Ékspérimén sareng cai pikeun barudak

Percobaan bumi kanggo murangkalih

Cai mangrupikeun unsur anu penting pikeun kahirupan, boh pikeun manusa boh pikeun mahluk hirup anu sanés, ngeunaan ayana planet Bumi éta sorangan. Nyatana, awak manusa diwangun ku 70% cai, panasaran perséntase cai sami anu ngawangun Bumi. Tapi sanaos terang pentingna sumber daya alam ieu, cai masih disalahgunakeun, anu ngancurkeun planet urang sareng kamungkinan hirup di dinya.

Naekeun kasadaran diantara barudak Pentingna cai, ogé konservasiana sareng panggunaan anu saéna, penting pisan. Barudak ayeuna bakal déwasa énjing, diantarana nyaéta tanggung jawab tiasa ngalestarikeun planét urang sakumaha urang terang dinten ayeuna. Maka, dina panangan kolot, pendidik sareng pangasuh budak, tanggung jawab ngajar aranjeunna pikeun ngurus asét anu berharga ieu.

Nanging, henteu gampang pikeun pesen pikeun barudak, henteu paduli sabaraha kecap saderhana anu tiasa anjeun anggo. Barudak peryogi jinis pangrojong sanés pikeun ngartos pesen ieu, sapertos dukungan visual anu ngajantenkeun pesen janten hal anu fungsional. Kusabab kitu, kagiatan ulin sareng rekreasi nawiskeun cara anu pangsaéna pikeun ngajar barudak.

Ékspérimén ilmiah

Diantara kagiatan anu tiasa urang lakukeun ku barudak, aya percobaan ilmiah. Cara anu pikaresepeun, atikan sareng khusus pikeun ngajar murangkalih kumaha pentingna hal-hal, sapertos cai.

Dina tautan ieu, anjeun tiasa mendakan percobaan élmu anu béda pikeun barudak, Kalayan anjeun tiasa nyéépkeun sadinten pikaresepeun pikeun maénkeun kaulinan anu sanés. Salaku tambahan, pikeun ngarayakeun Poé Cai Cai Dunya ayeuna, urang bakal ningali sababaraha ékspérimén sareng cai pikeun dinikmati ku barudak alit.

Ribut dina botol

Percobaan bumi, badai dina botol

Kalayan percobaan saderhana ieu anjeun tiasa nyieun badai saeutik dina jero toples tina Cristal. Ku cara kieu, barudak tiasa gampang ngartos naon anu diciptakeun tina fenomena atmosfir ieu.

Bahan anu diperyogikeun sapertos kieu:

  • Toples tina Cristal
  • Cai
  • Kubus tina es
  • Pelat leutik, jenis anu biasana dianggo pikeun tuangeun atanapi kanggo gelas kopi

Step by step tina percobaan:

  • Mimiti anjeun kudu ngagolak cai dina panci, nalika siap, eusian kendi kaca sareng jaga bilih teu aya anu kaduruk
  • Teras pasang piring dina cangkir toples na nempatkeun sababaraha batu és di luhur
  • Titénan ku barudak naon kajadian salajengna

Anu badé kajantenan nyaéta cai panas bakal nyiptakeun uap, anu bakal naék nuju curuk tina toples. Kana ngahontal permukaan piring, uap na bakal asak salaku hasil tina és na awan kondensasi leutik bakal kabentuk. Nalika kondensasi ngahontal dasar piring, éta bakal mimiti turun ka handap dina badai leutik.

Cai anu jogét

Percobaan bumi, cai anu jogét

 

Dina hal ieu nyaéta ngeunaan ngawangun hiji jinis lampu lava, sapertos anu anjeun tiasa mendakan di seueur toko. Ékspérimén anu pikaresepeun sareng gampang dilakukeun, dimana barudak tiasa aub sabab henteu ngalibatkeun résiko naon waé.

Bahan anu anjeun peryogikeun nyaéta:

  • Sababaraha gelas cai
  • agua
  • cbau kadaharan tina warna béda

Léngkah demi léngkah tina percobaan ieu:

  • Anjeun ngan kedah ngeusian unggal gelas ku cai na tinggalkeun aranjeunna dina sésana mutlak sababaraha menit
  • Sakali cai na tetep sepi, tambih sababaraha tetes ngawarnaan tuangeun dina unggal gelas
  • Titenan naon anu lumangsung saterusna

Anu bakal kajadian nyaéta kieu, cai diwangun ku molekul anu sok gerak. Nalika anjeun tuang zat kana cai, molekul anu gerak ieu bakalan dimimitian dorong pewarna supados leyur dina cai. Kalayan ieu, ngawarnaan henteu lirén ngalir, turun sareng ka sisi cai, sahingga nyiptakeun pangaruh anu saé sareng pikaresepeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)