Lina, awéwé anu parantos wani janten indung anu langkung ti 60 taun

1. kakandungan

Nalika urang ngémutan awéwé anu janten ibu dina yuswa anu langkung sepuh, urang ngabayangkeun yén aranjeunna yuswa 45 taun, paling henteu 50 (kanggo naon anu dipedar ku tatangga ka kami ngeunaan dulur saanakna); urang parantos ngawartosan dina tulisan ieu éta salami premenopause masih aya kamungkinan (singget, enya) tina kakandungan, sareng éta mangrupikeun taun-taun pamungkas di mana awéwé tiasa hamil tanpa nganggo téknik pembuahan atanapi endog. Pastina henteu kapikiran urang pikeun mikiran indung anyar anu langkung ti 55 taun, henteu? Lina Álvarez parantos nunjukkeun ka kami yén éta tiasa dilakukeun, sareng anjeunna umurna henteu kirang ti 62 taun, sanaos kuring raos yén anjeunna seueur tanaga, upami henteu kuring moal nyandak kaputusan pikeun janten indung pikeun katilu kalina.

Tanggal 11 Oktober nalika Lina alit (anjeunna dingaranan indungna sareng nini indungna) lahir, sareng ayeuna anjeunna aya di hiji imah anu resep kaakraban kulawarga, sareng tina naon anu parantos kami baca, ogé ngaraosan titina indung, sabab awak The awéwé hamil (naon waé bentuk anu kakandungan na parantos sumping) ngahasilkeun susu sareng oksitosin diekskripsikeun sahingga orok tiasa di tuang. Indung ieu mangrupikeun dokter sareng kaget ku kaributan anu parantos diatur sakitar indungna anu anyar: sadayana anu masihan pendapat, bahkan nangtoskeun, sanaos anjeunna katingalina bagja.

Sareng kuring nyarios éta anak katilu na kusabab Lina ngagaduhan Xiquito umur 27 taun anu kaserang cerebral palsy, sareng Samuel, anu lahir 10 taun ka pengker, sareng indungna ogé ngagunakeun prosés pembuahan pikeun nyandung anjeunna. Indung urang Galicia ieu henteu ngagaduhan pasangan saprak anjeunna pisah sareng bapak anakna anu munggaran; tapi tina naon anu kuring baca, dianggap sampurna mampuh ngangkat sareng ngadidik anu anyar, anu (numutkeun kecap na) nalika indungna yuswa 92 taun, anjeunna bakal parantos ngancik 30 taun, sareng ku sabab kitu moal peryogi pisan anjeunna.

Kulawarga anu parantos déwasa sareng telat kakandungan.

Kuring ngadangu anjeunna dina Senén dina tipi (sigana éta nalika anjeunna dibébaskeun saatos sababaraha dinten saatos bagian sesar) nyarios yén alam anu netepkeun wates, sanés ubar. Penegasan leres ngan ukur sabagian sabab dina kasus na éta watesan parantos diperpanjang kusabab ngagaduhan sumber kauangan kanggo mayar intervénsi anu ogé dilakukeun ku ahli gynecologist anu anjeunna mendakan milarian dina Internét, saatos ditolak para profesional anjeunna nganjang ningali impianana pikeun janten indung janten kanyataan deui.

Kakandungan dinyatakeun hirup, sareng saatos implantasi cikal, hormon dikaluarkeun sahingga rahim ngagaduhan réspon normal; ieu dugi ka bulan katilu, saatos plasénta sanggup ngahasilkeun boh progéstéone atanapi estrogén. Kami sering nyarios yén 'alam bijaksana', sareng meureun ménopause ngabantosan organisme bikangna moal kabebanan dina yuswa nalika parantos sepuh, tapi caket kana sepuh. Sanaos aya ogé langkung seueur résiko nalika kakandungan, sapertos hiperténsi, diabetes kehamilan, prématuritas, beurat ngalahirkeun handap, jst. Ku jalan kitu, Lina junior beuratna sakitar 2500 gram dina kalahiran.

Peraturan hukum réproduksi dibantuan di nagara urang, netepkeun umur minimum dina 18 taun, tanpa netepkeun wates umur maksimum; sanaos Komisi Nasional pikeun Baranahan Manusa Ditulungan, sapuk sababaraha taun ka pengker yuswa 50 (antara 48 sareng 52 langkung pas) salaku maksimal pikeun ngalaksanakeunana. Éta sababna pamundut Lina henteu kajawab di Galicia, komunitas otonom asalna. Upami aya pangaturan dina bédana umur anu kedah misahkeun donor sareng awéwé panampi, sareng bédana ieu 45 taun.

Naha Lina tiasa ngurus putrina?

Kuring pikir yén tina sagala kritik anu parantos ditampi, anu paling henteu dibenerkeun nyaéta leres-leres ieu, kusabab urang sanés anu mutuskeun naha éta sanggup ngangkat sareng ngadidik. Priori sigana jelas yén indungna ngora, langkung vitalitas sareng tanaga anu dipiboga, sanaos upami kaséhatanana saé sareng anjeunna ngagaduhan bantosan di bumi, mojang bakal ngagaduhan indungna mangtaun-taun.. Jelas yén urang sadayana mikir "sareng anjeun maot ninggali budak awéwé sababaraha taun tanpa kulawarga?", Tapi kami henteu terang naha anjeunna parantos netepkeun sistem wali sahingga baraya anu sanés tiasa nyandak tugas, sacara umum urang nyarios tanpa terang teuing kasus na.

Anjeunna mangrupikeun awéwé Éropa anu parantos janten indung pangkolotna, janten teu matak héran anjeun yén urang sadayana masih ngantosan 😉, kuring ngarti yén anjeun ayeuna aya di postpartum anjeun sareng anjeun moal hoyong némbongan naon anu dipikiran batur. Ku jalan kitu, aya precedents awéwé anu malah langkung sepuh gaduh orok: Carmen Bousada kalayan 67 taun kagungan kembar (sanaon hanjakalna anjeunna pupus nalika yuswa 3 taun), urang Romania Adriana Illiescu kalayan 66 taun, Ula Margusheva Rusia kalayan 79 taun, jst.

Kan indung atanapi orok?

Masalah ieu langkung kontropérsial, ogé tong hilap yén upami éta masalah, éta sanés ngan kusabab umur sepuh na (sareng kuring nyungkeun hapunten tina ungkapan 'maju'), tapi kusabab anjeunna awéwé, kusabab urang sadayana terang kasohor lalaki anu parantos sepuh sepuh pisan sareng urang ogé ngritik aranjeunna? Nya, bakal aya anu henteu ngémutan dilema orok atanapi murangkalih sareng sepuh anu tiasa janten akina, jalma sanés panginten ngeunaan éta, naha éta téh bapak atanapi indung.

Sigana mah Saul sareng Xiquito resep sareng adi awéwéna, Saul ogé parantos sepuh ngabantosan indungna sakedik; indung anu atribut kokoloteun cerebral palsy na tusukan amniocentesis, sareng yén saatos kéngingkeun tés radiologis, anjeunna nuju gugatan ngalawan rumah sakit tempat tes dilaksanakeun nalika anjeunna hamil munggaran 27 taun ka pengker. Carita héran ngeunaan awéwé ieu. Kami miharep anjeunna kaséhatan anu saé pikeun ngangkat Lina, ngadukung Saul nalika anjeunna ngolotan, sareng nyiapkeun masa depan putrana anu pangkolotna..

Gambar - TipTimesAdmin


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.