Naon anu anjeun kedah terang ngeunaan kulit atopik dina orok

Orok sareng dermatitis

    Orok kaserang éksim wajah.

Dermatitis atopik mangrupikeun panyakit jenis kulit, kulit janten jengkel, beureum, kagaringan, baruntus atanapi peurih nembongan, nyababkeun peurih anu teu raoseun. Dina murangkalih orok, biasana nembongan yuswa 2 sareng 4 bulan, dimimitian ku ruam, biasana caket raray, dina beuheung atanapi di tukangeun ceuli, sering nyebarkeun kana siku, suku, batang awak, dina tonggong jsb.

Penting pisan pikeun kasus ieu, tetep tumuh kuku anjeun sareng pasang file na ogé, Kusabab ieu nyababkeun peurih anu sengit pikeun budak leutik sareng aranjeunna tiasa ngalakukeun seueur karusakan, aranjeunna bakal ngorehan dirina dugi ka cilaka. Éta mangrupikeun repot ageung khususon pikeun anu alit.

Jenis panyakit ieu muncul dina wabah, sakapeung dimotivasi ku setrés atanapi kaayaan cemas. Dina orok, kaayaan saraf muncul sareng huntu kaluar, ditambihan gangguan logis tina karét gusi. Ditambahkeun kana ieu gatel, anu nyababkeun langkung seueur cimata, langkung hésé pikeun aranjeunna bobo, sacara umum aranjeunna langkung ambek.

Éksim biasana ngaleungit nalika nincak umur ngora, sanaos kamungkinan pisan yén anu kaserang biasana ngagaduhan kulit anu garing. Pasti bapa atanapi indung ogé menderita éta, sabab éta panyakit genetik.

Naon sababna?

Hal ieu utamina disababkeun ku faktor lingkungan, polusi sareng produk anu kami anggo, anu kirang sareng kirang alami, naha sabab dina 30 taun ka pengker, kasus dermatitis di barudak anu langkung alit sareng alit parantos ningkat. Faktor penting sanés anu kedah diperhatoskeun nyaéta panas, kalembaban, atanapi haseup bako.

Saran pikeun nyegah:

  • Nyingkahan pakean sintétik, khusus pikeun orok, anu paling dituduhkeun bakal katun.
  • Anggo sabun alami pikeun nyeuseuh baju atanapi khusus kanggo orok, anu henteu ngandung aroma atanapi pelembut lawon.
  • Mandi kedah haneut, enteng, ku sabun anu teu aya deterjen sareng asam Ph (kirang ti 7).
  • Jaga lingkunganana bebas debu sajauh mungkin.
  • Dina sababaraha kasus, pediatrina tiasa nyarankeun panggunaan kortikosteroid.
  • Ngagunakeun krim khusus pikeun kulit atopik, anu urang henteu ngan ukur anggo saatos mandi, tapi ogé diterapkeun sababaraha kali sapoé, penting pisan pikeun ngajaga kulit ogé terhidrasi.
  • Dina kasus dimana wabah paling parah muncul, Henteu disarankan pikeun ngamandian budak unggal dinten supados henteu garing deui kulitna.

Sareng sanajan terakhir tapi henteu saeutik, konsultasi ka murangkalih dokter anjeun pas iritasi nembongan, Penting pisan yén dokter ngagaduhan sajarah barudak urang sakumaha lengkep-gancangna, terang sejarahna tiasa mendakan faktor-faktor anu kirang umum anu tiasa mangaruhan budak, langkung gancang urang kenal aranjeunna, gancang urang tiasa ngubaranana.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Tony Torres cenahna

    Hatur nuhun kana koméntar anjeun, teu aya deui anu langkung rewarding tibatan tiasa ngabantosan jalma sanés, sareng utamina upami ku ngabagi pangalaman pribadi anjeun. Selamat atas keibuan anjeun!