Mangpaat kalebet rumput laut dina diet kulawarga

kadaharan ti laut

Dina budaya Méditerania urang rada ahéng pikeun ngalebetkeun ganggang dina pola makan kulawarga, atanapi henteu, sabab naon jelatang anu lezat upami sanés ganggang? Tapi hayu urang sebutkeun yén konsép ieu asing pikeun urang. Sanaos kitu kalebet rumput laut dina diet urang ngagaduhan manpaat anu penting. Kami nyarioskeun kaasup, henteu ngagantikeun kadaharan tradisional sareng bergizi pikeun pepelakan laut ieu.

Kami bakal ngajentrekeun di handap sababaraha hal alesan pikeun ngadorong anjeun pikeun ngasupkeun éta. Kulawarga anjeun sareng anjeun bakal ngagaduhan kaséhatan sareng rupa-rupa rasa, sareng aya langkung ti 10.000 jinis, seueur di antawisna cocog pikeun dikonsumsi manusa, sapertos nori, anu sushi.

Sipat mangpaat tina ganggang

salad vengetarian

Diantara sababaraha jinis rumput laut anu tiasa anjeun lebetkeun kana pola tuang kulawarga nyaéta nori, kelp, wakame, kombu, dulse sareng jinis ganggang biru-héjo, sapertos spirulina sareng chlorella. Ampir sadayana anu parantos kami sebatkeun gampil dipendakan, di pendirian anu sanés khusus, sareng harga langkung atanapi kirang langkung terjangkau.

Ganggang méré manpaat penting pikeun diet kulawarga. Nalika diangkat dina cai uyah aranjeunna nyerep mineral sareng mikronutrien ieu. Kukituna, perkawis beusi sareng kalsium, akumulasi tingkat anu langkung luhur, tibatan upami urang ngabandingkeun sareng pepelakan terestrial. Salaku conto, upami aya jalma di kulawarga anjeun anu laktosa teu sabar, sareng anjeun hoyong masihan kalsium, 8 gram kombu ngagaduhan langkung kalsium tibatan sacangkir susu.

Ku prinsip anu sami ieu, ganggang dina pola dahar kulawarga nyayogikeun iodin anu seueur, penting pisan pikeun fungsi tiroid anu ditangtoskeun, tanggung jawab kasaimbangan sistem metabolik sareng hormon. Tapi awas ieu! Kusabab aya kasus anu didokuméntasikeun dina literatur médis ngeunaan hyperthyroidism kusabab asupan lumrah tina ganggang.

Kalebet rumput laut dina diet kulawarga

Diét kulawarga ganggang

Kami teraskeun nyaritakeun ngeunaan sababaraha pasipatan sareng manpaat ganggang. Anjeun bakal ningali kumaha sakedik-sakedik anjeun ngémutan aranjeunna dina tuangeun, nambahanana kana béas, sup, kaldu, salad, sareng sabaraha hal anu tiasa dipikirkeun. Ogé dina Internét anjeun bakal mendakan seueur sareng seueur resep, cocog pikeun sadaya palataran.

Rumput laut ngandung lemak séhat. Henteu ngan ukur henteu ngagaduhan gajih jenuh, tapi éta kalebet gajih henteu jenuh 5%. Éta ngandung kadar asam amino ésénsial anu sami sareng endog sareng kacang-kacangan. Aranjeunna pisan beunghar serat, Aranjeunna ngatur fungsi saluran peujit sareng ngabantosan nyegah kabebeng. Pikeun ieu ogé nyumbang yén seueur di antawisna anu dipésér garing sareng perlu di hidrasi pikeun nyéépkeunana.

Hatur nuhun kana ganggang awak parantos disucikeun. Milikna eusi asam alginat, teu dicerna, ngaleungitkeun racun anu tiasa akumulasi dina peujit, ngajagi flora peujit. Éta saé pisan pikeun ningkatkeun paningalan sareng nyegah panyakit paningalian, sabab ampir sadayana ngagaduhan kandungan vitamin A.

Awas nalika nyiksa ganggang

Kontaminasi laut

Sanaos kami yakin kana manpaat anu aya dina ganggang dina tuang kulawarga, kami ogé hoyong kamandang sababaraha pancegahan atanapi rekomendasi ngeunaan konsumsi na. Sadayana dumasarkeun kana asupan kaleuleuwihi ti aranjeunna ku jalma-jalma ti budaya anu teu siap pikeun éta.

Lembaga Féderal Jérman pikeun Penilitian Risiko, dina panilitian anu dilakukeun di 2004 kauninga dina ganggang coklat ageung jumlah logam beurat sapertos arsén. Sareng sababaraha organisme parantos naékkeun alarem pikeun eusi iodin anu kaleuleuwih. Ieu pastina sanés masalah sareng ganggang sapertos kitu, tapi ku parobihan sareng polusi lautan.

Badan Kasalametan Pangan Éropa parantos nganggap dina 2015 panggunaan rumput laut pikeun tuangeun salaku salah sahiji résiko anu disanghareupan Éropa. Sareng ahli anu béda panginten yén aya sababaraha kurangna kontrol dina komérsialisasi na. Di Perancis, salaku conto, peraturan khusus parantos dibentuk pikeun panggunaan produk rumput laut sareng produk turunan, sareng pedoman anu ngatur nilai maksimum logam diidinan dina sayuran ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.