Abdi parantos dugi ka tungtung kakandungan. Naha kuring bakal terang kumaha ngabédakeun upami buburuh dimimitian?

 

 

Kami ngahontal tungtung kakandungan sareng awak sareng pikiran urang aranjeunna mimiti teu sabar. Deukeutna pangiriman ngajantenkeun urang mimiti mikirkeun waktos sareng sagala rupa mamang timbul. Urang mimitian perhatosan sensasi anyar, gejala naon waé nempatkeun urang kana bewara sareng kami henteu jelas upami éta ngingetkeun urang ngeunaan mimiti damel atanapi henteu. Naon anu kuring lakukeun, naha kuring angkat ka rumah sakit atanapi henteu?

Babaran

Babaran nyaéta a prosés fisiologis pikeun anu awak urang prepares ti mimiti kakandungan. Sanaos ubar parantos maju, urang ayeuna tetep tanpa terang sateuacana momen pasti iraha buburuh bakal ngamimitian atanapi naon sababna anu ngamimitian deui.

Upami anjeun parantos ngahontal minggu ka 36 kakandungan. !! wilujeng !! Waktos pendak sareng orok anjeun beuki caket. Pangiriman normal éta lumangsung ti minggu 37.

Tés pangénggalna

Pasti aranjeunna parantos sasari a sampel heunceut sareng pembuangan rektum pikeun ngalaksanakeun budaya sareng meunteun ayana Streptococcus Agalactiae. Bidan anjeun, dina kursus pendidikan indung, bakal ngajelaskeun ka anjeun kabutuhan pikeun tekad ieu.

Budaya swab vagino-rektum

Éta ngeunaan pikeun ngadeteksi baktéri anu kadang aya dina flora heunceut atanapi rektum sababaraha urang. Éta henteu patologis pikeun aranjeunna, tapi nalika orok ngalangkungan kanal kalahiran éta tiasa katépaan baktéri éta sareng bakalan bahaya pikeun kaséhatanana.

Penting pikeun terang naha anjeun atanapi henteu operator tina Streptococcus Agalactiae ieu kusabab upami anjeun, anu pangobatan antibiotik nalika kuli, sanés pikeun ngubaran inféksi dina indung (éta henteu dianggap inféksi), tapi pikeun nyingkahan pangaruh baktéri dina orok.

Di seueur bangsal mitoha ogé anjeun bakal nganjang sareng ahli bius, anu saatos marios ka analisa trimester katilu nganilai kamungkinan ngatur analgesia epidural nalika ngalahirkeun.

Pangawas

Ieu nyaéta tés pangénggalna anu bakal dilaksanakeun sateuacan ngamimitian kunjungan dina konsultasi ibu-ibu anu kapilih, ti ayeuna sadaya kunjungan bakal dina konsultasi monitoring.

Dina konsultasi ieu aranjeunna bakal masihan anjeun hasil tina heunceut sareng exudate rektum sareng anjeun aranjeunna bakal ngalaksanakeun monitor. Pikeun ngalaksanakeun monitor, aranjeunna bakal nempatkeun sabuk di beuteung anjeun salami 20 atanapi 30 menit.

Tujuanna pikeun ngarékam duanana denyut jantung tina orok anjeun sapertos ayana atanapi henteu tina kontraksi uterus. Saurna, anjeun biasana badé angkat ka dokter kandungan.

Pikeun ngiringan konsultasi ieu penting sarapan enjing di bumi sareng nyandak tuangeun kanggo diinum sateuacan ngalakukeun monitor. Éta lumrah lamun anjeun dugi ka konsultasi, aranjeunna parantos lulus sababaraha jam ti sasarap sareng orokna bakal bobo, janten jus atanapi sapotong buah bakal nyayogikeun glukosa anu diperyogikeun pikeun hudang ...

Di kantor monitor aranjeunna bakal ngadugikeun anjeun dua atanapi tilu kali, gumantung nalika pangirimanna lumangsung. Biasana dina minggu 39/40 éta bakal janten tanggal munggaran. Pasini bakal mingguan di awal sareng tungtungna aranjeunna bakal unggal 48 jam sakitar.

Upami 10 dinten saatos tanggal kamungkinan anjeun teu acan ngalahirkeun, anjeun bakal ditunjuk kudu ngarangsang tanaga gawé. Sacara umum, dina konsultasi monitor anu terakhir, aranjeunna masihan anjeun aturan pikeun pangakuan anjeun kana mitoha.

Iraha badé angkat ka departemen darurat

  • Upami kantong cai rusak. Bisa jadi istirahat éta terus terang sareng anjeun henteu gaduh mamang atanapi yén kabocoran cairan langkung énggal tapi teras-terasan, anjeun bakal perhatoskeun diri sareng sensasi kalembaban anu tetep. Upami anjeunna cair transparan jeung orok usik Biasana urang tiasa mandi sateuacan angkat ka ruang gawat darurat, tapi upami warna cairanna ngagaduhan warna héjo atanapi getih atanapi orok henteu gerak langkung saé henteu kedah ngantosan.

Bisi wae, nalika aya ragu, langkung saé pikeun konsultasi

  • Upami anjeun ngagaduhan kontraksi unggal 5 menit, Anu lami ampir 1 menit, salami 1 jam. Perhatoskeun dimana anjeun cicing sareng jarak anjeun ka rumah sakit. Di kota ageung dina jam sibuk tiasa sesah pisan dugi ka rumah sakitLangkung saé henteu kedah ngantosan lami di bumi upami anjeun ngarepkeun yén butuh waktu sajam atanapi langkung kanggo sumping ka rumah sakit.
  • Upami pendarahan heunceut muncul dina jumlah anu sami sareng haid. Upami pendarahanna muncul saatos anjeun parantos ngariksa heunceut, éta henteu beurat teuing sareng orok tiasa gerak saé, éta sigana bakal normal.
  • nyenyepan
  • Nyeri beuteung parna anu henteu ngaleungit
  • Henteuna atanapi panurunan anu signifikan dina gerakan orok anjeun. Dina ahir kakandungan anjeun panginten aya perhatosan anu béda-béda gerak orok, tapi pernah bolos. Upami anjeun henteu kantos merhatoskeun anjeunna bari lami, ngagolér, ngagaduhan anu amis sareng ngarangsang anjeunna, ngobrol sareng anjeunna, nyanyi ka anjeunna ... Upami orok ngarespon kana rangsangan sadayana henteu kunanaon, upami anjeunna henteu némbalan atanapi anjeun perhatoskeun yén anjeunna males sareng gaduh masalah pindah langkung saé angkat ka ruang gawat.

Pikeun gejala sanés anu ngahariwangkeun anjeun: Buka kamar darurat sareng konsultasi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.