Umur idéal pikeun ngagaduhan anak kahiji

Naon umur idéal pikeun ngagaduhan anak anu pangpayunna?

Kaleresan nyaéta nalika nyarioskeun yuswa idéal pikeun ngagaduhan anak kahiji, ayeuna éta mangrupikeun hal anu relatif sabab gumantung kana sababaraha faktor éta kaayaan kaputusan, henteu paduli naha anjeun leres-leres hoyong janten indung pikeun kahiji kalina. Seueur awéwé anu hoyong janten indung ngaraos dikondisikeun ku padamelan, ku sakedik waktos aranjeunna, ku sieun kaleungitan padamelan kusabab tetep dina kaayaan, ku setrés anu tiasa disababkeun ku budak, ku kumaha mahalna janten indung sareng sakedik bantosan anu ditampi ibu-ibu di nagara urang.

Di sisi anu sanésna, aya awéwé anu masih tiasa janten indung aranjeunna mutuskeun henteu janten hirup anu langkung tenang, supados henteu kedah kaiket sareng pasangan naon waé, supados henteu kedah kedah ngubaran kasuburan naon waé, supados henteu nyéépkeun artos, tiasa nanjak sacara propésional sareng anu sanésna panjang anu sipatna pribadi pisan numutkeun kahirupan masing-masing jalma .

Pribadi, waktos abdi janten indung sumping nalika putra abdi mutuskeun yén waktuna pikeun lebet ka dunya. Henteu sateuacanna, henteu saatos. Kusabab aya waktos awéwé terang iraha waktuna leres, sabab sanaos kasieunan sareng kateupastian anu tangtu nyerang, jero haté anjeun, anjeun terang yén waktosna parantos sumping.

Tapi nalika ngeunaan umur, iraha waktuna anu idéal pikeun ngagaduhan anak kahiji anjeun? Naon umur anu leres dina unggal kasus?

Umur pangsaéna pikeun ngagaduhan anak kahiji

Indung mimiti jam 40an

Aya jalma anu mikir éta umur sampurna pikeun ngagaduhan anak kahiji antara umur 25 sareng 29 taun. Umur ieu langkung seueur hubunganana sareng faktor sosial kumargi dina umur ieu, mimitina sareng nuturkeun norma sosial masarakat urang, jalma dina periode kahirupan ieu parantos ngagaduhan padamelan sareng kaamanan ékonomi.

Tapi dinten ieu data ieu tiasa janten rélatif kawit kumargi dina yuswa ieu seueur sareng seueur awéwé ngora anu masih aya di bumi kolotna kusabab teu mungkin emansipasi diri kusabab keresahan padamelan di masarakat urang, hal anu pasti bakal ngalakukeun éta tingkat kalahiran turun diantara seueur awéwé sareng lalaki anu hoyong janten bapak tapi kauangan kulawarga henteu ngijinkeun.

20, 25, 30, atanapi 0 taun?

Aya seueur jalma anu mikir yén umur anu pangsaéna pikeun ngamimitian ngagaduhan anak yuswa 25 taun ku alesan-alesan anu kuring parantos sebutkan di luhur, tapi aya ogé anu nganggap yuswa anu paling saé nyaéta 20 taun kusabab anjeun gaduh langkung vitalitas sareng sababaraha taun ka payun .

Tapi dinten ayeuna, dina yuswa 20an ngan saukur panginten henteu seueur sirah jalma. Sakumaha seueur nonoman dina yuswa ieu anu masih kénéh henteu dewasa teuing pikeun ngurus diri? Naha pantes pikeun aranjeunna pikeun ngalakukeunana nalika orok? Dina kasus ieu sapertos di seueur kakandungan rumaja bakal janten kolot anu tungtungna ngurus incu Sareng ieu sanés janten ide anu saé pikeun orok anu meryogikeun kolotna ogé.

Tés kakandungan 40 taun

Salaku tambahan, seueur nonoman anu yuswa sapertos kieu masih teu gaduh padamelan ngarah teu tiasa ngadukung orok pikeun tuangeun sareng masihan sagala kabutuhan poko anu diperyogikeun ku sakedik.

Tapi sacara pribadi Kuring nganggap yén ieu umur janten indung pikeun kahiji kalina beda-beda gumantung kana tingkatan pendidikan masarakat atanapi budaya dimana aranjeunna. Aya jalma anu déwasa mikir yén aranjeunna kedah ngantosan langkung ti 25 taun kanggo ngagaduhan murangkalih, anu sanésna yén aranjeunna kedah lulus 30 bahkan 35 kanggo "hirup dina hirup sateuacan janten kolot."

Tapi urang ogé kedah waspada yén masih aya budaya anu yakin yén awéwé kedah janten indung gancang-gancang tanpa mikiran kabutuhna salaku awéwé, upami henteu éta ngan ukur mikirkeun aranjeunna kalayan tujuan réproduktif. Sesuatu anu tanpa ragu, kuring miharep yén hiji dinten pamikiran ieu bakal robih kumargi seueur awéwé di dunya anu kedah hirup dina kabébasan sareng tiasa mutuskeun pikeun nyalira.

sanajan umur idéal pikeun ngagaduhan anak anu kahiji masih saderek pisan, sabab éta bakal gumantung kana kontéks sosial budaya anu dipilih pikeun hiji umur atanapi anu sanés.

Hal-hal anu kedah diémutan

Mamang nalika gaduh anak kahiji kusabab umur

Éta ogé penting pikeun dicatet yén aya awéwé anu hoyong janten indung ti alit pisan tapi ku alesan naon waé dicegah tina tiasa janten indung dina umur dini, sareng tanpa milih, taun-taun ngaliwat sareng aranjeunna henteu tiasa janten indung. Seueur awéwé ieu akhirna bade dibantuan klinik réproduksi janten aranjeunna tiasa ngabantosan aranjeunna janten ibu, hal anu henteu kahontal sapeuting. Kusabab kitu, aya awéwé anu, masih kénéh hoyong janten ibu, kedah ngantosan lami sareng tiasa janten ibu anu langkung ti yuswa 35 taun malahan caket atanapi 40 taun ka tukang.

Leres pisan yén ngagaduhan murangkalih dina yuswa 20 dinten ayeuna henteu tanggung jawab upami anjeun henteu ngagaduhan artos anu pas, tapi sacara fisik mangrupikeun yuswa anu ideal sabab anjeun ngagaduhan tanaga anu diperyogikeun janten sareng aranjeunna sepanjang waktos tanpa karaos capé teuing.

Salaku tambahan, kanyataan gaduh hubungan anu stabil atanapi henteu ogé penting pisan. Aya awéwé anu gagah anu mutuskeun janten indung tunggal, sareng sanaos leres yén éta langkung rumit sacara ékonomis sareng émosional, beuki seueur awéwé anu mutuskeun usaha dina dunya ka indung tanpa bapa atanapi pasangan anu mantep.

Sareng anjeun, kumaha saur anjeun ngeunaan éta? ¿Saur anjeun langkung saé ngagaduhan murangkalih alit Atanapi langkung resep hirup hirup terasrasakeun bari tiasa sareng janten sepuh saatos 30 atanapi 35 taun? Naha saur anjeun yén hal-hal ayeuna rumit di masarakat urang pikeun tiasa janten kolot? Jalma anu tiasa milih leres-leres untung, kusabab seueur awéwé sareng seueur pasangan anu henteu milih, aranjeunna ngan saukur ngantosan berita anu diantosan yén orok badé sumping.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.