Pangubaran pikeun merangan sembelit nalika kakandungan

Nalika reuneuh, anjeunna némpél beuteungna siga anu ngarareunah.

Kalayan kabebeng, awéwé hamil ngalaman waktos anu sesah, sareng asa teu raoseun kana awakna.

Nalika kakandungan sababaraha kaayaan tiasa némbongan atanapi ningkat, sapertos kabebeng. Kaayaan ieu tiasa ngahasilkeun watesan pikeun ngajalankeun kahirupan normal, bébas tina kanyeri sareng teu ngarareunah. Hayu urang terang séri pangobatan pikeun merangan éta.

Kasihatan awéwé hamil sareng konstipasi

Alesan utama kunaon kabebanan nalika kakandungan nyaéta hormon progesteron. Sakumaha biasa éta biasana langkung sering dina minggu mimiti kakandungan. Ieu kajantenan sabab nalika tingkat progesteron nunjukkeun paningkatan anu pasti. Penting pikeun awéwé hamil nuturkeun hiji diit séhat sareng saimbang sateuacan, nalika sareng saatos kakandungan. Henteu ngan éta bakal ngajadikeun mungkin leungitna beurat anu diturunkeun salami 9 bulan, tapi ogé bakal janten alat anu resep kasaimbangan sadidinten sareng nambihan kasihatan sareng vitalitas ka indung sareng budak. Lactation anu pikaresep pisan ogé dimungkinkeun.

El kandungan éta neken kana peujit, sareng ieu ditambahan kakurangan atanapi panurunan kagiatan fisik sareng révolusi hormon. Sadayana mangrupikeun poin ngalawan karya usus anu saé. Nutrisi diasimilasi dina cara anu langkung parahKusabab kitu, penting pikeun nuturkeun sababaraha saran anu mempermudah padamelan sistem pencernaan anu langkung épisién. Transit peujit anu leres langkung milih kasajahteraan awéwé hamil. Saha waé anu konstipasi henteu raoseun sareng ngajauhan kagiatan anu tangtu. Ieu kajantenan sabab éta awéwé hamil ngalaman waktos anu sesah sareng asa teu raoseun kana awakna. Bengkak beuteung anu henteu pikaresepeun ditambihan kana kaayaan fisik anjeun.

Gejala sanés anu kajantenan nyaéta:

Pangubaran pikeun merangan sembelit

Nalika hamil, anjeunna némpél beuteung na pikeun sensasi bareuh.

Serat ngamungkinkeun sistem pencernaan fungsina leres, sareng perasaan kembung ngaleungit.

Tuang serat

Ngonsumsi serat ngabantosan nyugemakeun sareng ngamajukeun nyerep, ku madre sareng orok, tina nutrisi anu pas pikeun organisme, vitamin atanapi mineral. Seratna ngamungkinkeun sistem pencernaan fungsina leres sahingga ngahontal beurat sakumaha pantes-gancang. Sababaraha katuangan anu beunghar serat nyaéta séréal atanapi roti gandum, kacang-kacangan atanapi buah-buahan. Sateuacan nganggo produk ieu, disarankan pikeun ngumbah kalayan saé.

Atur tuangeun sareng tuang kalayan saé

Sadaya jalma, ditambah awéwé hamil, kedah ngalakukeun 5 comidas sapopoe. Gaduh rencana sareng nempel kana éta tiasa ngabantosan anjeun pikeun langkung waspada sareng ketat. Henteu diperyogikeun tuang dua atanapi langkung, tapi anjeun kedah tuang saé, nyingkahan gajih sareng gula anu ngabahayakeun dina kaleuwihan sareng nginum seueur cai. Disarankeun supaya ulah bobo saatos tuang sareng mamah sacara buru-buru.

Pikeun kabeburan perlu nyobaan teu tuang tuangeun anu astringen, sabab éta hésé pikeun évakuasi sacara normal, upami aranjeunna dikuatkeun dina kalsium sareng beusi. Upami tiasa sareng sateuacan ningali aya paningkatan dina kaayaan masalah pembuangan air besar, ibu hamil kedah ngagentos apel atah, béas sareng wortel, sareng anu sanésna, kanggo katuangan anu langkung ageung serat.

Inuman seueur cai

Ku meakeun sakitar 2 liter cai sanés ngan ukur cekap hidrasi, tapi ogé lemes tina tai na dipermudah supados badé ka kamar mandi kirang nyeri. Éta tiasa dicandak, sajaba ti cai, sup, purees sareng buah alami atanapi jus sayuran atanapi smoothies. Plum, jeruk, anjir resep kana peujit ... Asupan tuangeun anu ngandung laktosa, sapertos yogurt, ogé ngabantosan nétralkeun baktéri.

Ngalakukeun olahraga

Tanpa ragu kagiatan fisik ngabantosan mindahkeun usus. Sareng sanés ngan éta, éta ogé langkung resep ngaduruk kalori anu ditambih dina unggal bulan atanapi trimester nalika kakandungan. Leumpang gancang, ngojay, senam prenatal, Pilates ... mangrupikeun kagiatan anu dinamis cocog pikeun ibu hamil, kusabab éta henteu ngalebetkeun kaleuleusan teuing.

Laxatives vs. suplemén dedak

Laxatives atanapi gliserin supositoria ngan kedah dicandak upami aya resép médis sareng panginten nalika kasus éta, anu parantos dianalisis, dideteksi serius sareng henteu ningkat ku palaksanaan langkah-langkah sanés. Upami nyandak suplemén dedak atanapi fermentasi susu dituduhkeun, kusabab éta pilihan langkung alami.

Saran anu sanés 

  • Inuman sagelas tina agua haneut sateuacan sasarap.
  • Tuang buah ara atanapi kiwi garing sateuacan sasarap.
  • Candak séndok alit minyak tanpa tuang sateuacanna.
  • Masak tuangeun dina hawu, dina oven atanapi dikukus, hindarkeun kadaharan goreng sareng "fast food".
  • Entong nganggo enema.
  • Tuang sayuran, sapertos kangkung.

Masalah kabebeng teu kedah diasimilasi salaku panyabab normal tina kakandungan, sareng diijinkeun teraskeun, malahan ningkat. Ieu Perlu konsultasi ka dokter sareng henteu ngantosan lami kanggo ngalereskeunana, sabab ieu bakal ngakibatkeun kaayaan anu langkung serius sareng sesah kanggo diungkulan. Usaha pikeun ngusir tai naék tekanan kana peujit, sareng ieu tiasa perforasi éta sareng nyababkeun urat varikos atanapi wasir.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.