Apa sampeyan bisa mangan udang nalika ngandhut?

Apa sampeyan bisa mangan udang nalika ngandhut?

Ana akeh risiko kanggo wanita ngandhut ing konsumsi macem-macem iwak, surimi utawa malah udang lan turunane. Ora ana aturan sing ketat babagan konsumsi yen asupan kasebut ditindakake kanthi bener lan ing kahanan masak sing sampurna. Mulane, kita bakal nganalisa carane njupuk udang masak lan turunane nalika meteng.

Ora ana sangsi sing kerang iku panganan sing apik kanggo konsumsi, wiwit sawijining kontribusi wesi, asam omega 3, protein lan seng Padha banget migunani kanggo awak. Utamane ing perkembangan bayi lan perawatan kesehatan ibune.

Apa wanita ngandhut bisa mangan udang?

Wong wadon meteng bisa mangan udang, utamané, sembarang macem-macem kayata prawns, langoustines, urang utawa urang lan sembarang jinis kerang. Kasunyatan penting iku intake nalika panganan kudu tansah masak awit mentahan ora sehat babar pisan. Yen dijupuk mentah bisa nggawa risiko kesehatan kanggo ibu lan bayi.

Nalika ora mangan udang nalika meteng

Ora dianjurake kanggo njupuk udang nalika mentah utawa kurang masak. Ana akeh jinis panganan sing ora dianjurake kanggo dipangan mentah nalika ngandhut, kalebu iwak lan daging.

Konsumsi ing kahanan kasebut Bisa dadi sumber kuman sing apik. Udang mentah uga bisa ngemot cacing anisakis, mula bisa diilangi kanthi cara beku utawa masak ing suhu luwih saka 80°.

Apa sampeyan bisa mangan udang nalika ngandhut?

Sampeyan uga dianjurake kanggo masak supaya ora kena infeksi listeria utawa salmonella, amarga bakteri iki bisa ngliwati plasenta lan nginfeksi janin, nyebabake aborsi spontan utawa durung wayahe.

Udang uga ngandhut zat sing diarani kina. lan bisa ngrusak perkembangan bayi. Bahan iki pait lan ditemokake ing sawetara tanduran kanggo perawatan malaria. Kaya udang, ana omben-omben kaya tonik sing uga ngemot zat kasebut. Anane kina ing udang kurang banget, mula jumlah udang sing kudu dikonsumsi saben minggu ditempelake ing baris ing ngisor iki.

kerang
Artikel sing gegandhengan:
Apa risiko mangan panganan laut nalika meteng

Mercury ana ing iwak lan udang iku masalah liyane. Asupan zat iki sing berlebihan bisa nyebabake karusakan ing perkembangan otak, lan bisa nyebabake konsentrasi lan masalah sinau ing mangsa ngarep. Kanggo iki, konsumsi iwak lan kerang sing toleran lan tanggung jawab nalika ngandhut dianjurake:

  • Sampeyan kudu ngonsumsi maksimal 150 nganti 300 g udang seminggu.
  • Udang kudu seger banget utawa yen bisa beku dadi luwih suwe maneh.
  • Tuku panganan laut ing situs sing dipercaya, karo provenance sing teka labeled. Yen sampeyan ora yakin mangan ing restoran, copot, amarga ora bisa mbuktekake asal-usule.

Apa sampeyan bisa mangan udang nalika ngandhut?

Nilai nutrisi udang

Udang, kaya kerang lan iwak liyane ngandhut macem-macem keuntungan kanggo pangembangan bayi nalika meteng. Nanging, iku uga sekutu gedhe kanggo kesehatan ibu:

  • Isine kontribusi penting ing Asam lemak Omega-3, penting banget kanggo pangembangan sistem saraf lan mata bayi.
  • Ngandhut kontribusi sing apik protein sing sugih ing asam amino esensial, Penting banget kanggo pangembangan janin.
  • Nyumbang sumber kalsium sing penting kanggo nguatake balung lan otot bayi lan ibune.
  • Nduwe a indeks yodium dhuwur, uga penting kanggo ngontrol fungsi kelenjar tiroid, loro ibu lan janin.
  • Kontribusi vitamin kayata B2 lan B12, seng, selenium lan magnesium.
  • Manfaat liyane yaiku isi lemak sing kurang lan mulane nyedhiyakake kalori sing tepat.

Ing kesimpulan, Konsumsi udang nalika meteng diidini, anggere dijupuk kanthi jatah lan ora keluwihan. Data sing wis diwenehake minangka rekomendasi kanggo nggunakake antarane 150 nganti 300 g udang saben minggu. Sampeyan kudu eling yen konsumsi sing berlebihan bisa mbebayani amarga ana kandungan kina lan merkuri. Lan ing ndhuwur kabeh, aja njupuk mentah, nanging masak.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.