Ultrasound munggaran, sadayana anu anjeun kedah terang

Ultrasound munggaran

Nalika awéwé janten hamil anjeunna tiasa terang éta ngalangkungan uji kakandungan atanapi tés getih, tapi Henteu dugi ka ultrasound munggaran anu tiasa anjeun atés sareng mastikeun yén anjeun leres-leres hamil sareng yén sadayana aya dina jalur anu leres. Kusabab kitu ultrasound munggaran mangrupikeun momen anu penting pikeun awéwé hamil, éta bakal wanoh nalika aranjeunna leres-leres mastikeun yén anjeunna nyiptakeun kahirupan di jero.

Nalika hiji awéwé hamil (sareng ramana ogé), anjeunna bakal ngantosan kalayan hariwang pisan pikeun waktos khusus ieu dimana aranjeunna bakal ngadangu deg-degan budak leutik anjeun siga kuda kabur tiasa karaos, yén dina salapan bulan, aranjeunna bakal tiasa nampi anjeunna dina panangan. Tapi naon anu anjeun kedah ngarepkeun nalika anjeun milari ultrasound munggaran anjeun?

Naon ari ultrasound na?

Ultrasound kakandungan mangrupikeun tés diagnostik non-invasif anu ngagunakeun gelombang sora pikeun nyiptakeun gambar visual orok, plasénta sareng rahim, ogé organ pelvik sanés. Ieu bakal ngamungkinkeun ahli kaséhatan kumpulkeun inpormasi berharga ngeunaan kamajuan kakandungan sareng kaséhatan orok.

Salami tés, teknisi ultrasound (sonographer) ngalirkeun gelombang sora frékuénsi luhur ngaliwatan rahim sareng mantul tina orok. Mesin teras narjamahkeun kamandang ieu kana gambar pidéo anu ngungkabkeun bentuk, posisi, sareng gerakan orok.

Iraha ultrasound munggaran dilakukeun?

Ultrasound munggaran

Ultrasound munggaran tiasa dipiboga antara minggu 6 sareng 12 kakandungan pikeun tiasa mastikeun. Tapi kadang dugi ka 9 minggu teu mungkin pikeun ningali naha leres aya embrio ngabentuk sabab anjeun henteu tiasa nguping keteg jajantung upami éta terlalu dini. Biasana ultrasound mimiti kakandungan nyaéta dina minggu 12 ka 16. Di Spanyol dina kasihatan umum, ultrasound munggaran nyaéta dina minggu 12 kakandungan, tapi éta sanés ti minggu 16 nalika aranjeunna tiasa nyaritakeun jinis orok.

Upami aya masalah sareng orok atanapi anjeun ngagaduhan komplikasi médis, hal anu normal nyaéta anjeun henteu ngan ukur ngalakukeun ultrasounds anu didirikan ku kaséhatan masarakat (anu biasana 3), tapi anjeun kedah langkung sering ngalakukeun ultrasounds pikeun mariksa yén sagalana bade tumaros.

Kumaha cara ngalaksanakeunana?

Pasangan dina mimiti ultrasound

Pikeun ngalakukeun ultrasound kakandungan, anjeun kedah ngagolér dina méja ujian atanapi dina usungan. Téknisi bakal nerapkeun gél rohangan dina beuteung sareng daerah pelvis. Gél ieu dumasarkeun cai janten henteu bakal nyésa dina baju atanapi kulit anjeun.. Gel bakal ngabantosan gelombang sora ngumbara leres pikeun nyiptakeun gambar dina layar.

Téknisiis teras bakal nempatkeun tabung alit (transduser) dina beuteung anjeun. Téknisi bakal mindahkeun anjeun néwak gambar hideung bodas anu bakal muncul dina layar ultrasound. Téknisi tiasa nyungkeun anjeun ngalih atanapi nahan napas nalika néwak gambar.

Ultrasound transvaginal tiasa ngahasilkeun gambar anu langkung jelas. Transvaginal ultrasound dilakukeun ngan ukur dina minggu mimiti kakandungan, nalika néwak gambar anu langkung jelas tiasa rada sesah. Pikeun tés ieu usik ultrasound leutik dilebetkeun kana heunceut pikeun moto gambarna.

Naon anu anjeun bakal terang saatos ultrasound kakandungan munggaran?

Sakumaha anu kuring parantos parantos didadarkeun di luhur, ultrasound ieu penting pisan pikeun terang yén sadayana aya dina jalur anu leres, tapi naon inpormasi anu persis dilakukeun ku tés ieu pikeun anjeun?

Pariksa keteg jajantung anjeun

Anu paling penting dina tés kakandungan ieu nyaéta keteg jajantung orok anjeun normal pikeun saminggu nyandung. Dokter bakal ngukur ketukan per menit sareng anjeun bakal ngahargaan yén haté anjeun séhat sareng berkembang leres.

Ukur ukuran orok

Ukur orok dina ultrasound munggaran

Sonographer bakal ngukur ukuran orok anjeun ngaliwatan tangkorak, mariksa ukuran tulang pingping sareng ngukur sakitar beuteung. Éta bakal mastikeun yén ukuranana pas pikeun umur kandungan Di mana éta dipendakan. Upami éta ultrasound munggaran anjeun sareng orok langkung ageung tibatan dua minggu atanapi langkung alit tibatan kuduna, tanggal jatuh tempo anjeun tiasa diitung deui.

Upami dokter anjeun ngagaduhan masalah ngeunaan kumaha orok anjeun tumuh, anjeunna tiasa nyungkeun pendapat para profesional anu sanés sareng ogé ngadamel pasini pikeun ultrasounds sanésna sareng tiasa ngawaskeun tumuh orok anjeun langkung raket.

Kumaha upami aya langkung ti hiji orok?

Henteu aya sakedik sepuh anu kaget dina ultrasound munggaran pikeun mendakan yén teu aya orok, tapi éta dua atanapi langkung badé sumping. Kaseueuran ibu hamil mastikeun yén aranjeunna ngasuh langkung ti hiji orok dina ultrasound munggaran ieu. Jarang dipariksa engké sabab sinyal dina ultrasound jelas nalika dua haté kadéngéna tibatan ngan ukur hiji.

Pariksa yén plasénta aya dina tempatna

Upami plasénta nutupan cervix sareng plasénta previa tiasa nyababkeun perdarahan engké nalika kakandungan. Tapi upami dokter anjeun ngadeteksi kaayaan ieu bakal naroskeun ka anjeun kanggo tés tindak lanjut dina trimester katilu anjeun pikeun ningali naha plasénta masih ngajajar dina serviks. Samentawis waktos éta, anjeun henteu kedah hariwang, ngan ukur perséntase alit tina plaséntas previa biasana nyababkeun masalah nalika orok ngalahir.

Meunteun jumlah cairan amniotik dina rahim

Ultrasound ogé bakal nunjukkeun lamun gaduh seueur teuing atanapi sakedik cairan amniotik, anu duanana tiasa janten masalah. Upami ieu kajantenan anjeun kedah gaduh tindak lanjut ku para propésional pikeun memverifikasi yén sadayana lancar.

Ngadeteksi masalah dina orok

Dokter ogé bakal menilai yén henteu aya kelainan fisik dina orok sareng yén éta berkembang leres. Bakal ditaksir upami aya panyabab anu matak pikahariwangeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.