Kaulinan ngalawan bullying pikeun barudak

Lamun datang ka manggihan cara pikeun nyegah bullying, éta kabéh asalna handap pikeun ngabina lingkungan haneut tur welcoming di kelas, sarta cultivating budaya kelas nu museurkeun kana ngajarkeun siswa nilai keur leuwih empati jeung batur. Kagiatan atawa kaulinan pangalusna ngalawan bullying, atawa bullying, nyaéta parabot ngembangkeun pribadi berharga nu bisa némbongkeun siswa pentingna ngubaran batur kalawan hormat tur karep. Éta ogé ngajarkeun aranjeunna pikeun komunikasi parasaan ku cara anu langkung efektif.

Sacara umum, sakabéh kaulinan dirancang pikeun jadi senang jeung ngamekarkeun kaahlian sosial jeung emosional barudakKu alatan éta, aranjeunna penting pisan pikeun pangwangunan pribadi anu leres. Naha anjeun milarian kaulinan anti bullying anu pikaresepeun pikeun maén sareng murangkalih anjeun? Urang bade ningali sababaraha kaulinan pikeun nyegah bullying, nempatkeun kana prakték utamana di sakola, sanajan anjeun ogé tiasa ngalakukeun kagiatan ieu di imah jeung barudak anjeun.

Kaulinan ngalawan bullying pikeun barudak

Eureun premanisme

kendi kabagjaan

Nyiapkeun kaulinan ieu anjeun kudu nyokot toples jeung nempatkeun kertas narilep leutik di dinya nu saméméhna bakal ditulis ngaran barudak anu bakal ilubiung dina kaulinan. Unggal anak giliran ngagambar ngaran tina toples. Nalika aranjeunna geus rengse aranjeunna bakal kudu nulis dina kertas hal alus ngeunaan jalma anu geus keuna aranjeunna. Anjeun tiasa ngabimbing aranjeunna ku patarosan atanapi ngabimbing aranjeunna dina naon anu kedah ditulis. Contona, maranéhna bisa nulis ngeunaan naon maranéhna resep ngeunaan pasangan maranéhanana atawa naon maranéhna pikir kualitas pangalusna maranéhanana.

Sanggeus réngsé nulis, maranéhanana kudu nempatkeun deui kertas narilep dina toples. Ayeuna anjeun gaduh dua pilihan, baca nyaring naon anu aranjeunna nyerat ngeunaan masing-masing, atanapi ngan ukur mulangkeun kertas ka jalma anu dikirimkeun pesenna. Catet éta sakabeh proses kudu anonim, nyaeta, taya sahijieun bakal nyaho saha geus nulis naon. Ku kituna barudak bakal ngarasa leuwih bebas nalika nganyatakeun diri. Sadaya barudak nampi pujian ku cara ieu, janten kaulinan ieu ngabantosan ngaleungitkeun atanapi nenangkeun parasaan isolasi ti barudak.

Totem

Poé Guru Internasional

Pamaén giliran ngawangun totem sato pikeun sasama pamaén ti hiji kartu kualitas sareng hiji kartu kakuatan. Kartu anu aranjeunna pilih ngagambarkeun naon anu paling aranjeunna kagum ngeunaan jalma anu dipasihkeun sareng naon anu aranjeunna anggap salaku kakuatan anu paling hébat.. Aranjeunna teras ngajelaskeun naha aranjeunna milih kartu éta pikeun ngawangun totem sato pasanganna. Kaulinan ieu jalan gede pikeun mekarkeun harga diri di barudak jeung rumaja.

Kaulinan ieu dianjurkeun pikeun barudak leuwih 8 taun. Ku ngahiji pikeun ngeunteung kana kualitas pangsaéna sareng kaunggulan batur, barudak boga kasempetan pikeun ngadegkeun beungkeut deeper kalawan peers maranéhanana. Kalawan kaulinan ieu, barudak diajar komunikasi parasaan maranéhanana leuwih éféktif. Aranjeunna ngalaman langsung kumaha kecap atanapi paripolahna tiasa mangaruhan batur, ngajantenkeun aranjeunna langkung sadar kumaha ngarawat batur kalayan langkung hormat sareng welas asih di hareup.

Fan of compliments ngalawan bullying

prosés diajar

Ajak barudak diuk dina bunderan sarta masihan aranjeunna lambar kosong kertas. Tiap anak nulis ngaran maranéhanana di luhur jeung tilepan ka handap ngeunaan hiji séntiméter, exposing ngaran. Tiap anak kudu lulus kipas na ka pasangan na di katuhu, sarta ieu kudu nulis hal positif ngeunaan nu boga kipas. Aranjeunna ngalipetkeun éta supados koméntarna disumputkeun sareng masihan deui ka pasangan anu leres. Jadi nepi ka balik deui ka nu boga kipas.

Narima kipas pinuh ku pujian ti babaturan sakelas anjeun tiasa ngadamel mujijat. rasa milik barudak bakal jadi leuwih kuat, utamana dina barudak anu boga gangguan nyaluyukeun. aktivitas senang ieu bisa mantuan barudak nungkulan konflik pribadi maranéhanana ku éféktif ngawangun harga diri maranéhanana sarta méré aranjeunna a naekeun kapercayaan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.