Pregnancy minggu saben minggu

Pregnancy minggu saben minggu

Kandhutan minangka wayahe gaib kanggo wanita sing pengin dadi ibu. Nalika awak wiwit nggawe urip, nalika alam menehi kekuwatan kanggo nggawe makhluk anyar ing rahim.. Kandhutan udakara udakara 40 minggu lan sanajan saben wong beda-beda saka siji wanita liyane, Penting, sampeyan kudu ngerti apa sing kedadeyan ing saben trimester lan minggu saben minggu, kanggo nemokake ora mung carane awak wadon ganti, nanging uga perkembangan embrio, banjur janin lan pungkasane bayi, sing tuwuh ing rahim ibu .

Pangowahan fisik ibu lan evolusi jabang bayi penting banget, uga prelu dipikirake aspek liyane, kayata pangowahan emosi sing kedadeyan amarga badai hormon sing dialami wanita sajrone sangang wulan meteng

Banjur sampeyan bakal bisa ngerti apa sing ana pangowahan ing awak wanita, ing evolusi bayi mbesuk uga pangowahan emosi sing kudu dipikirake. Sampeyan bakal ngerti telung trimester uga, apa pangowahan saben minggu sing digawe saben trimester.

Trimester pisanan meteng

Kaping trimester kaping pisanan

Trimester kaping pisanan meteng wiwit minggu pisanan (dina pisanan suwene pungkasan) nganti pungkasan minggu 13. Sampeyan bisa uga ora ngerti manawa sampeyan isih ngandut, sanajan ing minggu pungkasan trimester iki sampeyan bakal mulai ngerteni . Ing minggu-minggu iki sampeyan bakal miwiti ngelingi banjir hormon sing bakal mbantu nyiyapake awak kanggo urip anyar. Sampeyan bisa uga wiwit ngalami mual, mutah, kesel, ngantuk, lan gejala karakteristik liyane sawise udakara enem minggu.

Sajrone trimester iki, bayi bakal ganti dadi sel sing dibuahi (zigot) dadi embrio sing ditanem ing tembok uterus. Bakal tuwuh dadi kaya persik lan sistem awak bakal wiwit bisa digunakake. Organ bakal dibentuk lan bayi bakal wiwit obah.

Sampeyan uga bakal sok dong mirsani pangowahan ing trimester iki amarga sampeyan rasane mual lan mutah. Sampeyan bakal ngrasakake yen dodo luwih sensitif malah bisa uga lara banget lan sampeyan bakal ngerteni luwih gedhe. Sampeyan uga bisa ndeleng swasana ati lan gejala liyane nalika meteng maju kayata: mulas, sembelit utawa diare, ora duwe bau utawa rasa, sirah ...

Akeh kedadeyan sampeyan ing trimester kaping pisanan. Sawetara gejala awal kehamilan sing umum sampeyan alami:

Minggu minggu saka Trimester Pertama Kandhutan

Trimester kaping kalih meteng

Kaping trimester kaping pindho

Trimester kaping pindho kehamilan diwiwiti ing minggu ke-14 nalika kehamilan lan nganti pungkasan minggu kaping 27. Kandhutan trimester iki kanggo akeh wanita sing paling kepenak ing telung wanita, amarga kanggo akeh wanita rasa mual lan rasa ora nyaman mandheg lan lunga. dheweke rumangsa luwih semangat tinimbang trimester kawitan meteng. Wanita hamil saka trimester iki bakal ngalami akeh pangowahan positif. Sing nggumunake yaiku ing pungkasan trimester iki, kehamilan sampeyan bakal bisa dingerteni.

Sajrone trimester iki, bayi sampeyan bakal sibuk tuwuh lan tuwuh, wiwit minggu ke-18 nalika bayi sampeyan bobote kaya susu pitik, dheweke bakal bisa menguap, duwe cegukan, sidik driji bakal dibentuk . Ing minggu 21, sampeyan bakal miwiti trobosan kaping pisanan lan udakara minggu 23, bocah cilik sampeyan bakal bayi lan bakal nambah bobote, saengga bisa nambah bobote ing 4 minggu sabanjure.

Sajrone trimester iki, bakal ana sawetara gejala meteng sing isih ana ing sampeyan kayata heartburn utawa konstipasi. Saliyane gejala sing wis sampeyan ngerteni nganti saiki, bisa uga ana sing anyar amarga weteng sampeyan ora mandheg tuwuh, lan hormon kasebut uga ora mandheg mundhak. Sawetara gejala kasebut bisa uga rame ing irung, permen karet sing luwih sensitif, pembengkakan sikil lan tungkak (sanajan rada), kram sikil, pusing, rasa ora nyaman ing weteng ngisor lan uga vena varikos.

Minggu minggu saka Trimester Kapindho Kandhutan

Trimester kaping telu meteng

Kaping trimester kaping telu

Trimester kaping telu diwiwiti ing minggu kehamilan 28 lan udakara minggu 40. Yaiku trimester kaping telu wiwit kaping pitu nganti wulan kesembilan. Sampeyan bakal miwiti nyadari yen weteng luwih gedhe. Bagean kasebut bisa diwiwiti sawetara minggu sadurunge utawa sawise minggu kehamilan kaping 40 (50% bayi biasane lair luwih lambat tinimbang minggu kaping 40. Sanajan nalika meteng 42 minggu, iki dianggep wis resmi rampung lan bakal dadi wayahe dhokter mutusake nggawe tenaga kerja yen ora diwiwiti kanthi alami.

Bayi sampeyan luwih gedhe tinimbang trimester kaping telu, bobote antara loro nganti patang kilo (utawa luwih ing sawetara kasus) nalika lair, dheweke bakal ngukur antara 48 lan 55 cm nalika lair. Bayi tuwuh kanthi cepet lan iki bisa uga nyebabake sampeyan ngalami rasa nyuda lan rasa ora nyaman ing usus. Ing minggu 34, bayi bakal turu ing weteng supaya bisa lair, Kajaba sampeyan tetep ing posisi sithik sithik, sing bisa nyebabake dhokter nggawe jadwal sesar sadurunge tanggal tundha rampung.

Ana kemungkinan ing awak sampeyan bakal weruh akeh kegiatan, utamane ing weteng sampeyan bakal weruh akeh kegiatan janin. Sampeyan bisa uga ngalami pangowahan ing awak amarga ukurane bayi. Sampeyan bisa ngrasakake kaya: lemes, nyeri otot lan utamane nyeri weteng, mulas, kontraksi Braxton Hicks, vena varikos, tandha regangan, nyeri punggung, sciatica, impen sing jelas, rasa ora nyaman, kurang ngontrol kandung kemih, colostrum dodo sing bocor, lsp.

Minggu minggu saka Trimester Katelu Kandhutan

Nalika meteng wis diwiwiti lan bayi wis lair, sampeyan bakal bisa nresnani urip sampeyan lan sampeyan bakal ngerti kepiye saben minggu sampeyan ngalami nalika meteng, kabeh rasa ora nyaman sacara lan owah-owahan sing sampeyan alami sangang wulan meteng, wis migunani.