Buku sareng pilem anu ngamajukeun miara lingkungan

perawatan lingkungan

Ngajar barudak urang pikeun ngajaga lingkungan mangrupakeun salah sahiji fungsi utama urang. Ngadidik aranjeunna dina cinta, hormat sareng pertimbangan pikeun alam bakal nyayogikeun aranjeunna kauntungan anu hébat. Ieu ajén-inajén tiasa ditanamkeun ngalangkungan carita, buku, pilem, anu urang badé masihan anjeun sababaraha conto.

Tapi di luhur sadayana miara lingkungan ieu kedah dumasar kana conto urang sorangan, sikap urang di pantai, gunung, cara urang ngagunakeun énergi di bumi, angkutan anu kami anggo, ukuran daur ulang ... sadayana mangrupikeun bagian tina miara lingkungan.

Buku sareng carita kanggo murangkalih anu hoyong ngajaga lingkungan

perawatan lingkungan

Kami ngarékoméndasikeun sababaraha buku anu aya dina hiji bageur, sareng kahartos pikeun sadayana umur, bakal ngabantosan urang ngembangkeun hubungan sareng alam sareng miara lingkungan. Salaku tambahan, éta bakal ngajantenkeun urang resep sareng resep maca.

  • sagara. Ieu buku sareng turun-turun pop-up anu bakal ngabahagiakeun budak leutik. Ngaliwatan ilustrasi éndah éta nunjukkeun urang alam sagara. Anjeun gaduh vérsi dina basa Spanyol, sareng anu aslina dina basa Perancis, sahingga putra atanapi putri anjeun tiasa latihan bahasa kadua ieu.
  • Hiji kebon Éta buku anu diilustrasikeun ku Isidro Ferrer sareng ditulis ku María José Ferrada, asli pisan, kusabab format na. Éta mangrupikeun buku tilepan-horisontal sareng jarum jam, anu éta janten kebon 180 séntiméter. Éta nyaritakeun carita pondok pisan ngeunaan taman di mana mahluk-mahluk anu cicing di ditu dirobih.
  • Budak awéwé ku pipit nyaritakeun perjuangan Ming-Li, mojang cina, pikeun ngahemat saloba manuk anu tiasaPamaréntah parantos maréntahkeun ngabasmi sadaya manuk pipit kusabab aranjeunna tuang bagian ageung tina pepelakan. Kalayan sikep gagah ieu, Ming-Li ngajarkeun urang pentingna unggal spésiés dina siklus kahirupan alam.

Pilem dumasar kana buku perawatan lingkungan

pilem animasi

Salah sahiji pilem penting anu anjeun kedah nonton salaku kulawarga pikeun paham miara lingkungan nyaéta The Lórax: milarian trúfula anu leungit. Karakter ieu mangrupikeun pelindung leuweung, sareng dina hiji dinten anjeunna kedah nyanghareupan ambisi jalma anu hoyong ditegor tangkal. Pilem nembongkeun akibat lingkungan tina tindakan teu sadar, tapi ogé éta nyarioskeun vindikasi sareng tindakan positip anu tiasa ngarobih jalan.

Leuweung animasi Éta mangrupikeun hal anu penting, sareng éta ogé pilem animasi Spanyol. Ngaliwatan carita cinta sareng paningkatan diri, tokoh-tokohna nunjukkeun ka urang hubungan sato sareng manusa sareng tangkal kalayan objék anyar, henteu wajar, sapertos tiang listrik, contona. Idéal pikeun ningkatkeun kasadaran ngeunaan kahirupan anu ngurilingan urang.

Dua pilem ieu dumasarkeun kana karya pustaka. Kalayan adaptasi ieu, didamel kanggo anu alit, éta ogé mangrupikeun cara pikeun ngadeukeutkeun aranjeunna kana format anu sanés. Dina garis anu sami ieu pondokna: kembang pangageungna di dunya, ditulis sareng diriwayatkeun ku juara Hadiah Nobel José Saramago.

Pilem pikeun ditingali sareng ngobrol sakulawarga ngeunaan alam

pilem animasi

Kadang-kadang pilem anu urang tingali sigana saderhana, urang nyéépkeun sababaraha waktos sareng mareumanana bari henteu masihan koméntar kana éta pilem, tapi éta pesen aya di jero. Taroskeun sareng murangkalih anjeun ngeunaan naon anu anjeun tingali babarengan, Anjeun bakal reuwas kumaha barudak anu lincah. 

  • Nyerang tatangga, ngadamel réfléksi ngeunaan kumaha manusa mangrupikeun spésiés anu nyerang. Éta sadayana dimimitian nalika urbanisasi diwangun gigireun leuweung. Sieun awal sato janten kasempetan pikeun ngamangpaatkeun jalma.
  • Leutik: lebak sireum leungit. Carita ieu ngajak barudak ngeunaan akibat tina miceun runtah Dina alam. Ku sésa-sésa piknik anu ditilar dua suku sireum bakal tiasa ngahontal perang.
  • Putri Mononoke, Mangrupikeun salah sahiji klasik tina bioskop animasi Jepang. Éta museur kana gelut antara wali gaib hiji leuweung sareng manusa anu ngotorkeun sumberdaya na. Éta pilem pikeun kaseueuran nonoman. Éta nawiskeun visi anu rumit ngeunaan peran alam indung sareng perjuangan manusa pikeun ngendalikeun sadayana lingkungan, henteu paduli akibatna.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.