Tes Prenatal Non-Invasif, kapan kudu ditindakake lan kepiye interpretasi?

ibu meteng

El tes prenatal non-invasif Iku test karo kang bisa ndeteksi owah-owahan kromosom ing DNA janin liwat getih ibu. Nawakake 99% linuwih lan Ora nyebabake bebaya kanggo ibu utawa janin, bisa nindakake saka minggu ke-10 meteng.

Liwat ekstraksi getih sing prasaja saka ibu, DNA gratis sing beredar ing plasma ibu bisa dideteksi. Mangkono, liwat teknologi urutan lan analisis bioinformatika majeng, ngidini ngerti jinis bayi lan ndeteksi kemungkinan kelainan kromosom kayata trisomi 21 (sindrom Down), trisomi 13 (sindrom Patau), trisomi 18 (gandheng karo sindrom Edwards) lan aneuploidi sing ana gandhengane karo pasangan kromosom seks.

Nalika nindakake tes prenatal non-invasif?

Salah sawijining kaluwihan gedhe saka tes prenatal non-invasif yaiku bisa ditindakake ing antarane minggu 9 lan 10 meteng. Ing wektu kasebut, kudu dadi spesialis ginekologi sing nyaranake kinerja tes lan wektu optimal kanggo saben pasien, miturut riwayat lan kahanan meteng.

tes antenatal

Kajaba iku, minangka tes sing ora mengaruhi ibu utawa jabang bayi, iku bisa migunani banget kanggo wong wadon sing lagi ngarep-arep bayi, ora preduli saka siji utawa kaping pirang-pirang. Nanging, iku a tes khusus dianjurake kanggo wanita sing umur ibune 35 taun utawa luwih, wiwit, tuwa ibu, luwih resiko bayi wis gerah saka masalah genetis. Sampeyan uga dianjurake banget yen ultrasonik nuduhake anggepan masalah genetik ing janin, yen ibune wis ngalami owah-owahan kromosom ing meteng liyane utawa yen ibune wis ngalami owah-owahan genetik sing bisa nyebabake janin.

Kepiye cara napsirake asil tes prenatal non-invasif?

Tes prenatal non-invasif ngidini screening lan deteksi kemungkinan kelainan kromosom janin nalika meteng. Iki minangka tes invasif minimal kanggo mesthekake yen ora ana jinis kelainan kromosom, nanging kepiye carane napsirake data saka tes prenatal iki?

Sawise tes wis ditindakake, asil biasane ing 7-10 dina. Salajengipun saged dipunpendhet dudutan adhedhasar data ingkang dipunpendhet. Elinga yen asil tes iku numerik lan asil bakal adhedhasar persentase:

    • Resiko rendah utawa negatif: nalika tes kasebut negatif utawa resiko kurang, tegese meh ora ana kemungkinan owah-owahan kromosom.
    • Resiko dhuwur utawa positif: Yen tes kasebut positif, tes diagnostik liyane kudu ditindakake kanggo konfirmasi owah-owahan kromosom kanthi pasti.
    • Inconclusive: ing sawetara kesempatan tes prenatal non-invasif ora bisa disimpulake. Yen kedadeyan kasebut, luwih becik mbaleni tes sawetara wektu mengko.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.