Bocah kok ndadak nolak simbah

abuelos

Hubungan afektif tansah duwe twists lan giliran, ora ketompo hubungan apa sing kita gunakake. Sajrone bocah cilik lan remaja, anane simbah iku penting banget. Salah sawijining ikatan sing paling penting lan nemtokake ing urip anak, sawise wong tuwa. Simbah nuduhake getih lan, ing pirang-pirang kesempatan, dadi sekutu gedhe saka putu. Nanging, kaya kabeh pranala liyane, iku hubungan seluler sing owah saka wektu. nindakakeBocah kok ndadak nolak simbah?

Ora kabeh kedadeyan, nanging akeh critane simbah lan putu sing apik banget. Nganti ana kedadeyan lan owah-owahan pranala. Iku soko ala? Apa ana kuwatir?

Anak lan simbah, sesambetan ing wektu

Salah sawijining aspek kunci nalika ngerti bocah kok ndadak nolak simbah disambung karo umur. Bocah ing umur dini ora padha karo sing luwih tuwa. Ing kasus bocah sing luwih tuwa, mesthine dheweke wis duwe ikatan sing luwih cedhak utawa luwih cedhak. Yen dumadakan pranala kasebut owah, mbok menawa ana kedadeyan ing hubungan kasebut, sing tartamtu.

abuelos

Bisa dadi masalah antarane loro pihak kaya ora setuju utawa beda pendapat. Yen nganti saiki ikatan kasebut padhet, sing paling apik sing bisa kedadeyan yaiku simbah lan putu bisa ngomong babagan bedane. Kanthi cara iki, dheweke bakal bisa ngrampungake lan nerusake link kaya sadurunge. Yen prabédan luwih ana hubungane karo proses pertumbuhan bocah, bisa uga kudu dipikirake babagan nyusun ulang hubungan kasebut.

Simbah lan cah enom

Apa tegese iki? Kaya ing hubungan apa wae, nalika bocah-bocah tuwuh, hubungane karo simbah-simbah owah. Yen ing taun-taun awal mbah-mbah dadi kanca dolanan sing apik, wiwit sadurunge remaja hubungane bisa luwih adhedhasar obrolan lan tukar pikiran. Ana rong perkara sing bisa kedadeyan ing kene: hubungan kasebut dikuatake utawa, sebaliknya, bedane ditekanake. Iki kedadeyan nalika wahyu babagan jagad lan urip beda banget. Bentenipun generasi bisa mimpin kanggo ndeleng urip saka prisma beda. Akeh remaja sing rumangsa ora dimangerteni dening simbah nalika ana simbah sing nganggep yen putu sing isih enom iku mbrontak lan kudu menehi piwulang urip.

Yen bocah-bocah ujug-ujug nolak simbah, mbok menawa perlu dianalisis manawa masalah kasebut ora ana ing bedane nalika ndeleng lan urip, nanging ing cara sing bisa dituduhake. Kanggo njaga hubungan sing sehat ing antarane simbah lan putu, penting yen loro-lorone ngrasa nyaman nalika nuduhake pendapat, ing kerangka hubungan sing adhedhasar empati lan tresno. Nalika bocah rumangsa diadili cenderung netepake jarak. Mulane penting kanggo mikir babagan carane ngomong.

Bocah cilik, saiki simbah

Ing kasus liyane, alasan kenapa bocah-bocah tiba-tiba nolak mbah kakung luwih akeh gegayutan karo aspek sing ana hubungane karo proses mateng bocah-bocah nalika taun pisanan urip. Ing kasus saka simbah ngrumat anak Nalika wong tuwane nyambut gawe, bocah cilik bisa ngrasakake kehadirane minangka konfirmasi ora ana wong tuwane. Ing kasus bocah nganti umur rong taun, anane simbah bisa nyebabake rasa kuwatir pisah. Rasa kuwatir iki bisa diwujudake kanthi macem-macem cara, kalebu bengok-bengok, ditolak, lan nangis.

Kadhangkala dheweke penolakan anak marang simbah Bisa uga amarga masalah sing luwih entheng sing ana gandhengane karo sensori. Ambune rokok, parfum tartamtu sing digunakake dening simbah, nada swara sing kuat, nganggo kacamata utawa rambut rai bisa nyebabake penolakan ing bayi. Ing kasus kasebut, dianjurake kanggo miwiti pendekatan sing alon lan tetep supaya bocah kasebut yakin.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.