Pijat pikeun ibu hamil

urut nyandung

Nalika kakandungan, hiji kaajaiban hébat lumangsung dina awak awéwé. Awak urang mimiti robih pikeun kahirupan anyar anu tuwuh dina diri urang. Rarasaan ieu leres-leres henteu tiasa dijelaskeun pikeun indung, anu ningali kumaha beuteungna tumuh unggal dinten ogé orokna. Tapi henteu sadayana éndah, awak urang ogé kabebanan ku beurat sareng setrés anu dicandung ku kakandungan. Cobi tingali naon pedah gaduh pijet pikeun ibu hamil.

Rélaxasi nalika kakandungan

Kami parantos nyarios ngeunaan éta dina tulisan ngeunaan Émut nalika kakandungan, pentingna bagian émosional nalika kakandungan anu henteu teras-terasan ngagaduhanana. Aranjeunna masihan kami pamariksaan médis konstan pikeun ningali naha sadayana saé kanggo indung sareng orok, tapi aranjeunna hilap hal anu penting pisan: kaséhatan émosional urang.

Kakandungan mangrupikeun kajadian anu nekenkeun dina kahirupan awéwé. Sakumaha dipikahoyongna, éta ngalibatkeun saraf, kateupastian, mamang, setrés ... anu ngiringan hariwang dinten-dinten. Kaayaan ieu tiasa mangaruhan fisik sareng émosional. Éta sababna penting pisan urang masihan pentingna dipiboga.

Naon manpaat pijatan pikeun ibu hamil?

Nya, salian sacara fisik, manpaatna ogé méntal. Tapi nalika kakandungan aranjeunna henteu tiasa masihan urang pijet salain awéwé anu henteu. Éta kontémis nalika trimester kahiji urut dina beuteung, lumbar sareng sendi. Sanaos henteu seueur masalah kumargi teu ngarareunah biasana diperhatoskeun tina trimester kadua nalika beuteung beuki beurat. Upami anjeun tiasa nampi pijet nalika trimester munggaran dina taktak, beuheung, suku sareng suku. Ogé penting Hindarkeun krim atanapi minyak anu bau.

Pijat pikeun ibu hamil ngabantosan santai, bobo langkung saé (seueur ibu hamil henteu tiasa bobo saé dina sababaraha bulan terakhir), pikeun ngirangan tingkat setrés sareng kahariwang, ningkatkeun sirkulasi, ngaleungitkeun racun, nenangkeun nyeri, ngaminimalkeun ngarareunah sareng ngabantosan urang ngaraos langkung saé.

Di daérah mana waé anu tiasa ditampi?

Pijat punggung anu paling dipénta ku ibu hamil, sabab éta mangrupikeun salah sahiji daérah anu paling ngalaman. Pikeun pijet ieu, posisi anu paling raoseun pikeun awéwé diperyogikeun. Biasana di tukang atanapi di gigir, atanapi aya ogé tandu khusus pikeun ibu hamil. Penting pisan pikeun sok indit ka ahli propésional. Kami henteu tiasa ngantepkeun kasihatan urang dina panangan saha waé. Pijet anu goréng tiasa nyiptakeun cilaka anu penting.

nu urut sirah lumayan ngagentos nyeri sirah, ku ngaleupaskeun setrés anu akumulasi di daérah ieu. Pijat kulit sirah anu paling setrés sareng nyugemakeun. Malah pasangan anjeun tiasa masihan anjeun.

nu serviks sareng lumbar aranjeunna sangsara pisan nalika kakandungan. Spesialis bakal terang kumaha ngagampangkeun beungbeurat ieu sareng ngajantenkeun anjeun raos langkung saé.

dina beuteung Anjeun tiasa ngalakukeun sababaraha pijet anu lemah lembut nyalira, ngamangpaatkeun momen sapertos nalika nerapkeun krim anti-regangan. Saolah-olah anjeun ngasuh orok.

Nalika kakandungan suku ngabareuhan tina ingetan cairan sareng urut suku ngabantosan pembengkakan turun. Pasang tungkak anjeun sareng ajak jalma éta pikeun gerakan sirkular pisan pikeun anjeun. Dina suku éta ogé nguntungkeun pisan sareng pikaresepeun, sabab éta kabebanan ku beurat awak.

manpaat kakandungan

Dimana aranjeunna tiasa dilakukeun?

Sok milari anu profesional. Aya spa sareng perawatan khusus pikeun ibu hamil ogé fisioterapis. Taroskeun sareng dokter kandungan anjeun upami langkung merenah pikeun pijet. Maka, gumantung kana pasualan anjeun, anjeun bakal terang kumaha netepkeun naha tiasa atanapi henteu, atanapi anu pangsaéna numutkeun kaayaan pribadi anjeun.

Es langkung saé ngantosan trimester kadua kakandungan pikeun nyingkahan résiko tina kuartal ieu. Anjeun pantes dijaga sareng diurus salami ngantosan anu manis.

Kusabab émut ... normal upami karaos setrés sareng teu raoseun nalika kakandungan. Hal anu pangsaéna nyaéta nempatkeun diri anjeun kana panangan profesional supados anjeun ngaraos langkung saé.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.