Barudak anu ngagaduhan gangguan obsesip obsesip (OCD)

Budak anu nganggo OCD ngumbah parabot dapur sababaraha kali.

Sakumaha aturan umum, barudak anu ngagaduhan OCD nyobian ngalipet kalakuan anu nyurung diantara kabiasaan normal anu sanés, bahkan ngalibetkeun kolot.

Éta murangkalih nungtut, sakapeung manik atanapi sesah, mangrupikeun sepuh anu tiasa dipikahartos sareng ditampi. Kanyataanna kadang-kadang kualifikasi ieu ningkat dina gelar sareng janten kapaksaan sareng manias anu langkung parna. Gangguan obsessive Compulsive Disorder (OCD) di budak leutik tiasa diémutan sareng langkung percanten yén éta kalakuan anu teu pantes. Salajengna, urang bakal nyayogikeun langkung seueur inpormasi ngeunaan Obsessive Compulsive Disorder, OCD, pikeun barudak.

OCD

OCD atanapi Obsessive Compulsive Disorder, mangrupikeun kalainan kahariwang anu biasana kauninga nalika budak sareng ngaganggu rutinitas sadidinten. Obsesi, paksaan sareng masalah ngahasilkeun ti barudak ieu biasana ngaruksak kagiatan sapopoéna sareng nyababkeun kasusah konsentrasi, karesahan, jengkel, sareng ngarareunah, sareng mangaruhan kagiatan akademikna sareng cara hubunganana sareng jalma sanés.

Kalayan gangguan ieu, low harga diri sareng ngabahekeun, sabab paripolah ieu butuh waktos pikeun ngalakukeun tugas-tugas anu sanés. Kalayan OCD, anjeun ngaraos kedah ngulang deui ritual kusabab takwa, teu aman atanapi mania. Naon deui jalma éta nyiar pikeun nyingkahan perasaan teu tenang anu banjir anjeunna. Salaku aturan umum, upaya dilakukeun pikeun nyamarkeun kalakuan anu nyurung diantara kabiasaan normal anu sanés, bahkan ngalibetkeun kolot.

Barudak sareng OCD

Hiji mojang kalayan OCD ngumbah pananganna sababaraha kali sakumaha ritual.

Kadang-kadang barudak anu ngagaduhan karusuhan ieu sanggup ngaku kana absurditas sareng kagunaan kalakuan na.

Gangguan Compulsive Compessive di barudak, sadunya, nyaéta kaopat gangguan langkung sering méntal. Normalna awal parobihan lumangsung sakitar umur 6-7 taun. Pikeun sababaraha barudak paripolahna ningkat dina darajat sareng intensitas, sareng pikeun anu sanésna aranjeunna muncul ti mimiti mimiti ku cara anu drastis. Mangaruhan barudak lalaki tadi.

Barudak anu gaduh gangguan ieu aranjeunna kedah parios yén hal éta leres. Kadang-kadang barudak sanggup ngaku absurdity sareng gunana pagelaranana. Sababaraha kapaksaan nutup panto sareng windows sababaraha kali, sareng obsesi, sieun dilakukeun ngaruksak ka jalma séjén. Kapaksaan sareng obsesi biasana henteu muncul dina waktos anu sami.

Kulawarga anak anu ngagaduhan OCD

Kulawarga sering kajiret ku tingkah laku ti anak sareng aranjeunna henteu gampang nampi éta. Aranjeunna panginten ngaraos hanjelu sareng bingung ngeunaan kumaha polah nyanghareupan anu kanyahoan dina polah aranjeunna. Dosa sareng upaya ngarobih paripolah tinangtu sering ngabahekeun, putus asa sareng ngagagalkeun aranjeunna ku henteu ngahontal pamutahiran. Nanging, kalepatanana sanés sepuh atanapi murangkalih.

Barudak bakal peryogi psikoterapi kognitif-perilaku sareng ahli terapi anu cukup mumpuni, atanapi sanés ngagabungkeun terapi sareng asupan ubar. Idéalna, kulawarga kedah ngiringan ngiringan ngiringan ngerjakeun prosés. Ngajaga kabiasaan na Kabiasaan sareng henteu ngeluk nyanghareupan pergolakan, tapi nyanghareupan éta sareng nyanggap tongtonan kakuatan, mangrupikeun filsafat anu pangsaéna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.