Naha kuring tiasa ngonsumsi alkohol nalika hamil?

Kakandungan sareng konsumsi alkohol

Alkohol aya dina dinten urang ka dinten. Kumaha upami bir siang, anggur sareng tuang siang atanapi inuman pikeun bersantai nalika ngantunkeun padamelan. Konsumsi na parantos dinormalisasi malahan janten reuneuh, seueur awéwé teraskeun nyéépkeunana, sabab, "kanggo inuman sakedik moal aya anu kajantenan."

Sareng urang teraskeun mikir yén konsumsi alkohol kadang-kadang henteu mangaruhan orok dina formasi pisan. Henteu aya anu tiasa janten jauh tina bebeneran. Éta langkung dibuktikeun yén alkohol ngalangkungan halangan plaséntal sareng ngahontal sistem peredaran orok, ngahasilkeun pangaruh négatip dina kamekaranana. Jelas, henteu sami nganggo alkohol unggal dintenna tibatan nginum pisan ti waktos ka jaman, tapi anjeun kedah terang yén teu aya konsensus pikeun nyiptakeun jumlah alkohol anu aman nalika kakandungan. Kusabab kitu, nalika ragu, langkung saé dijauhkeun pisan. 

Kumaha pangaruh alkohol ka orok anjeun?

Nalika anjeun nginum, kitu ogé orok anjeun. Alkohol gancang ngahontal sistem sirkulasi anjeun ngalangkungan plasénta sareng tali pusat. Ogé, awak anjeun henteu tiasa memetabolisme étanol, janten teu tiasa ngirangan pangaruh toksikna.

Masalah naon anu tiasa dipiboga ku orok kuring upami kuring nginum alkohol?

Bir nalika kakandungan

  • Salila prasangka sareng trimester kahiji, résiko keguguran sareng malformasi ningkat.
  • Lahirna déwasa.
  • Kurangna pertumbuhan anu tiasa dipulihkeun upami konsumsi dieureunkeun lengkep.
  • Gangguan dina pamekaran sistim saraf pusat anu tiasa nyababkeun masalah kognitif sapertos hiperaktipitas, perhatian sareng gangguan diajar.
  • Malformasi dina tulang raray sareng dina organ awak anu béda-béda.
  • Sindrom maot orok dadakan.

Tina sadaya gangguan anu disababkeun ku alkohol, anu paling serius nyaéta Sindrom Alkohol Fétal (FAS). Ieu dicirikeun ku nyababkeun karuksakan fisik sareng méntal permanén dina orok anu indungna ngonsumsi alkohol nalika kakandungan. Barudak anu gaduh FAS gaduh sirah sareng uteuk anu utami, fitur raray anu teu normal, masalah nguseup sareng bobo, langkung pondok tibatan jangkungna normal, IQ rendah, hiperaktivitas, sareng sesah merhatoskeun. Éta ogé tiasa dikaitkeun sareng masalah jantung, ginjal atanapi tulang.

Sakumaha anjeun ningali, anu pangsaéna nyaéta nyingkahan alkohol nalika prasangka, kakandungan sareng laktat. Anjeun teu netepkeun watesan konsumsi anu tiasa dianggap aman. Ku alatan éta, nalika di mamang, nol konsumsi. Upami anjeun reuneuh sareng henteu raoseun tiasa kaluar, nyungkeun bantosan ka dokter atanapi bidan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.