Rumaja kakandungan, naon anu kedah dilakukeun?

kakandungan rumaja

Biasana urang ngahubungkeun kakandungan ku momen anu istimewa sareng éndah, tapi ieu sanés masalahna unggal waktos. Kakandungan ngarobih kahirupan anjeun, sareng dina kasus kakandungan rumaja langkungna kénéh. Aranjeunna peryogi dukungan kami langkung ti kantos, sanaos anjeun henteu terang naon anu kedah dilakukeun ayeuna. Dinten ieu kami nyarioskeun naon anu kedah dilakukeun upami putri anjeun janten hamil dina nonoman atanapi upami putra anjeun bakal janten bapak.

Éta mangrupikeun kanyataan anu kajantenan seueur ayeuna, bahkan kalayan kanyaho sareng ukuran anu sayogi pikeun anjeun pikeun panangtayungan séks. Rébuan rumaja janten hamil sareng bakal nyanghareupan seueur kasusah. Émosi mangrupikeun kejutan anu kejem, boh pikeun nonoman boh pikeun kulawarga. Normal upami karaos seueur émosi mimitian ti duka, ambek, ambek, kaget, frustasi, kuciwa, sareng kalepatan. Teu aya kolot anu hoyong éta pikeun murangkalihna, tapi urang henteu tiasa nolak yén éta parantos kajantenan sareng ayeuna kajantenan. Émosi anjeun leres-leres valid sareng normal, perlu digarap pikeun ngolah éta kajadian. Anjeun tiasa ngobrol sareng jalma anu anjeun percanten atanapi ahli propésional anu ngabantosan anjeun pikeun ngungkulan sareng ngatur perasaan ieu.

Putri atanapi putra anjeun ogé kaserang émosi anu kuat pisan sapertos kasieunan, kagét, hariwang atanapi bahkan déprési. Dunyana reeling, sareng masalah anu teu dianggurkeun salaku rumaja normal janten penting pisan sareng tiasa ngarobih hirupna salamina. Ngagaduhan inpormasi bakal ngajantenkeun urang langkung saé kaayaan ieu, ayeuna putri atanapi putra anjeun peryogi anjeun langkung ti heula. Komunikasi anu saé antara anjeun bakal aya gunana pikeun nyandak kaputusan anu pangsaéna pikeun anjeunna, tanpa maksakeun wasiat anjeun kana kakandungan rumaja ieu.

Upami putra anjeun anu badé janten bapak, anjeunna ogé bakal ngagaduhan émosi anu pikasieuneun anu ngawasa anjeunna. Anjeun ogé peryogi sepuh anjeun dina jaman lieur ieu sahingga anjeun tiasa nyarios sareng ngandelkeun aranjeunna. Penting pikeun aranjeunna nampi tanggung jawabna, tanpa maksa aranjeunna nikah.

Pilihan naon anu ngagaduhan putri rumaja urang nalika kakandungan?

  • Teraskeun sareng kakandungan. Dina pilihan ieu anjeun teraskeun sareng kakandungan sareng cicing sareng orok. Éta bakal merenah pikeun dianalisis naon tantangan jeung tanggung jawab, sareng naon pangrojongna pikeun anjeun pikeun terus diajar. Bawa anjeunna ka dokter gancang-gancang sahingga anjeunna nampi bantosan prenatal anu diperyogikeun.
  • Masihan orok kanggo angkat. Éta mangrupikeun pilihan anu sanés, dimana orok nyerah pikeun diadopsi ka kulawarga sanés. Nalungtik éta jinis nyoko di nagara anjeun sareng akibat émosional éta bakal diperyogikeun pikeun putri anjeun.
  • Mungkas kakandungan. Pilihan sanésna nyaéta ngeureunkeun kakandungan sahingga henteu teras-terasan. Ogé urang kedah nganalisis biaya émosional anu diperyogikeun ngaliwat putri anjeun pikeun aborsi. Pikeun pilihan ieu anjeun ogé kedah terang sateuacanna, sareng seueur nonoman nyumput kakandunganna ka kolotna kusabab sieun nguciwakeun aranjeunna. Di seueur kota aya asosiasi khusus dina ngadukung awéwé dina kaayaan ieu, dimana aranjeunna masihan anjeun sadayana inpormasi anu anjeun peryogikeun pikeun nyandak kaputusan nétral.

kakandungan rumaja

Parobihan dina kahirupan putri rumaja anjeun anu hamil

Parobihan anu mimiti bakal dimimitian dina kabiasaan gaya hirup salami kakandungan. Anjeunna moal tiasa hirup hirup rumaja, sabab anjeunna moal tiasa pésta, atanapi ngaroko, atanapi nginum, langkung seueur ubar. Anjeun kedah nyingkahan kaleuwihan kafein, nonton diét, sareng kéngingkeun seueur istirahat.

nu kunjungan prenatal Éta bakal ditandaan ku dokter, dimana anjeun bakal diuji pikeun cikiih sareng getih, nyaring panyakit anu ditularkeun séksual sareng tingali naha anjeun kakeunaan panyakit sapertos campak, rubela atanapi gondongeun.

Numutkeun kana kaputusanana naon anu kedah dicandak perkawis orok mamang bakal béda. Upami anjeunna neraskeun kakandungan, saha anu bakal ngurus orok? Naha anjeunna kedah putus sakola? Naha bapa bakal ilubiung dina kahirupan orok? Saha anu bakal ngurus orok sacara finansial? Penting pikeun anjeun netepkeun dugi ka mana anjeun tiasa masihan bantosan boh sacara ékonomi boh tina segi jaga. Rengse sakola penting pikeun padamelan anjeun payun, supados anjeun tiasa ngaksés padamelan anu langkung saé, sareng gaduh masa depan anu langkung saé.

Kusabab émut ... penting pikeun putra awéwé atanapi putra anjeun ngarasa dukungan anjeun sareng mangrupikeun jalma anu tiasa didaptarkeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.