan wirahma diajar sareng evolusi na. 

Di sakola, murangkalih tiasa maca tina umur 4 taun, tapi aranjeunna henteu leres-leres siap atanapi ngagaduhan kematangan méntal anu cekap pikeun tiasa maca. Éta ti umur 7 taun nalika kematangan inteléktual barudak janten langkung siap ngamimitian maca sareng ku sabab kitu, pre-bacaan tiasa digagas langkung épéktip sahingga murangkalih tiasa ngembangkeun kamampuan maca. 

Émut yén, sakumaha anu parantos urang sebatkeun sababaraha kali, dina umur opat taun barudak masih dina pamikiran magis sareng maén simbolis, sareng di dieu aranjeunna kedah teraskeun! Aranjeunna kedah tetep dina tahap ieu pikeun pikiran pikeun ngembangkeun leres. 

Iraha parantos sayogi

Supados barudak tiasa maca sareng maca pamahaman janten épéktip engké, anjeun kedah tumut kana hal-hal ieu:

  • Fisiologis
  • Psikologis
  • Kognitif 
  • Émosi 
  • Lingkungan 

Kusabab kitu, aya seueur sakola di sakumna dunya sareng metodologi pendidikan anu henteu nganggap yén barudak mimiti maca dugi umur 7 taun. Aranjeunna ngahargaan évolusi sareng kadewasaan méntalna janten aranjeunna janten murangkalih.

Naon hartosna janten murangkalih? Yén aranjeunna tiasa ngajelaskeun lingkunganana, pikeun ékspérimén ngalangkungan indera, diajar nilai-nilai hirup babarengan sareng nyalira, yén aranjeunna ngaraoskeun raos, anu aranjeunna diajar tina kasalahan sareng anu utamina. anu ngagaduhan motivasi intrinsik kana diajar sahingga maca janten hal anu saé ... tibatan anu matak pikaboseneun sareng pikaboseneun. 

Pra-bacaan: numuwuhkeun kamampuan maca 

Pra-bacaan mangrupikeun anu sateuacanna sateuacan maca nyalira. Coba pikeun ngadekode hurup dina kecap tiasa gabung sareng aranjeunna sahingga maca éta. Butuh matérial anu cocog sareng seueur motivasi. 

Éta tiasa nganggo kecap anu aranjeunna terang, bahan daur ulang ... nempatkeun sadayana hurup sareng kecap ngawangun anu dibarengan ku gambar na ngarah tiasa nyocogkeun sacara mental kecap sareng konsép anu ditetepkeun. 

Pilihan kecap tiasa dilakukeun dumasar kana karesep, karesep atanapi kahirupan anjeun. Éta tiasa janten kecap anu tumut kana kategori di handap ieu: 

  • Pangaruhna. Éta tiasa janten nami anu dipikacinta, nami nyalira, "lanceuk", "indung", "bapak", "akina", "nini", "paman", "bibi", sareng sajabina. Beaya langkung mangaruhan sareng émosional anu dikandung ku kecap, langkung saé. 
  • Kognitif. Kecap anu bénten sareng lingkungan, anu gaduh suku kata ulang (hal anu gampang dipelajari), anu ngulang vokal atanapi konsonan, jst. 

Perlu diémutan yén kajelasan persépsi penting pisan pikeun barudak pikeun diajar langkung tiheula sareng langkung saé. Huruf ageung sareng kandel sareng bahan anu bénten sareng warna kandel nyaéta ideu anu hadé pikeun damel dina maca sateuacanna. 

Hurup-hurupna kedah nunjukkeun tulisan leungeun anu nyarupaan hurup-hurup anu bakal aranjeunna tuliskeun ka hareup. Kusabab kitu, hurup blok sanés pilihan anu saé. Jinis atanapi font "Memima" mangrupikeun pilihan anu saé, contona. 

Anjeun tiasa ngagarap kecap dina waktos anu khusus atanapi ngadistribusikaeun di sakuliling bumi supados murangkalih tiasa terang hurup sareng kecap na. Anjeun bahkan tiasa nempatkeun poster kecap di sakitar imah sareng dina waktos anu sami, gaduh kotak anu saé sareng kecap-kecap na sareng gambar unggal kecap caket dieu pikeun tiasa milarian kecap sareng gambar.

Salaku conto, dina kasus anggota kulawarga, poto asli tiasa ditambihan pikeun masihan langkung émosional pikeun kagiatan.  Gagasan anu sanés pikeun maca sateuacanna nyaéta murangkalih ngagambar hurup ku pananganna; kalayan cet, dina hawa, jsb. 

Kumaha cara ngajar murangkalih kanggo maca langkung seueur sareng langkung saé
Tulisan anu aya hubunganana:
10 Kaulinan pikeun diajar maca

Ayeuna anjeun terang langkung seueur latihan sareng gaduh langkung seueur pengetahuan ngeunaan kumaha éta ngabantosan budak anjeun sateuacan maca, asa bébas nyieun kagiatan ulin kulawarga anjeun sorangan. Barudak anjeun bakal gumbira nyéépkeun waktos anu waktos sareng anjeun, sareng anjeun bakal gumbira ningali kumaha pikiran anjeun diajar ampir saolah-olah ku sihir. Sareng éta pikiran sareng diajar na henteu ngagaduhan wates salami aranjeunna termotivasi leres sareng disayogikeun ku bahan-bahan pikaresepeun anu diperyogikeun! 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.