Naon anu kedah dilebetkeun kana alat pertolongan cemas nalika ngagaduhan murangkalih?

Kit pertolongan cemas

Pasti anjeun henteu nyandak panon anjeun ti murangkalih anjeun, tapi sanaos kitu, kacilakaan kadang-kadang kajadian atanapi aranjeunna kaserang sababaraha panyawat minor. Ku alatan éta, nalika anjeun ngagaduhan murangkalih, utamina upami aranjeunna anom pisan, disarankeun ngagaduhan alat pertolongan pertama, anu ngamungkinkeun urang ngadamel pangubaran darurat, atanapi ngatur sababaraha ubar dasar.

Anjeun tiasa mésér iket dasar kalayan harga anu saé. Di jerona anjeun bakal mendakan sababaraha barang penting, tapi moal aya anu tiasa nyocogkeun Alat pertolongan cemas pribadi anu anjeun nyiapkeun diri diluyukeun sareng kabutuhan kulawarga anjeun. Janten dinten ayeuna kuring masihan anjeun sababaraha ide pikeun ngamimitian nyieun kabinet ubar bumi anjeun nyalira. 

Kumaha cara ngadamel pak pertolongan pertama

Jinis iket bakal gumantung kana kabutuhan sareng gaya hirup anjeun. Aya jalma anu ngagaduhan kabinet ubar ageung di bumi sareng anu langkung alit kanggo dibawa dina mobil atanapi dina kantong. Sacara prinsip, kotak logam atanapi plastik naon waé anu ditutup sacara hémat sareng gampang diangkut tiasa ngalaksanakeun trik.

Penting pikeun anjeun ngajaga kit éta tina jangkauan barudak sareng jauh tina sumber panas sareng kalembaban. Nya kitu, anjeun sacara berkala kedah marios status, tanggal kadaluarsana sareng pangaturan ubar-ubaran sareng produk anu dikandungna.

Naon anu kedah dikandung ku barudak?

Kit pertolongan pertama pikeun barudak

  • Sérum fisiologis dina dosis tunggal pikeun ngabersihan tatu, panon atanapi mémbran mukosa.
  • Sarung tangan
  • Kasa pikeun nutupan tatu atanapi kaduruk
  • Plester hypoallergenic sareng plaster
  • Antiseptik sapertos klorheksidin, hidrogén péroxida atanapi alkohol 70.
  • Sabun nétral atanapi antiséptik pikeun kabersihan daérah anu cilaka atanapi cilaka.
  • Gunting sareng pinset pikeun miceun serpihan, keletik atanapi objék sanés anu nyangkut dina kulit.
  • Ngaleungitkeun nyeri atanapi antipirétik anu resép sapertos acetaminophen atanapi ibuprofen.
  • Térmométer pikeun ngukur suhu awak.
  • Krim anti radang basis Arnica pikeun nabrak atanapi memar.
  • Krim antihistamin atanapi kortikosteroid bisi aya kacamatan serangga.
  • Sérum réhidrasi oral dina kasus gastroenteritis.
  • Salep pikeun ngabeuleum sareng iritasi.

Salian ti sadayana anu disebatkeun, disarankeun ngagaduhan nomer telepon jasa darurat sapertos ambulan, pasukan pemadam kebakaran, pulisi, pusat racun, jst.

Ieu mangrupikeun sababaraha saran dasar pikeun anjeun ngamimitian nyieun kabinet ubar kulawarga. Pasti anjeun tiasa mikir deui seueur hal anu diperyogikeun pikeun murangkalih sareng gaya hirup anjeun. Kit pertolongan cemas anu saé penting pisan pikeun pangubaran leutik atanapi panyawat minor, tapi ogé penting pikeun ngajaga kaayaan dugi ka dugi ka ruang darurat atanapi anak urang tiasa didatangan ku dokter.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.