Pangubaran pikeun nyegah murangkalih anjeun lieur dina mobil

Liburan dina mobil

Usum usum panas nuju caket sareng perjalanan sering atanapi jarak jauh sering dimimitian, dugi ka tujuan liburan. Nalika ngumbara sareng murangkalih alit, anjeun tiasa résiko lieur di tengah perjalanan sareng seueul sareng utah. Dinten ieu kami bakal ningali séri tips pikeun nyegah panyakit mobil, janten upami anjeun ngarencanakeun perjalanan gancang, tong sono tip ieu.

Sacara umum, barudak mimiti ngarasa gering dina perjalanan antara umur 2 sareng 12, sakitar. Ieu kajantenan sabab awak tetep cicing, sedengkeun sadayana di sakurilingna ngalir. Uteuk ngirimkeun sinyal yén paningali ditampi salah. Kurangna koordinasi ieu anu nyababkeun kaleungitan kasaimbangan.

Jarang pikeun barudak di handapeun umur 2 taun sangsara tina jenis gangguan ieu. Panyababna tiasa kusabab dina yuswa éta, awak anjeun henteu acan kéngingkeun raos kasaimbangan. Ieu lumangsung sakitar nalika aranjeunna mimiti jalan. Ti umur éta nalika ngembangkeun kacenderungan anu langkung ageung pikeun pusing sareng seueul dina perjalanan.

Tangtosna, henteu sadaya murangkalih bakal kaserang gangguan anu sami. Tiasa waé upami anak anjeun biasa ngumbara ti alit pisan, anjeunna henteu bakal kaserang karusuhan ieu. Nanging, murangkalih anu ngalaman gangguan ieu laun-laun kaleungitan ku umur 12 taun. Sanaos aya jalma anu, déwasa, tetep teras-terasan lieur iraha waé aranjeunna ngumbara, naha nganggo mobil, karéta atanapi transportasi naon waé.

Barudak beuki pusing dina mobil

Kumaha carana nyegah panyakit mobil

Aya pangobatan anu tiasa dianggo, sok dina rekomendasi médis, utamina upami urang nyarioskeun perkawis kasus budak leutik. Tapi éta bakal langkung pikaresep pikeun milih ubar salaku pilihan terakhir. Coba turutan runtuyan rekomendasi ieu sareng meureun anjeun tiasa nyegah murangkalih teu pusing dina perjalanan mobil salajengna.

  • Tetep hawa tiis dina jero mobil: Bagian jero mobil leutik pisan, janten panas tiasa gampang pisan. Penting pikeun nyingkahan hawa panas di jero mobil, kusabab panas bakal nyababkeun rasa lieur datang kalayan langkung gancang.
  • Entong ngumbara dina beuteung pinuh: Sanaos henteu disarankeun murangkalih lambung kosong. Hal anu idéal ambéh aranjeunna henteu pusing, nyaéta gaduh anu enteng sateuacan kaluar, henteu aya susu atanapi turunan. Salami perjalanan, anjeun tiasa nyandak kauntungan tina halteu anu cocog supados aranjeunna ngagaduhan anu sanés. Anjeun tiasa ogé mawa sababaraha kurupuk sareng yén aranjeunna nyandak éta sapanjang jalan. Penting pikeun henteu nginum inuman anu lembut atanapi manisan, anu langkung beurat sareng ngadorong lieur.
  • Tetep hidrasi: Éta ogé penting pikeun anjeun henteu ninggalkeun bumi sareng lambung anu pinuh ku cairan. Coba mawa cai tawar sareng upami murangkalih nampi, ku sentél jeruk nipis. Nyandak dina sips alit bakal ngajagi anjeun terhidrasi kalayan alus sareng bakal kirang gaduh kasempetan pusing.
  • Nyingkahan layar sélulér sareng maca: Teu aya anu langkung parah pikeun jalma anu gampang kaserang gerak, tibatan maca dina mobil. Pikeun nyingkahan pusing, langkung saé tetep barudak ngahibur lagu atanapi kaulinan.
  • Bobo dina mobil: Nalika urang bobo urang moal kaleungitan kasaimbangan, janten, iraha urang tiasa nyobian ngalakukeun perjalanan cocog sareng waktos bobo ti barudak.

Nyetir anu saé penting

Salaku tambahan kana pancegahan anu kedah dilaksanakeun di jalan, upami urang nyandak murangkalih atanapi jalmi-jalmi rawan gerak panyakit dina mobil, urang kedah ngajalankeun kalayan cara anu langkung lemes. Bolong, jalur ngadadak atanapi parobahan gancang, promosikeun kaleungitan kasaimbangan. Coba tetep pawai, dimana entong ngerem ngadadak atanapi gerakan dadakan.

Anjeun ogé kedah ngadamel sababaraha titik pikeun beristirahat. Ieu mangrupikeun hal anu anjeun henteu kedah nunda, sabab supir nyalira kedah lirén unggal dua jam. Tapi halte ieu ogé konci pikeun barudak kéngingkeun hawa seger, jalan-jalan, angkat ka jamban sareng tuang tuang, dina jumlah sakedik.

Sareng upami henteu salah sahiji ubar ieu jalan, tong hilap nyandak kantong bisi aranjeunna kedah utah.

Budak utah dina mobil


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.