Karajinan pikeun digawé émosi

Barudak diajar ku cara anu béda, sareng ngagunakeun karajinan pikeun ngerjakeun émosi tiasa janten salah sahijina. Sababaraha barudak resep kaulinan aktip, sedengkeun nu sejenna ngarasakeun leuwih mibanda buku dina leungeun maranéhna. Sababaraha barudak resep ngadengekeun batur ngobrol, sedengkeun nu sejenna leuwih resep ékspérimén kalawan leungeun-on latihan. Éta idéal nawiskeun aranjeunna kasempetan pendidikan nganggo strategi diajar anu béda. Sanajan kitu, ku nyaho anak atawa barudak sual ogé, anjeun bisa néangan sababaraha kagiatan nu maranéhna bakal ngarasakeun leuwih ti batur.

Ku alatan éta, lamun barudak anjeun resep ngawangun atawa nyieun hal anu kasampak geulis, kitu ogé ngabongkar aranjeunna, urang bade ningali kagiatan senang nu maranéhna bakal ngarasakeun. Nalika barudak diajar ngaidentipikasi émosi sareng ngartos kumaha parasaanana, aranjeunna henteu ngan ukur ngembangkeun kasadaran diri sareng empati ka batur, tapi ogé. aranjeunna tiasa ngawitan ngolah kaayaan kacida emosi kalawan resilience gede tur timer pangaturan. Ngembangkeun kaahlian ieu sareng kaulinan sareng karajinan, aranjeunna ogé bakal senang nalika diajar.

Kumaha karajinan ngabantosan pikeun ngagarap émosi

Émosi

Ngartos kumaha parasaan budak mangrupikeun bagian anu penting dina hubungan anjeun, tapi sakapeung kecap-kecap henteu cekap. Barudak anu geus Nyanghareupan sababaraha tipe trauma bisa ngalaman kasusah verbal keu emosi maranéhanana. Ku sabab kitu, manggihan ruteu leuwih playful séjén bisa jadi jalur ngewa alus ogé hiburan. Karajinan tangan Aranjeunna sekutu anu hébat nalika ngabantosan aranjeunna nganyatakeun kumaha parasaanana, muka saluran komunikasi alternatif.

Pangalaman babarengan ieu mangrupikeun salah sahiji mangpaat utama seni karajinan pikeun murangkalih. Kanyataan gawé bareng aranjeunna kalayan karajinan bakal ningkatkeun harga diri sareng kapercayaan sabab bakal ningali yén aranjeunna tiasa ngarengsekeun masalah, diajar yén teu kunanaon nyieun kasalahan sarta yén aya cara séjén pikeun ngalakukeun hal. Salaku tambahan, nyandak parasaanana bakal ngajantenkeun aranjeunna langkung hargana, ku sabab éta karajinan anu saé sumberdaya pikeun digawé émosi di kulawarga.

Piring parasaan

Barudak ngadamel karajinan

Turntable parasaan ieu mangrupikeun alat anu mangpaat pikeun ngabantosan murangkalih ngaidentipikasi émosi Naon anu anjeun rasakeun. Hal ieu kacida penting pikeun model empati sarta mantuan barudak labél jeung ngatur émosi maranéhanana. Janten piring ieu mangpaat pisan ogé pikeun murangkalih anu teu acan gaduh kosakata anu diperyogikeun pikeun ngémutan parasaanana. Hidangan ieu gampang pisan sareng murah ngadamel, sareng anu alit ogé bakal resep kana prosés karajinan ieu.

Bahan anu diperlukeun pikeun nyieun piring parasaan

  • dua piring kertas
  • Hiji pensil pikeun tiap anak
  • Pensil warnaan
  • Cat cai atanapi krayon pikeun ngalukis
  • Hiji awl atawa gunting pikeun motong kaluar bunderan
  • jempol atawa pin
  • Stiker hurup hideung (opsional)

Kumaha carana ngadamel piring parasaan

  • Potong bunderan dina hiji tungtung salah sahiji pelat
  • Tarik 8 bunderan anu ukuranana sami dina piring anu sanés, ku kituna nalika anjeun nempatkeun piring ieu di handapeun anu sanés, bunderan anu digambar pas dina bunderan anu dipotong.
  • Nganggo cat cai atanapi cét sanés, murangkalih tiasa ngahias piring munggaran kalayan bunderan anu dipotong.
  • Kalawan stiker hurup hideung, boga barudak nempatkeun judul "Pelat abdi parasaan" dina tungtung sabalikna tina bunderan cut-kaluar. Tapi lamun teu boga stiker hurup, bisa ditulis ku leungeun.
  • Dina piring anu sanés, anu nganggo bunderan anu digambar, anjeun kedah ngahubungkeun warna sareng émosi. Anjeun tiasa milih émosi anu anjeun pikahoyong. Upami léngkah ieu sesah, anjeun tiasa nyandak inspirasi tina pilem Del Revés (Inside Out) sareng nambihan sababaraha deui. Anjeun tiasa make, contona, reuwas, amarah, sedih, kabungahan, kapuasan, geuleuh, sieun jeung hanjelu. Tapi aya rupa-rupa émosi jadi ngagunakeun leuwih nu paling mangpaat dina unggal hal.
  • Tarik raray anu cocog sareng unggal émosi dina bunderan. Anjeun tiasa ngabantosan diri anjeun ku emojis pikeun mere ilham anjeun, contona, tina WhatsApp.
  • Saatos émosi réngsé, gabungkeun dua pelat kalayan paku jempol supados piring di handap tiasa muter sareng émosi anu béda muncul dina bunderan anu perforated di awal.

endog sentimental

Sacara tradisional, kulawarga dicét endog di Easter salaku kagiatan kulawarga. Tapi tradisi ieu bisa diadaptasi pikeun masihan eta touch leuwih didactic. Anjeun pasti bakal loba senang jeung kagiatan ieu.

Bahan Dipikabutuh pikeun Nyieun Endog Sentimental

  • Endog palastik, ku cara kieu urang nyegah eta tina megatkeun dina leungeun nu leuwih leutik
  • Cet akrilik
  • Sikat

Kumaha carana ngadamel endog sentimental

  • Cet unggal endog warna salaku dasar pikeun émosi, contona, beureum keur amarah.
  • Hayu aranjeunna garing  sareng sakali garing anjeun tiasa ngagambar rupa sareng elemen hiasan anu anjeun pikahoyong.
  • Saatos aranjeunna garing, aranjeunna siap dicoo.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.