Naon anu janten kolot?

naon pelestarian kasuburan

Kalayan sakabeh masalah budak badé kaluar, urang sering ngadangu éta tina kolot, budak, sajam, kilometer. Naha urang nganggo konsép kolot, tibatan nyarios langsung ngeunaan bapak atanapi indung? Kami henteu ngagaduhan jawaban, tapi ieu anu ditetepkeun ku Kaputusan Karajaan. Hayu urang jelaskeun yén kolotna dipikaharti salaku bapak individu. Konsép ieu ngarujuk ka baraya anu, anu aya kaitannana sareng poko, dina garis naék langsung.

Panginten dina kulawarga ngan ukur salah sahiji kolot anu kolot, duanana, atanapi henteu saurang ogé, boh kukut atanapi ku inseminasi. Anu jelas nyaéta diangkat ku dua bapak, dua indung, bapa sareng indung, ngan ukur hiji di antara aranjeunna atanapi wali, anu saurangna inbred atanapi henteu, henteu nyalira nangtoskeun pikahareupeun jalma éta.

Tugas, hak sareng tugas

Ngajar murangkalih

Tugas kolot dianggap ngalangkungan partisipasi dina prosés réproduktif atanapi, upami urang nyandak istilah langkung lega tibatan biologis, tibatan pikeun ilubiung dina nyoko budak. Conto sareng kumaha aub anjeun dina beternak ti anak penting. Coexistence, atanapi henteuna éta, bakal janten anu saluyu sareng budak (turunan) dina kahirupanana nyalira.

Normal pikeun hubungan antara putra atanapi putri sareng sepuhna ngalangkungan fase anu béda, has kematangan. Hubungan ieu tiasa berayun tina hiji sisi ka sisi anu sanés, kalayan nonoman mangrupikeun momen anu paling kacau, kalayan sababaraha pengecualian.

Urang moal tiasa mopohokeun yén hadir atanapi henteu dina kahirupan sadidinten, kolotna anu nyayogikeun beban genetikKituna, sanajan aranjeunna henteu dikenal ku budak, aranjeunna bagian tina éta. 

Naon ari indung bapa na?

barudak di cerai

Saatos pipisahan atanapi cerai, atanapi di kaayaan non-koeksistensi, naon wali sareng hak asuh kawenangan kolot dipisahkeun. Wibawa kolot mangrupikeun tugas sareng hak-hak anu dipiboga ku kolot dina hubungan sareng budak leutik anu henteu dibébaskeun. Sareng hak asuh sareng hak asuh museur kana kabiasaan hirup babarengan sareng murangkalih. Salaku conto, bawa ka sakola, tuangeun, pastikeun séhat, pakéan ...

Nalika duanana ngajaga wewenang kolot, tapi ngan ukur salah sahijina ngajaga penjagaan sareng penjagaan aya kasus indung bapa panjagaan, sareng indung sanés sanés. Anu mimiti diantarana ngajaga hirup babarengan sareng budak leutik, sareng kolot anu sanés kustodian ngagaduhan kawajiban nyayogikeun tuangeun sareng hak ngagaduhan rézim kunjungan. Sacara umum, lilana rézim kunjungan, sareng jumlah pangropéa diatur ku hakim, upami pasangan henteu satuju.

Dina sistem hukum Spanyol henteu dinyatakeun sacara eksplisit yén indung bapa panjagaan ngagaduhan kawajiban pikeun nginpokeun ka anu sanés penjaga ngeunaan aspék anu aya hubunganana sareng murangkalih alitna. Pasatujuan pangaturan dibentuk pikeun éta. Upami salah sahiji kolotna, naha anu ngagaduhan hak asuh sareng hak asuh atanapi henteu, gagal pikeun nurut kana naon anu disepakati dina perjanjian atanapi dina kaputusan ngeunaan rézim kunjungan sareng hak inpormasi, aranjeunna tiasa angkat ka pengadilan pikeun ngalaksanakeun hakna .

Tokoh kolot kolot

Di masarakat ayeuna aya, de facto, éta inohong kolot, anu aya hubunganana sareng naon anu urang sebut kulawarga rakitan. Ieu ibu-ibu atanapi bapak-bapak anu cicing sareng pasangan anu sanés indungna budak leutik, tapi saha, hirup sareng anjeunna.

Gumantung kana umur dimana budak mimiti hirup sareng "pasangan anyar" ieu, hubungan sareng hubunganna bakal kuat sareng penting tibatan indung bapa. Tugas kolot kolot ieu nyaéta gotong royong dina parenting jeung atikan.

Anjeun gaduh kamampuan, hak sareng kawajiban pikeun janten bagian tina kalakuan sapopoé patalina sareng palatihan budak leutik di lingkungan bumi. Éta ogé tanggel waler pikeun nyandak kaputusan dina kaayaan darurat.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.