TEU pencét: boh budak ka kolot, boh kolot ka budak

Budak ambek ngeunaan paséa sareng sobat anu sanés.

Dina kaayaan gelut sareng anu sanés atanapi anu sanés, upami murangkalih prustasi sareng ambek, anjeunna tiasa tenang, nyarios sareng anjeunna jauh ti tempat éta.

Kadang-kadang kolot, tanpa disadari, nekenkeun paripolah anu tangtu pikeun murangkalihna, naha ku sabab ningali aranjeunna ngalaksanakeunana atanapi ngupingkeunana. Upami anjeun hoyong ngadidik dina hormat sareng non-kekerasan, moto na moal témpél, sanés sepuh ka murangkalih atanapi sabalikna. Hayu urang ngobrol ngeunaan éta.

Non-kekerasan: ulah pencét. Conto kolot

Kusabab urang budak barudak kedah dididik dina nilai toléransi sareng hormat ka batur. Cara anu pangsaéna pikeun budak pikeun ngainternalisasi nyaéta nunjukkeun ka anjeunna jinis-jinis aturan éta. The pasangan Di bumi éta kedah dihormat sareng dirawat kalayan saé sareng murangkalih bakal ngaraos yén éta hal anu leres anu kedah dilakukeun. Kolot mangrupikeun conto budak, éta sababna budak tiasa diajar ulah neunggeul kolot atanapi kolega sanésna atanapi amigosUpami aranjeunna henteu nyaram anjeunna ku tamparan, tamparan atanapi tamparan kana pigeulang.

Cara pikeun membela atanapi ngajelaskeun diri sanés ku kalakuan agrésip sareng ngajantenkeun anjeun ambek. Barudak kedah terang kumaha nyarios sareng ngaréspon ku cara sanés, sanés kalayan ngahina, dihina atanapi disiksa. Budak anu diubaran leres di imah, bakal ngaréspon dina cara anu sami ka sasamana. Budak anu teras-terasan ngawartosan yén anjeunna aya awon sareng pantes dihukum, anjeunna bakal mikir yén salaku "teu aya anak anu saé" anjeunna kedah cocog sareng tingkah polahna.

Pertahanan budak

Dua sobat ambek ngeunaan cocooan.

Upami sobat hoyong nyandak cocooan ti anjeunna, anjeun tiasa ngabantosan anjeunna nyarios sareng anjeunna sareng nyarios "Kuring bakal ngantepkeun ka anjeun engké" atanapi "ayeuna kuring maénkeun."

Kadang-kadang kolot nyarios ka budakna "upami aranjeunna nabrak anjeun, lakonan hal anu sami." Éta sanés naséhat anu saé. Barudak kedah terang kumaha cara ngaréspon anu béda, henteu diserang. Upami anjeun hoyong mamatahan ka anjeunna ngeunaan hal anu bakal ngabdi dina kahirupan, anjeunna tiasa disarankeun pikeun misahkeun anu sanés, ngawartosan yén ieu lepat, ninggali anjeunna, sareng anu pangpayunna ngantepkeun jalma déwasa anu pang caketna terang. Isukan budak, nalika déwasa, moal nganiaya anu sanés pikeun méréskeun masalah, anjeunna pasti bakal terang kumaha ngeureunkeun masalah ku cara anu langkung cerdas.

Kira-kira umur 3 taun, barudak kedah ngajantenkeun dirina ngartos langkung kuat, sareng nalika aranjeunna henteu tiasa, frustasi datang sareng henteu terang kumaha ngungkulan kaayaan. Barudak ambek sareng ceurik, najong, sareng bahkan pencét atanapi ngegel. Di dinya anjeun kedah ngeureunkeun kaayaan sareng ngabantosan aranjeunna bersantai sareng nyalurkeun amarah éta ku cara anu leres. Kolot kedah ngajar aranjeunna pikeun nganyatakeun dirina ku cara anu laun, sareng nyobian ku sababaraha cara, kirang nampi agresi.

Bapa henteu neunggeul murangkalih sareng pun anak henteu nabrak bapakna

Sakumaha urang nyarios, budak dipandu ku conto. Budak moal normal pencét kolotna lamun anjeunna henteu acan ningali anjeunna katandangan. Kolot kedah ngagaduhan pakakas pikeun linggih sareng ngobrol sareng anjeunna. Anjeun kedah nyababkeun anjeunna ningali yén kaayaan anu bentrok ditetepkeun ku nyarios tenang. Upami murangkalih hoyong nyandak kaulinan, anjeun tiasa ngabantosan anjeunna ngobrol sareng anjeunna sareng ngawartosanna Abdi pasihkeun ka anjeun engké o ayeuna kuring nuju maén. Aranjeunna tiasa ngabagi, upami aranjeunna hoyong, bahkan sepuh tiasa ngawartosan anjeunna ulah ngadorong atanapi ambek, tapi nginjeumkeun sakedik ka anjeunna

Penting pikeun ngingetan budak yén anjeunna henteu kedah pencét waé, yén éta sanés sikep anu leres sareng teu gaduh pembenaran. Dina kaayaan gelut, upami murangkalih prustasi, anjeun tiasa nyobian nenangkeun saraf na, nyarios sareng anjeunna jauh ti tempat éta. Upami anjeun parantos nyerang kolega anu sanés, wartoskeun ka anjeunna yén naon anu parantos dilakukeun na salah sareng henteu kedah diulang deui sareng mamatahan anjeunna pikeun nyungkeun hapunten. Upami anjeunna nyerang kolotna, aranjeunna kedah janten jalma déwasa anu tanggung jawab sareng henteu janten kesel, bejakeun yén anjeunna hampura yén anjeunna kalakuan sapertos kieu sareng sadayana bakal dibéréskeun tapi dina cara anu sanés sareng nalika anjeunna henteu kabingung. Nyarios ka murangkalih kalem, hal anu sami bakal kacumponan ku anjeunna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.