urut perineal: iraha bade ngamimitian

urut perineal

Pijat perineal mangrupikeun téknik anu nyiapkeun perineum dina minggu-minggu sateuacan ngalahirkeun, janten éta ngurangan Chances anjeun tearing salila kuli. urut ieu ngaronjatkeun élastisitas wewengkon. Naon anu disarankeun pisan pikeun awéwé anu parantos ngalaman episiotomi, multiparous sareng pikeun awéwé hamil.

Kusabab penting pisan pikeun nyiapkeun ngalahirkeun dina sagala cara, boh sacara émosional sareng fisik. Sagampil éta sasaena leumpang unggal dintenna pikeun ngajaga awak ogé disiapkeun, perlu nyiapkeun pelvis, hips jeung kanal kalahiran sacara umum. Ogé urut perineal dijieun di imah, jadi Anjeun bisa ngalakukeunana sorangan dina privasi komo menta pasangan Anjeun pikeun mantuan Anjeun pikeun ngalibetkeun manéhna dina moment husus ieu.

Nalika ngamimitian urut perineal

Anu disarankeun ku spesialis nyaéta mimitian ku urut perineal ti genep minggu sateuacan ngalahirkeun. Éta, nyandak kana akun nu kakandungan geus lumangsung normal. Lamun bener tur rutin during ieu minggu panungtungan kakandungan, Ieu pohara mantuan sarta pohara efektif. Teu nyeri, teu ngabalukarkeun ngarareunah, sarta baris mantuan anjeun nyiapkeun fisik pikeun waktu pangiriman.

Téhnik ieu dipedar nalika ngalahirkeun atanapi kelas ngalahirkeun. atikan indung. Sababaraha kelas anu pohara berharga jeung dimana anjeun bisa nampa informasi pohara kapaké ngeunaan moments panungtungan kakandungan jeung poé mimiti orok di imah. Anjeun oge bisa nampa parentah ngeunaan cara ngalakukeun etamalah produk anu bakal nulungan anjeun ngalakukeun urut leuwih nyaman.

Sateuacan ngawitan

Sateuacan ngawitan ngalakukeun urut perineal anjeun kudu tumut kana akun sababaraha patarosan. Hal utama nyaéta yén ibu hamil anu résiko pangiriman prématur henteu kedah ngalaksanakeun téknik ieu, ogé awéwé anu ngagaduhan inféksi kemih. Éta ogé penting pisan pikeun ngadeukeutan urut ieu salaku hal indrawi, tinimbang saukur masalah mékanis. Sabab Momen visualizing diri anjeun dina kuli bakal nulungan anjeun pisan, masihan kahirupan sareng kenal ka orok anjeun.

Lamun pasangan Anjeun aub dina momen, Anjeun bisa nyieun lingkungan pisan intim nu duanana anjeun bakal nyiapkeun momen pangiriman. Anjeun tiasa nganggo minyak pikeun nyiapkeun daérah anu langkung saé, sapertos minyak almond amis, minyak zaitun atanapi produk khusus pikeun ngalumasi daérah éta. Naon deui, anjeun bakal kudu tumut kana akun tips ieu saméméh dimimitian.

  • Kuku kedah janten pisan pondok tur beresih.
  • Ngosongkeun kandung kemih saméméh posisi diri pikeun urut perineal.
  • Tempatkeun diri anjeun dina tempat anu nyaman, kalayan tonggong anjeun didukung dina témbok. Anjeun tiasa familiarize diri jeung wewengkon ku cara nempatkeun eunteung di hareup anjeun.
  • Lamun bade ngalakukeun urut perineal sorangan, make jempol anjeun. Di sisi séjén, lamun urut bade dipigawé ku pasangan Anjeun, eta leuwih hade migunakeun ramo indéks jeung ramo tengah.

Kumaha carana ngalakukeun urut perineal

Urut perineal diwangun ku nyieun gerakan ambéh otot heunceut manteng tur meunangkeun élastisitas. Pikeun ngamimitian, nyebarkeun suku anjeun sarta selapkeun ramo ngeunaan hiji atawa dua inci kana heunceut Anjeun. Pencét handap dina réktum anjeun nepi ka anjeun ngarasa stinging saeutik. Ayeuna, geser jari anjeun asup jeung kaluar, ngajaga tekanan hampang nalika anjeun ngalakukeunana.

Frékuénsi dimana anjeun kedah ngalaksanakeun urut perineal supados leres-leres efektif, nyaéta antara 3 sareng 4 kali saminggu, sakitar 10 menit unggal waktos. Anjeun tiasa ngamimitian ti minggu ka-34 kakandungan, sanaos anu paling pas nyaéta pariksa ku bidan anjeun pikeun mastikeun yén anjeun tiasa ngalakukeunana aman. Upami anjeun ngalakukeun éta leres, anjeun tiasa nginpokeun ka dokter ginekologi pikeun ngabantosan anjeun dina pangiriman supados anjeunna tiasa ngadamel penilaian perineum anjeun.

Ku cara kieu, anjeun tiasa pariksa status daérah sahingga ngagunakeun téknik anu pangsaéna dumasar kana éta. Pikeun ngajaga perineum anjeun, kaséhatan anjeun sareng orok anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)