Ékspérimén anu pikaresepeun pikeun dilakukeun sareng barudak nalika usum panas

Budak ku gelas pelindung

Salila liburan usum panas barudak gaduh seueur waktos luang. Urang tiasa ngamangpaatkeun éta jam nalika henteu mungkin pikeun ngalakukeun kagiatan di luar kusabab suhu anu luhur pikeun ngalakukeun sababaraha percobaan anu pikaresepeun.

Barudak sacara alami panasaran sareng resep ngadamel pamanggihan nyalira. Ngaliwatan ékspérimén ieu murangkalih anjeun tiasa ngadeukeutan dunya sains ku cara anu pikaresepeun sareng ngahibur. Aranjeunna yakin bakal cinta aranjeunna!

Ékspérimén dina apungan

Buoyancy nyaéta kamampuan obyék ngambang. Urang bade mendakan yén sababaraha objék ngambang sareng anu sanésna henteu.

Bahan anu diperyogikeun pikeun ékspérimén ieu: Wadah sareng cai (langkung ageung langkung saé), sapotong plastisin sareng objék alit anu bénten-bénten bentuk sareng ukuranana (gabus, mobil cocooan, bal alit, sendok, sareng sajabana

Gulung liat saukuran bal ténis kana bal teras lebetkeun kana cai. Naha éta ngambang? Teras pasihkeun bal plastisin bentuk parahu teras disimpen deui dina cai. Naon kajadian ayeuna?

Hayu barudak anjeun ékspérimén sareng objék anu bénten-bénten anu anjeun parantos siapkeun sareng ngantepkeun aranjeunna nyandak kasimpulan nyalira. Sihir dina prosés pamanggihan sareng sanés dina hasilna.

Nyiptakeun halimun mungkin

Halimun mangrupakeun fenomena anu umumna matak resep barudak.

Bahan anu diperyogikeun pikeun percobaan ieu: gelas kristal, batu es, cai panas, sareng saringan.

Eusian gelas ka luhur ku cai panas. Antosan sababaraha detik gelasna janten panas sareng kosong satengahna. Ayeuna nempatkeun tilu és batu dina saringan sareng tempatna dina luhur gelas. Naon kajadian na?

Gunungapi busa

Gunungapi busa

Ékspérimén ieu biasana matak pikaresepeun barudak leutik sabab hasilna spektakuler sareng prosés na saderhana pisan.

Bahan anu diperyogikeun: Gelas jar, baking soda, cuka, pewarnaan dahareun sareng sabun piring.

Eusian heula kendi sareng cuka satengahna. Teras tambihan sababaraha tetes pewarna tuang sareng gaul rata. Teras tambahkeun dua séndét mesin cuci piring sareng aduk deui. Sareng akhirna tambahkeun séndok téh baking soda. Sareng, acara lava dimimitian ... Sakali épék na tiasa nambihan sakedik bikarbonat sareng gunungapi bakal terus bitu.

 Tapak saha ieu?

Bahan anu diperyogikeun pikeun percobaan ieu: adonan warnaan, bubuk talcum, masking tape, gelas anu diinum ku masing-masing anggota kulawarga anjeun, sareng sikat makeup

Hal anu pangpayunna nyaéta nganggo sapotong palastik kanggo nyetak sidik masing-masing anjeun. Candak kacamata anu bénten sareng sikat sikat nempatkeun sababaraha bubuk talcum atanapi anu sami, di luhur. Teras nempatkeun sapotong masking tape dina tapak suku. Anjeun ayeuna tiasa ngabandingkeunana sareng cetakan plastisin sareng muter pikeun mendakan anu masing-masing gelas na.

Nebula dina toples

A nebula dina toples?

Pikeun ékspérimén ieu anjeun peryogi bahan ieu: Katun, cai, hérang, cet tina warna anu béda sareng toples gelas.

Mimitian ku ngeusian sapertilu tina toples ku cai. Tambahkeun cet sakedik sareng kocok pisan kanggo campuran éta teras nambihan hérang. Ayeuna nempatkeun sababaraha katun dina toples sareng balikan prosés anu sami sareng cet tina warna anu sanés. Anjeun tiasa malikan prosés na pikeun katilu kalina. Waktos kanggo merhatoskeun hasilna, endah, leres?

Puting beliung dina botol

Pikeun ngadamel puting beliung anjeun ngan ukur peryogi botol transparan, cai, mesin cuci piring cair sareng hérang.

Eusian heula botol tilu perempat pinuh ku cai, tambahkeun percikan mesin cuci piring sareng sakedik glitter. Waktos kanggo nutup botol sareng ngahurungkeun deui tibalik. Anjeun kedah muterkeun botol ku gerakan sirkular pikeun sababaraha detik sareng anjeun siap nikmati acara éta.

Botol tina kapadetan béda

Bahan anu diperyogikeun pikeun percobaan ieu: botol plastik transparan, corong sareng cairan anu bénten-bénten padet (minyak, cai, alkohol, sabun, sareng sajabana)

Éta ngeunaan nambihan cairan anu sanés kana botol, dimimitian ku anu paling padet. Tingali naon kajadian sareng cairan anu béda.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.