Kaulinan pikeun ngembangkeun katerampilan sosial barudak

kaulinan kaahlian sosial

Ngalangkungan maén urang tiasa dianggo katerampilan sareng kamampuan pikeun kahirupan urang sadidinten. Salah sahiji katerampilan anu tiasa urang kerjakeun nyaéta katerampilan sosial. Salaku mahluk sosial anu urang urang kedah ngagaduhan kaahlian anu saé pikeun hubungan leres. Kabagjaan sareng kasuksésan urang dina kahirupan bakal gumantung kana éta, janten éta hal anu penting pisan. Hayu urang tingali naon aranjeunna kaulinan pikeun ngembangkeun katerampilan sosial barudak.

Naon kamampuan sosial?

Kaahlian sosial nyaéta alat urang pikeun komunikasi sareng anu sanés, boh sacara lisan boh sanés lisan. Aranjeunna nangtoskeun kumaha kalakuanana sareng anu sanés, kumaha urang berinteraksi, kumaha urang nganyatakeun pikiran, kabutuhan sareng parasaan. Maranéhna nyaéta indispensable pikeun sadaya hubungan sosial urang, Sangkan urang tiasa hirup sauyunan sareng jaga kasihatan émosional urang.

Kaahlian sosial, sapertos sadayana kamampuan, mangrupikeun hal anu urang tiasa diajar sareng damel. Ngan kusabab batur langkung isin, introvert, atanapi sepi henteu hartosna aranjeunna moal tiasa damel dina kamampuan sosialna pikeun suksés hubunganana.

Aspék anu pikaresepeun pisan kalebet kana katerampilan sosial. Harga diri, negeskeun, ngendalikeun diri, empati, percaya diri… Aspék anu aya hubunganana sareng anu berinteraksi sareng kamampuan komunikasi urang. Ngerjakeun éta ogé bakal mangaruhan kana pamutahiran bagian anu penting pisan dina kahirupan urang.

Kaparigelan sosial anu goréng tiasa nyiptakeun konflik sareng anu sanés sareng ka diri urang sorangan. Kusabab kitu urang kedah ngerjakeun aranjeunna ti alit pisan. Kami parantos terang yén barudak sapertos spons sareng katerampilan sosialna tiasa dianggo dina éta kami bakal masihan anjeun alat pikeun hirup anjeun. Mangrupikeun salah sahiji kado anu pangsaéna pikeun urang tiasa pasihkeun ka barudak urang. Hayu urang tingali naon gimna pikeun ngembangkeun kamampuan sosial barudak.

kaulinan barudak kamampuan sosial

Kaulinan pikeun ngembangkeun katerampilan sosial barudak

  • Ajar anjeunna pikeun ngenalkeun dirina. Hal anu dasar pisan sareng penting pikeun mimitian. Anu anjeun terang kumaha ngenalkeun diri ka batur anu anyar. Gumantung kana kamekaran lisan anak, éta tiasa disederhanakeun "Kuring Yago" atanapi langkung lengkep "Halo, kuring Yago. Saha nami anjeun?". Bawa anjeunna ka taman sareng murangkalih anyar kanggo latihan sapertos gim. Mimitina meureun hésé upami anjeunna isin, tapi ku latihan anjeunna bakal langkung leupas.
  • Antosan giliran anjeun. Kaseueuran murangkalih hoyong sadayana ayeuna, sareng aranjeunna gaduh sakedik prustasi. Hal anu tiasa anjeun ngajar anjeunna ti saprak alit pisan nyaéta sanaos anjeunna hoyong anu aya dina waktos éta, sakapeung anjeunna kedah ngantosan. Upami murangkalih ngagaduhan cocooan anu dipikahoyong, anjeunna kedah ngantosan anak réngsé maénkeun kanggo giliranana. Anjeun tiasa angkat ka sisi murangkalih sareng ngawartosan anjeunna saatos anjeunna beres. Miboga anjeunna nempatkeun dirina dina tempat budak anu sanésna sareng upami anjeunna hoyong cocooan éta dibawa nalika anjeunna maénkeun éta. Ieu ningkatkeun empati sareng ngahargaan batur.
  • Penyu hébat. Dina kaulinan ieu dipaké mat anu bakal janten cangkang kuya. Barudak kedah ngagaduhan sahandapeun opat, sareng sadayana kedah kana titik anu sami. Upami aranjeunna henteu satuju antara sadayana, cangkangna bakal murag sareng aranjeunna kedah mimitian deui. Kaulinan ieu ningkatkeun hubungan sosial, milarian solusi sareng kerjasama.
  • Rangkulan musik. Nalika musik dipaénkeun aranjeunna kedah jogét sareng pas aranjeunna lirén, aranjeunna kedah milari anu tiasa ngarangkulna. Éta sapertos gim korsi tapi dina versi rangkulan. Teu aya anu tiasa diséépkeun bari henteu rangkul. Di halteu kahiji éta bakal janten rangkulan ti 2 murangkalih, dina kadua éta bakal rangkulan ti 3 teras salajengna dugi ka akhirna aranjeunna sadayana rangkul. Kaulinan grup dilayanan ka pikeun ningali bédana, berinteraksi sareng barudak sanés sareng janten mangpaat sareng kelompok.
  • kartu. Barudak calik dina bunderan sareng dipasihkeun kartu nganggo nami jalmi sanés dina grup. Aranjeunna kedah nerangkeun saloba jéntréna: naon cara mahlukna, naon anu aranjeunna resep, naon anu aranjeunna henteu resep ... Éta mangrupikeun cara pikeun silih kenal.

Kusabab émut ... katerampilan sosial anjeun penting pisan pikeun senang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.