Umbi Montgomery

Umbi Montgomery

Transformasi awak indung nu bakal datang téh bisa dilawan tur ngembangkeun breasts ka a breastfeeding éta bagian tina prosés ieu. Umbi Montgomery atawa kelenjar areolar mangrupa bagian tina variasi ieu sarta salawasna pikeun perawatan maternity hadé.

Umbi Montgomery aranjeunna lumps leutik anu muncul di sabudeureun areoles tina nipples. Sanajan sigana rada dysfunctional, bener henteu, éta boga fungsi sarta éta sagemblengna alam muncul sapanjang kakandungan.

Marengan parobahan dina kakandungan mimiti

Salah sahiji parobahan utama dina kakandungan mimiti nyaéta ngagedéan dada. Diantara parobahanana bakal sensitipitas daérah sareng a ngaronjat areola nu bakal ngahurungkeun kana warna poék di wewengkon. Ulah malire ayana Umbi Montgomery. Diantara gejala anu sanés nyaéta henteuna aturan, panyakit isuk-isuk, ingetan cairan, seueur kacapean sareng parobahan mood.

Naon ari umbi Montgomery?

Umbi Montgomery aranjeunna lumps leutik atawa kelenjar nu mucunghul mun extent leutik atawa gede tur nu lokasina sabudeureun areola tina payudara sarta nipple. Éta muncul nalika kakandungan sareng maénkeun peran anu penting dina nyusoni.

Fungsina pikeun tetep lubricated jeung caian sakabéh wewengkon, ti nipple ka sakabéh areola. Jieun pilem pelindung nu bakal nyegah kagaringan, penampilan retakan sarta bakal meungpeuk sagala serangan mikroba ka wewengkon.

Umbi Montgomery

Poto dicokot tina medicclopedia.net

Wangun cirina jadi kacida katempona sangkan bisa dipikawanoh ku orok. Éta henteu ngan ukur bentukna, tapi ogé secretes bau pisan husus pikeun dipikawanoh. Lantaran kitu rasa jeung bau dirangsang ti bayi nu anyar jadi orients dirina leuwih hadé dina naluri na.

Kusabab bentuk sareng komposisina, éta bakal ngabantosan sungut orok bisa ngabandungan leuwih gampang. Éta bakal nyiptakeun jinis segel sareng vakum supados orok tiasa tuang langkung gampang.

Kelenjar ieu henteu ngan ukur muncul nalika kakandungan sareng kusabab fungsi hormon. Aya awéwé anu teu reuneuh sarta maranéhanana ogé nampilkeun tubers ieu. Aranjeunna gaduh penampilan anu rada kirang ditandaan sareng sering disebut Morgagni umbi. Aranjeunna henteu ngalakukeun fungsi naon waé sareng tiasa ditingali kalayan langkung perhatian nalika nipple dirangsang.

Kumaha carana miara wewengkon ieu

Dina raraga ngajaga wewengkon ieu kalawan jaminan pinuh, perlu jaga fungsi antibakteri na. Dina waktos beberesih anjeun kedah ngalakukeun éta henteu nganggo sabun, anjeun ngan saukur tiasa ngalakukeun bilas anu saé kalawan cai jeung sia sejenna. Malah sanggeus unggal asupan teu perlu terus-terusan ngabersihan wewengkon sabab bisa jadi garing, kelenjar sarua boga sistem lubrication nu bakal ngalakukeun pakasaban maranéhanana.

Kelenjar ieu bisa ngaluarkeun minyak nu mempermudah a lubrication hébat sarta pikeun ieu perlu tambahkeun bau sareng rasa na. Pancuran anu normal sareng sederhana bakal janten sadayana anu diperyogikeun pikeun ngajaga kabersihan sareng pangropéa anu leres di daérah ieu.

Umbi Montgomery

inféksi tubercle Montgomery

Kelenjar ieu aranjeunna tiasa kainféksi, ngarah datang ka jadi inflamed sarta diblokir. Dina inféksi ieu ayana perdarahan, itching, nanah kaluar tina nipple sarta sababaraha jenis baruntus sabudeureun eta bakal manifest. Nalika gejala ieu muncul, hal anu penting pikeun ningali dokter pikeun review wewengkon sarta perlakuan mungkin.

Penting pikeun ngawas beberesih anjeun sareng anu paling penting ulah nanganan bungkusan leutik. Ieu bisa dipercaya yén éta téh sababaraha jenis jerawat jeung aya jalma anu yakin yén maranéhna kudu tekanan aranjeunna ngaleungit. kudu ulah tightening aranjeunna Kusabab komposisina tiasa rusak sareng ngarareunah langkung ageung tiasa ngahasilkeun, nyésakeun jalan kabuka pikeun kamungkinan inféksi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.