5 kadaharan anu bakal ngabantosan anjeun nyegah flu di bumi

Flu anak gering

Kadaharan ngagaduhan peranan anu penting dina kaséhatan ti sadaya jalma, khususna murangkalih. Budak leutik terus-terusan kakeunaan sagala jinis agén éksternal, sanggup nyababkeun panyawat sapertos flu.

Hususna dina waktos ieu robih rutin kalayan badé sakola deui, pamit usum panas sareng parobihan cuaca, murangkalih gaduh kasempetan anu hébat janten sakit. Sapanjang taun sakola, barudak condong gering lumayan rutin sareng flu ngajantenkeun penampilan kalayan robih usum, ngaruksak sistem imunitas barudak leutik.

Kalayan bantosan tuangeun, dimungkinkeun ningkatkeun pertahanan barudak ambéh aranjeunna tetep dijaga tina colds sareng flu. Dihandap ieu, anjeun bakal mendakan daptar tuangeun anu ngabantosan ningkatkeun awak sakulawarga.

Kadaharan Flu

Béda jinis sayuran

Kadaharan anu tiasa dianggap anti flu nyaéta anu ngagaduhan kamampuan pikeun ngalikeun sél getih bodas. Sél ieu jawab merangan inféksi virus atanapi baktéri, anu utamina mangaruhan sistem pernapasan.

  1. Daun héjo Aranjeunna euyeub ku vitamin A sareng C, sajaba ti nyayogikeun sajumlah ageung zat beusi. Kalebet kangkung, chard, apu domba, apu atanapi engkol dina tuangeun murangkalih. Seueur murangkalih nolak sayuran kusabab raos sareng téksturna, janten anjeun panginten kedah masak katuangan ieu ku sababaraha cara. Hiji ideu nyaéta nyiapkeun burger sayuran homemade, sadaya murangkalih resep kadaharan gancang jadi nyiapkeun katuangan ku cara ieu bakal janten cara kanggo nyamur rasa.
  2. Buah beureum mangrupikeun sumber antioksidan anu hadé, hal anu penting pikeun ngajaga awak sareng séhat, éta ogé euyeub ku vitamin C, kaunggulan anti-flu tara. Kalebet sababaraha porsi buah dina dinten dina ménu pikeun sakulawargi, khususna pikeun murangkalih. Langkung saé anjeun nyandak éta atah supados aranjeunna ngajaga sadayana pasipatanana. Buah ieu mangrupikeun strawberry, blueberry, blackberry, dalima atanapi raspberry.
  3. Sikina sareng kacang sapertos badami, anu nyayogikeun seueur antioksidan, serat, minyak lemak omega 3 sareng serat. Anjeun tiasa ngalebetkeun aranjeunna dina yogurt salaku topping, dina salad atanapi smoothies, utamina saé kanggo sarapan.
  4. Yogurt, turunan susu ieu sampurna pikeun nguatkeun sistim imun ku prebiotik sareng probiotik anu ngandung férmentasi alami anu dianggo pikeun pembuatanana. Ku cara kieu anjeun bakal ngabantosan ngajaga flora baktéri kapendak sacara alami dina awak.
  5. Bawang bodas, Kadaharan leutik ieu anu sering dianggo pikeun ngaraosan tuangeun, mangrupikeun sekutu anu kuat pikeun ngalawan inféksi. Éta baktéri sareng ogé ngabantosan sistem imun dina produksi sél. Janten tong ragu-ragu ngalebetkeun tuangeun ieu dina tuangeunana, murangkalih biasana henteu nampi rasa bawang bodas atah, anu mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun nyandak éta pikeun kauntungan tina sagala pasipatanana. Tapi anjeun tiasa nganggo kanggo tuangeun, sakali asak anjeun tiasa mash ku garpu sareng gaul témpél ieu sareng saos kanggo nyamarkeun éta.

Ngadegkeun kabiasaan gaya hirup séhat

Budak awéwé ngadahar sayuran

Dina jaman parobihan ieu, rutinitas, jadwal, usum sareng perubahan iklim, penting ngabantosan awak tetep kuat. Sistem imun anu kuat penting henteu ngan ukur pikeun nyegah panyebaran panyakit, tapi ogé pikeun ngalawan aranjeunna sareng éta épék na jauh kirang ngabahayakeun sareng awét dina waktosna.

Ngajaga kabiasaan anu saé dina hal diét, latihan fisik sareng kahirupan séhat, bakal ngabantosan nyalindungan kasihatan anjeun sakulawarga. Cara anu saé pikeun mastikeun yén sakulawarga tuang jinis-jinis katuangan ieu nyaéta pikeun mastikeun yén aranjeunna sok sayogi di pantry. Upami anjeun ngagaduhan produk anu séhat, éta bakal langkung gampang pikeun anjeun, ogé barudak sareng sésa kulawarga, pikeun nyandak éta unggal dinten sahingga awak anjeun dijaga.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.