Barudak agrésip: dilahirkeun atanapi didamel

barudak agrésif

Nalika murangkalih ngagaduhan paripolah anu agrésip, normal pikeun kolot pikeun hariwang naha budakna agrésip atanapi tahap. Aranjeunna ngarusak hal-hal, pencét, ngegel ... paripolah anu upami diasingkeun henteu matak hariwang tapi upami janten langkung konstan waktos na janten serius. Dinten ieu kami ngobrol ngeunaan barudak agrésif, upami aranjeunna dilahirkeun atanapi didamel sareng alesan tina paripolah ieu.

Barudak agrésip

Agresi mangrupikeun sipat bawaan anu dilahirkeun ku manusa. Urang sadayana sanggup ngajaitan batur atanapi diri urang sorangan. Anu ngabédakeun urang nyaéta naon anu kudu dilakukeun ku kamampuan ieu sareng upami urang terang kumaha ngabédakeun mana anu leres sareng anu salah.

Nalika orok dilahirkeun, sadayana lembut sareng cinta. Aranjeunna ngahudangkeun rasa amis tina panyalindungan sareng kaasih tanpa sarat. Tapi mangtaun-taun, runtuyan paripolah anu teu pikaresepeun tiasa dihudangkeun anu tiasa ngamimitian ngora pisan. Nganti 5 taun éta bakal dianggap bagian tina prosés pangwangunan normalna. Aranjeunna teu acan cukup ngembangkeun basa pikeun tiasa nganyatakeun diri sareng aranjeunna henteu ngagaduhan alat-alat pikeun ngendalikeun diri. Teras, karaos diserang ku emosi anu kuat pisan, kadang tiasa ngarugikeun jalma sanés atanapi bahkan dirina sorangan.

Nanging, sakapeung barudak anu agrésif ngalangkungan 5 taun sareng mangrupakeun paripolah anu urang teu kéngingkeun. Nalika murangkalih tingkah polah penting pikeun ngarti kunaon tina kabiasaan ieu dina raraga ngabantosan aranjeunna.

Naha budak leutik janten telenges?

  • Ku niron. Upami murangkalih ningali kaayaan agrésif sareng telenges di bumi, langkung gampang pikeun anjeunna pikeun diajar normalisasi sareng nyalin kana répertoéna. Aranjeunna bakal ngabéréskeun kaayaan anu sami sareng anu anjeun tingali, ku cara anu telenges.
  • Kasulitan basa. Sakumaha parantos urang tingali, basa mangrupikeun bagian anu penting pisan pikeun éksprési émosional. A cacad diajar tiasa ngakibatkeun aranjeunna pikeun nganyatakeun diri agrésif.
  • Paparan kekerasan. Aya langkung seueur cara pikeun nyilakakeun diri tina kekerasan tibatan ningali kolot anjeun. Barudak ningali tipi, video game, pilem kalayan seueur kekerasan. Barudak henteu ngartos bédana kanyataan sareng fiksi anu tiasa mangaruhan tiruan na engké. Télévisi mangaruhan pisan ka barudak, janten penting pikeun nyaring jinis eusi anu katingali ku barudak urang.
  • Saeutik kamampuan pikeun ngarengsekeun konflik. Nalika urang tumuh urang adaptasi alat sareng katerampilan anu mempermudah hubungan sosial sareng resolusi konflik urang. Upami urang henteu kéngingkeunana, aranjeunna bakalan ngabéréskeun ku cara aranjeunna terang.
  • Toléransi rendah pikeun hanjelu. Manajemén émosi anu goréng tina émosi bakal ngakibatkeun aranjeunna ngabeledug dina nyanghareupan émosi anu sengit sareng réaksi anu parah.
  • Tingkat setrés tinggi. Budak anu kakeunaan setrés tingkat luhur cenderung langkung telenges.

anak telenges

Barudak diajar kekerasan

Barudak henteu dilahirkeun telenges, Tapi aranjeunna diajar janten. Untungna, sapertos kekerasan diajar, paripolah positip sanés tiasa diajar. Lingkungan ngagaduhan pangaruh penting kana normalisasi sareng panggunaan paripolah ieu, boh pendidikan anu ditampi, lingkungan di bumi, babaturan, adegan telenges dina televisi sareng pidéo video ...

Pendidikan kalayan wates sareng norma, nilai, empati, pendidikan émosional sareng negeskeun penting pisan supaya barudak urang henteu telenges. Bantosan aranjeunna pikeun ngatur émosina, pikeun nganyatakeun aranjeunna kalayan pantes, ngarasa dipikahoyong tur dipikacinta, pikeun ngabéréskeun konflik anu pantes, pikeun nunjukkeun hormat sareng nilai-nilai manusa. Éta budak ningali ka kolotna conto anu aranjeunna peryogikeun penting pisan. Sakali-kali urang henteu sadar kana tingkah laku anu tangtu anu aya di payuneun aranjeunna. Aranjeunna bakal ningali kumaha anjeun ngabéréskeun konflik anjeun sareng upami anjeun leres-leres ngabéréskeun, tanpa ngahontal panolakan, kecap goréng, ngagorowok sareng didiskualifikasi. Aya seueur bentuk kekerasan, sareng sanés ngan ukur fisik. Nganalisis jenis kabiasaan naon anu ditingali ku barudak anjeun.

Kusabab émut ... anjeun bakal janten conto anu paling hébat pikeun anak anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.