Myoma subserous sareng kakandungan, naon éta sareng kumaha pangaruhna kana kakandungan

kakandungan éctopic

Dinten ieu kami bakal ngungkulan topik fibroids sareng kakandungan, sareng langkung rinci ngeunaan fibroid subserous. Upami anjeun parantos kauninga fibroid, hal anu pangpayunna urang badé ngawartosan anjeun henteu kedah hariwang. Jinis fibroid ieu jinak. Ayeuna aya pangobatan anu épéktip pisan pikeun ngungkulanana, boh farmakologis boh bedah, anu minimal nyerang. Mudah-mudahan teras turutan rekomendasi spesialis anjeun.

Urang bakal mimitian ku definisi klinis, myoma subsérous mangrupikeun jisim uterus. Aranjeunna biasana na biasana kauninga ngalangkungan pamariksaan gynecological periodik yén unggal awéwé kedah dilakukeun. Kami teraskeun masihan anjeun langkung seueur penjelasan ngeunaan hal éta sareng kumaha éta mangaruhan kamungkinan hamil atanapi nalika kakandungan.

Naon ari fibroid subsérous?

gambar fibroid uterus

Sakumaha urang nyarios Mioma subserous mangrupikeun tumor anu diwangun ku serat otot sareng kolagén dina rahim. Biasana ayana di bagian luar rahim. Jinis fibroid ieu nyaéta anu paling umum di kalangan awéwé, antara 20 sareng 40 persén awéwé parantos ngalaman éta, sareng kaseueuran aranjeunna ngan ukur terang éta ti pamariksaan gynecological. Jenis ieu biasana henteu aya gejala.

Langkung seueur umum dina yuswa ngalahirkeun, aranjeunna ampir henteu lumangsung nalika pubertas, sareng dikurangan nalika ménopause. Nami sanés anu anjeun ogé tiasa mendakan inpormasi ngeunaan éta nyaéta leiomyomas, fibromyomas atanapi leiofibromiomas

Teu aya sabab pasti pikeun fibroid rahim lumangsung, sanaos aya sawala ngeunaan mutasi genetik anu predispose awéwé tangtu nampilkeun fibroids ieu. Ngeunaan diét, sigana daging beureum sareng ham ningkatkeun insidén fibroid subserous.

Awéwé tina balapan hideung condong ngagaduhan langkung fibroid. Naon anu kabuktosan nyaéta upami anjeun parantos nyandak kontraséptif oral anjeun ngagaduhan résiko kurang tina nampilkeun fibroid anu handap.

Fibroid sacara lega diklasifikasikeun dimana tempatna aya dina rahim. Biasana diucapkeun:

  • Fibroids intramural: aranjeunna dugi ka témbok otot atanapi myometrium. Aranjeunna biasana seueur sareng bentukna anéh. Aranjeunna ngarobih anatomi rahim.
  • Fibroids tunduh: nyaéta jalma anu tumuh caket kana lapisan sérous, ngembang kana rongga panggul.
  • Fibroids submucosal: jalma anu tumuh caket kana lapisan mukosa sareng ngalegaan kana rongga uterus. Éta tiasa nyababkeun perdarahan rahim anu henteu normal.
  • Myoma pedunculated: Asalna kusabab rahim nyobian ngusir tumor. Éta dipisahkeun tina témbok uterus ku sasak alit jaringan.

Gejala mioma subserous

awéwé kalayan fibroid rahim

Dina langkung ti 50% awéwé myoma subsérous nyaéta asimtomatik, Maksad abdi, anjeun moal ningali éta. Kadang-kadang kajadian éta aya perdarahan anu teu normal, kalayan période menstruasi anu beurat, salami sababaraha dinten. Sedengkeun pikeun manifestasi klinis na, anu kauninga ngalangkungan pamariksaan ginekologis, éta mangrupikeun tumor pelvis. Dina kasus anu paling serius, fibroid tiasa ngahontal ukuran ageung sareng nyarupaan awéwé hamil.

Kanaékan ieu anu nyababkeun halangan saluran kemih, atanapi sering ngompol, raoseun kiih sareng teu sanggup.
Perlakuan kedah disayogikeun ku masing-masing memperhatoskeun ciri-ciri fibroid unggal pasién. Éta tiasa farmakologis atanapi bedah, sareng éta kedah janten ahli anu ngaevaluasi éta.

Fibroids sareng kakandungan

Anu mimiti sareng penting nyaéta ngawartosan éta fibroid subserous henteu mangaruhan kasuburan pisan, Sakumaha urang parantos ngajelaskeun aranjeunna tumuh di luar rahim.

Fibroids katelah fibroids, nyaéta tumor jinak anu sakapeung ogé muncul nalika kakandungan kusabab hormon plaséntal. Mimitina aranjeunna tiasa nyababkeun anjeun prihatin tapi aranjeunna jarang janten masalah utama, tapi bakal janten ahli geniologi anu kedah ngendalikeunana, kumargi Upami aranjeunna ningkatkeun ukuranana kaleuleuwihi, éta tiasa nyababkeun komplikasi anu tangtu. Aranjeunna tiasa ngahalangan saluran kalahiran sareng nyababkeun bagian sesar, sareng éta ogé tiasa nyababkeun aborsi sareng kalahiran dini, tapi sakumaha kami parantos nekenkeun sapanjang tulisan, spesialis anjeun anu kedah ngawas anjeun.

Fibroid biasana balik kana ukuranana saatos dikiriman, atanapi bahkan diusir nalika pangiriman. Upami anjeun hoyong ngalengkepan inpormasi ieu anjeun tiasa konsultasi ieu artikel.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.