Empati ku genetika: naha mungkin pikeun ngadidik empati?

Empati dina barudak

Numutkeun kana definisi Royal Academy of the Spanish Language, empati nyaéta kamampuan pikeun ngaidentipikasi batur. Nyaéta, nempatkeun diri anjeun kana sapatu jalma sanés, pikirkeun ngeunaan kumaha parasaan anjeun sareng tiasa ngiringan perasaan anjeun. Empati sanés sipat anu dibagi sadaya manusa, aya deui jalma anu simpati, jalma anu ngagaduhan fasilitas pikeun sangsara ku kajahatan batur.

Tapi naha ieu leres? Éta, naha aya jalma anu langkung peka kana parasaan batur? Éta tiasa janten masalah pendidikan, empati éta mangrupikeun salah sahiji kautamaan manusa anu urang kedah ngajarkeun budak ti saprak urang budak. Tapi panilitian anyar nunjukkeun yén empati ogé ngandung perséntase komponén genetik.

Tapi persentase éta minimal, ngan 10%. Salaku tambahan, éta henteu acan acan ditangtoskeun naon faktor anu mihak ka jalma anu ngagaduhan perséntase empati antara ranté genetikna. Ku alatan éta, penting pisan pikeun ngadidik ti saprak budak. Dunya peryogi empati manusa, janten tempat anu langkung saé dimana urang sadayana tiasa cicing. Kusabab sanajan sato mangrupikeun mahluk anu empati ka tingkat anu langkung ageung atanapi kirang.

Pentingna empati ka barudak

Sakumaha anu parantos kami sebatkeun, empati nyaéta kamampuan nempatkeun diri dina tempat batur, pikeun ngabagi parasaan anjeun. Ku alatan éta, penting pisan pikeun kamekaran barudak. Ngalangkungan empati, barudak tiasa diajar langkung ngartos dirina, éta bakal ngabantosan aranjeunna yén aranjeunna sanés hiji-hijina hal anu kajantenan di dunya.

Penting pikeun barudak diajar supaya henteu mandiri. Aranjeunna kedah terang pentingna ngahargaan manusa séjén, naha aranjeunna henteu sami sareng aranjeunna.

Barudak sareng sato, ngadidik empati

Mana pisan positip pikeun pamekaran émosional budak, Boh pikeun budak leutik na sapanjang hirupna. Anjeun bakal tiasa hubungan anu langkung saé sareng jalma sanés, pikeun ngawangun silaturahmi anu teu mandiri sareng langkung séhat. Janten ngadidik empati ka barudak bakal penting pisan pikeun aranjeunna pikeun tumuh salaku jalma anu aman, kalayan kamampuan pikeun mikawanoh kasangsaraan anu sanés, sareng polah saluyu. Sareng éta bakal ngajantenkeun aranjeunna jalma anu kaluar, percaya diri, populer, sareng suksés.

kumaha ngadidik empati Dina murangkalih

Dina raraga ngadidik murangkalih dina sagala rupa, anu utami nyaéta masihan conto. Bapa sareng indung mangrupikeun kaca spion dimana kalakuan sareng kapribadian barudak urang digambarkeun. Ku alatan éta, ajak empati anjeun dina kaayaan sadidinten, sahingga murangkalih tiasa ngartos, dumasar kana conto, naon diwangun ku kamampuan éta.

Ngamangpaatkeun nalika aranjeunna ngagaduhan kabiasaan anu goréng sareng anjeun pikeun nunjukkeun aranjeunna yén aranjeunna parantos ngarugikeun anjeun. Ngobrol sareng murangkalih anjeun sareng ngajelaskeun yén naon anu aranjeunna laksanakeun parantos nganyenyeri sareng naha. Jantenkeun aranjeunna ningali kumaha perasaan aranjeunna Upami anjeun jalma anu paling mikanyaah aranjeunna di dunya, anjeun ngalakukeun anu matak nyeri haté aranjeunna. Empati nyaéta ngeunaan nempatkeun diri dina tempat batur, ngajar aranjeunna ku conto.

Ajar barudak anjeun kamampuan ngadangukeun batur, dimimitian ku ngadangukeun aranjeunna nyalira. Barudak mangrupikeun jalma anu ngagaduhan perasaan sareng kapribadian nyalira. Aranjeunna peryogi anjeun ngupingkeun aranjeunna, janten upami aya konflik perkawis kajadian di bumi, nunjukkeun empati anjeun ka aranjeunna. Ngadangukeun naon anu aranjeunna nyarios, nempatkeun diri dina sapatu sareng nunjukkeun aranjeunna yén anjeun leres-leres ngartos parasaan aranjeunna. Anjeun bakal masihan conto anu berharga yén empati henteu cocog sareng umur.

Budak awéwé ngedalkeun parasaan

Salaku tambahan, anjeun bakal ngajar murangkalih anjeun pikeun langkung nganyatakeun émosina. Barudak nalika aranjeunna ngora pisan nunjukkeun parasaan ku tantrums. Janten damel dina empati, anak bakal tiasa namina naon anu anjeunna raoskeun dina unggal waktos.  Éta bakal ngabantosan aranjeunna pikeun mikawanoh parasaanna sareng nganyatakeun aranjeunna, naha éta ambek, sedih, bungah, atanapi duka. Anjeun bakal tiasa komunikasi langkung saé sareng murangkalih anjeun, sabab aranjeunna bakal langkung percanten ka anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.